Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 35 773
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Кошница няколко мами казват, че са ползвали единици пъти, затова според мен спокойно може да се вземе втора ръка, не може от 5 употреби да се ароматизира каквото и да е било. На мен две мами ми предлагаха да ми подарят направо тяхната, защото са им като нови и аз приех едната, съвместима е и с количката, която съм набелязала.

Sway, и аз съм на мнение, че е въпрос на самоорганизация и решителност да се намери начин. И мен адски ме дразни ако някоя вчерашна кифла на по 20 години, която само защото вече е родила едно дете смее да ми дава на мене поучения “оо, ще видиш ти” (точно като в книжката на Малчева), дето не е работила и един ден в живота си, мама и тате са я носили на гръб, свикнала да бъде обгрижвана и глезена от партньора си и нищо не ѝ се е налагало да върши сама... много е лесно човекът отсреща да си мисли, че щом на него му е трудно, то и на теб ще ти е трудно, но истината е, че различните хора просто имаме различен вид опит и сме преживяли различни предизвикателства в живота, които каляват воля, решителност, психическа сила, дори да са били от различно естество. Едни повече, други по-малко. Ясно е, че да гледаме бебе няма да е като да поливаме цвете в саксия, ама нали затова сме решили да имаме дете, вместо да си вземем цвете?

# 676
Шишарче, моля ти се не такова сравнение. Аз цветята в саксия ги уморявам за отрицателно време.
Кошница на мен ми подариха имам даже две. Ще я използвам точно веднъж да прибера бебо от болницата. Има столчета за кола от 0+ месеца и ще взема такова. Достатъчно често съм в колата, за да искам да е безопасно пътуването му.

# 677
На мен близка ми подари хубаво и запазено столче за колата с isofix, чудех се дали е ок да го ползвам, но приех, много хора взимат втора ръка, а и тя ми е близка и знам, че наистина нищо му няма. На 100 про не мога да съм сигурна ест.
Кошницата ми е към количката, тя се ползва само 6 месеца.
Обмисляме да си купим още 1 кола и ще трябва още 1 столче да вземем.

Sway, темата с кучетата и аз съм я играла. Бебето щяло да лапа косми и да се зарази с глисти! 😁😁😁😁

# 678
Така от близък човек, който го е ползвал малко и столчето не е на 3 години мисля,че е ок. Аз говоря за купени столчета втора ръка от незнайни източници в интернет, които каквото и да говорят - целта им е да разкарат поредната бебешка вещ, заемаща място вкъщи. Simple Smile

# 679
  • UK
Аз стол за кола никога не бих ползвала втора употреба. Това със сигурност ще купя ново.
За мен няма много смисъл от тези кошници, защото се ползват кратко. С предишното бебе взехме комбинирано група 0/1/2, нещо такова, ползвахе докато дъщеря ми беше почти на 5.
Сега за новото бебе ще процедираме по същия начин, искам задължително столче, което се върти на 360 градуса, за да го слагам в колата по-лесно. Спряхме се на това: https://nunababy.eu/nl/todl-next-convertible-car-seat

# 680
Тук не можеш да отидеш да раждаш, ако нямаш кош за колата. Татковците се инструктират да знаят как се слага правилно и няколко седмици преди термин да се разхождат със столчето в колата.
Ние взехме Maxi cosi pebble S (https://www.maxi-cosi.de/kindersitze/pebble-s), беше на промоция и става и до 15 месеца. Ще погледна и това на Нуна, защото така и не намерих тогава такова, което да става и за по-големи.

Резултатите от ОГТТ са добри. Ужасно е да попаднеш на такъв лекар като Moonlit. Дано да успееш да намериш някой по-заинтересован.

# 681
С 2 коли ще сме и 1 кошница с изофикс. Лесно се мести. Никакъв проблем не срещам. Кошницата за кола се използва кратко време. Между 9 и 12 месеца. После е ред на столчета. Тези комбинирани не ми допадат. Много им клюмват главичките на бебетата, неудобни за местене, поради обем и тежест. Хубавото им е само цената, че излиза по-евтино.
Срокът за ползване е към 5 години по памет. Може и повече да е, според фирмата производител и качеството на материалите. След този период вече може да се компрометира пластмасата, но не съм видяла някоя мама да си ползва кошницата години наред.
От близнаците ни едната обиколи след това 5-6 семейства. Нямало е проблеми. Бяха на макси-коси, сега сме взели сайбъкс.

# 682
Поздрави от морето ☀
Бях леко притеснена как ще ми се отрази жегата, тичането след toddler и бременна в почти 30 седмица. Истината е, че не се чувствам като бременна, плувам в морето, играя се с момченцето ми на пясъка и жегата е съвсем поносима.

Аз мисля да ползвам столчето на голямото детенце, неговото е Cybex 0+.В този ред на мисли, при условие, че много от нас ще ползват столчетата на големите деца, практически втора ръка, не виждам нищо лошо да се използат столчета, дадени от приятели.

# 683
И при нас е така, без кошче няма да ни изпишат от болницата, затова взехме едно съвършено запазено втора ръка. Доста го мислихме за столчето, когато поотрасне бебето, и даже бяхме взели пак втора ръка много добре запазено от мой колега, но в последствие решихме, че с въртяща се база ще е по-удобно и след дълго проучване взехме това:

https://www.amazon.de/-/en/dp/B0B3JS4SZL?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

Дойде тази седмица, но не съм имала време да го разопаковам.

Иначе аз днес бях на лекар и много, много ми олекна. След 3 седмици без сладко, почти без въглехидрати и като цяло без апетит, бебето си е влязло в норма и вече не си избързва преди седмиците. Шийката е супер, засега всичко изглежда като да е напълно постижимо естественото раждане (дано!). Да, имам анемия, но засилвам желязото и ще се оправят нещата. Насрочихме и дати за проследяване на тоновете, намерих си клиника за диабетици наоколо, която особено специализира в гестационния диабет, свързах се с акушерка....и съм много по-оптимистично настроена отколкото по-рано тази седмица. Освен това, лекарят ми разписа пътния лист и ще се лети, за което съм особено щастлива Simple Smile Ще ви донеса малко прохлада от тук Simple Smile

# 684
И при нас е така, без кошче няма да ни изпишат от болницата, затова взехме едно съвършено запазено втора ръка. Доста го мислихме за столчето, когато поотрасне бебето, и даже бяхме взели пак втора ръка много добре запазено от мой колега, но в последствие решихме, че с въртяща се база ще е по-удобно и след дълго проучване взехме това:

https://www.amazon.de/-/en/dp/B0B3JS4SZL?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

Дойде тази седмица, но не съм имала време да го разопаковам.

Иначе аз днес бях на лекар и много, много ми олекна. След 3 седмици без сладко, почти без въглехидрати и като цяло без апетит, бебето си е влязло в норма и вече не си избързва преди седмиците. Шийката е супер, засега всичко изглежда като да е напълно постижимо естественото раждане (дано!). Да, имам анемия, но засилвам желязото и ще се оправят нещата. Насрочихме и дати за проследяване на тоновете, намерих си клиника за диабетици наоколо, която особено специализира в гестационния диабет, свързах се с акушерка....и съм много по-оптимистично настроена отколкото по-рано тази седмица. Освен това, лекарят ми разписа пътния лист и ще се лети, за което съм особено щастлива Simple Smile Ще ви донеса малко прохлада от тук Simple Smile

Браво на теб, Moonlit! Много хубави новини, все така да е и здраво, и хубаво бебенце 🤗

# 685
Много се радвам Moonlit! И ние бяхме на преглед, бебчетата са 1060г и 1059г, едното грамче в полза на момчето, доколкото е вярно! Беше страхотно да ги видя, имат пухкави бузки!

За пръв път ми се случва, но от тежестта и ехографа, и лежащата позиция ми се натисна прословутата вена, добре позната на ехографистите, и аз понеже съм герой (голяма глупост) не си казах, че ми е зле, само и само да продължим с прегледа, мислейки си, че мога да изтрая и точно след минута завалях вече думите и почти припаднах, за огромен ужас на приятеля ми. Сложиха ме настрана и мина, но бързо разбрах защо точно се спи настрани в третия триместър. Направихме прегледа и по едно време повторих това чувство, но преди да стане много зле се врътнах да ми мине (позицията беше такава, че вената беше много притисната и даже мислехме да отлагаме прегледа, но за щастие успяхме) екшън!

Да продължават да растат добре, пък няма проблеми, ще се препозиционирам като трябва. Но това ми е за урок, да не се правя на смела и да си слушам тялото!

Дано сте добре мами и да растат бебоците!

# 686
Радвам се, че са добре бебенцата ви. 🥰 И аз съм скоро на преглед и нямам търпение.

Джу, при мен се случи същото миналия път на 2та ФМ, но казах на док. и помолих да пусне климатика, постоях на една страна и продължихме после.
При мен и на ляво се получава, само на дясно ми е ок.

Излезе ми болезнена вена на крака, как да процедирам? Някой от вас носеха ластични чорапи, доктор ли ги предписа? Какво друго и какъв доктор?

# 687
Moonlit, страхотни новини! Много се радвам. Все такива неща да се чуват.

Забравих да кажа, че аз пък май вървя към мегалобластна анемия, тоест желязото ми е добре, но има може би недостиг на Б12. Учудих се, защото Б витамините са нещото, което взимам редовно. Поръчах си допълнително Б12, но ми се иска и да го изследвам, за да видя как седят нещата и откъде тръгвам.

# 688
Благодаря ви, момичета, хубави да са все новините при всички ни! 🤗

Дана, а по принцип усвояваш ли Б-витамините? Може би метилирани форми ще са ти по-добре?

# 689
Да, Moonlit, метилирани са, че си имам разни мутации и затова гледам да не ги спирам. Но пък Б12 не е голяма доза, защото е комплекс. Сега да видим дали ще мога да променя нещо до следващите изследвания.

Една позната ми разказваше как на тонове в 8ми месец акушерката ѝ казала да се прибира и да си стяга чантата за болницата, тоновете не били добри. Настъпила паника, дошла лекарка и проблемът се оказал, че е лежала по гръб. Като се завъртяла настрани, всичко се оправило.

Общи условия

Активация на акаунт