Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 608
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Здравей те мамчета,по въпроса с болничните,аз бях твърдо че ще работя докато мога,и ако можеш да работя от вкъщи или самата ми работа беше по лека бих останала до последно.Но работя в производствен цех в който съм 8ч на крак и има и отровни химикали.Чуствах се добре но прецених че за сега стига толкова и вече съм в болничен от началото на месеца.Моето мнение е че всяка бременност е различна и всяка бъдеща мама сама решава до кога ще работи и как се чувства .Щом всичко позволява да си работи до края няма лошо в това,но живота те първа ни предстой най хубавото,цял живот ще работим в крайна сметка.До тук по темата с болничните.Искам да ви попитам на мамите който са закупили вече дрешки за бъдещите бебочета.Кой размер взехте 50 или 56 или по голям,по колко бройки мислите да взимате (който не са взели още ).На коя марка шишета сте се спрели и малки с големи шишенца ли ще взимате.Също така някой би ли споделил какво мислите за повивалника за бебечето(ще ползвате ли) върху кошарата или върх шкаф (скрин).Пожелавам ви един лек ден на всички

# 196
Да, в лабораторията става дума за огромното количество чиста глюкоза.

# 197
Здравей те мамчета,по въпроса с болничните,аз бях твърдо че ще работя докато мога,и ако можеш да работя от вкъщи или самата ми работа беше по лека бих останала до последно.Но работя в производствен цех в който съм 8ч на крак и има и отровни химикали.Чуствах се добре но прецених че за сега стига толкова и вече съм в болничен от началото на месеца.Моето мнение е че всяка бременност е различна и всяка бъдеща мама сама решава до кога ще работи и как се чувства .Щом всичко позволява да си работи до края няма лошо в това,но живота те първа ни предстой най хубавото,цял живот ще работим в крайна сметка.До тук по темата с болничните.Искам да ви попитам на мамите който са закупили вече дрешки за бъдещите бебочета.Кой размер взехте 50 или 56 или по голям,по колко бройки мислите да взимате (който не са взели още ).На коя марка шишета сте се спрели и малки с големи шишенца ли ще взимате.Също така някой би ли споделил какво мислите за повивалника за бебечето(ще ползвате ли) върху кошарата или върх шкаф (скрин).Пожелавам ви един лек ден на всички

Аз взех 56 размер, 50 имам само 2-3 неща. Шишета не съм взела, но съм се спряла на бибс от големите 225мл, първоначално мисля да взема 4 и ако нямам кърма ще си купя още 2. Повивалник- взех подложка, която ще слагам на скрина в детската стая, но съм убедена, че ще го повивам и на спалнята, не съм купувала отделен шкаф с повивалник, харесват ми, но нямаме място😊
Взех си глюкомер и вчера даже го пробвах. Знаете ли какви са референтните стойности за домашните изследвания? Например, в лабораторията на гладно беше 4.86, а след 1вия час глюкозата ми беше 9.74, а вкъщи, на гладно преди вечеря 4.9, а 1 час след приключване на вечерята беше 7.9. Вижда ми се доста голяма разлика, но факт, вечерята беше предимно от протеини, мазнини и много малко въглехидрати, идващи от бобови култури и зеленчуци. В лабораторията очаква ли се да са винаги по-високи ли са стойностите, защото става дума за чиста глюкоза?

Протеинът от растителните  храни е чудесен в частност варива/бобови 🙌🏻 Аз не съм вегетарианка, защото консумирам риба, но пък не ям месо. Червеното месо на много места може да проверите, че не се препоръчва при гестационен диабет. Във варивата има фибри, които помагат за преработването на въглехидратите и нямат това лошо влияние върху кръвната захар😊 Яйцата са страшно полезни и необходими и за мама и за бебе😇

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:26 от Jojo_45

# 198
Взела съм размер 56 и нагоре. От 0-3 месеца и от 3-6 месеца. Като цяло първо ще гледам да ги подредя и тогава ще преценя какво още ми трябва и по колко да взема. Малко сега пазаруването ми е странно, защото винаги се чудя дали вземам подходящи дрехи за есен/зима. Знам, че бебето трябвало да е облечена с една дреха повече от нас, ама така ли е наистина не знам. Повивалник имам върху кошарата, като ще взема и една количка от икея за памперси, козметика, пелени и разни дребни неща. Нямам място в стаята за отделен шкаф с повивалник и козметика. Кръста много ме боли и ще избягвам преобличането върху по ниски повърхности. Количката е на колелца и може да се мести.
Взела съм шишета на Авент 4 пластмасови с някаква клапа уж против колики. И едно шише стъклено на нук с каучуков биберон М размер, ще взема и С размер за биберона. Шишето на нук е 240 мл, на Авент имал две малки и две големи шишета.
Шишарче, по принцип в лаборатория е чиста глюкоза, което е предпоставка за по висока стойност на изследванията. Не съм запозната с реф. Стойности при домашно измерване. Моята с домашен глюкомер е 5.7 след вечеря, а сутрин на гладно е 4.7.
Шишарче, каква марка ти е глюкомера?

# 199
Sway, добра е наистина д-р Трайковска.
🙂🙂🙂🙂🙂

Моето бебе е 500гр в 23 седм, мисля че е нормално. ❤️

За болничните - ние сме бременни и имаме право да сме болничен, дори да няма неотложни проблеми, винаги има риск.
Не че почивката ни е точно почивка.
Много обичам като ми кажат, ееее ама ти сега си в почивка, суууперрр..... А ти си се побъркала от прегледи, изследвания, страхове, подготовка и т.н.
А някой каза, за ощетяване на държавата...
Моооляяяя??? Тя държавата хубаво ни сурвака,  та се е застраховала от ощетяване мнооого отдавна 🤣

Прибрах се от обременяването. Гадно беше, гадно ми е още, но мина. Хубавото е, че не на всички им е гадно като правят това изследване,  така че споко.

# 200
Минахме на преглед сега и ние, всичко се развива чудесно. Бебчо е точно по средата като размери, 660 гр в 24+0. Още не се е обърнал, ама има време. Шийката е идеална, 31 мм. Следващ преглед ще имам в края на месеца в почти 28 г.с и преди това обременяване с глюкоза и кръвни. След това трета фетална и направо вече му се вижда края, момичета! Като си планирам следващите прегледи и смятам колко напред ще съм, направо почти не остана. Скоро ще гушкаме бебчовците. Август излизам болничен и почвам да планирам всичко у дома, чака ме доста работа. Вече ставам много нетърпелива, след няколко месеца ще съм мама на двама. Blush

# 201
sway911029 - Марката е Accu-chek. Тази сутрин си позволих малко по-въглехидратна закуска от кис.мляко, мюсли и една праскова, но пък добавих канела, за която се води, че понижава кръвната захар. Наа гладно беше 4.9, на 60 минута - 7.9, точно толкова, колкото беше и вчера след печено пиле със салата и гарнитура червен боб.

Дрешки още никакви не съм взимала, искам първо да вземем кошарката и шкафчето-повивалник, че да ги подреждам на тях Grinning Август на спокойствие ще пазарувам.

# 202
Скрит текст:
Момичета, не съм казала за нито една от вас конкретно, не знам защо всички се  почувствахте лично нападнати и влязохте в оправдателен режим. Изобщо не мога да запомня коя какви симптоми и проблеми кога е имала и не обвинявам никого лично. Но съм почти сигурна или съм останала с впечатлението че И в този форум по някое време имаше точно такива изказвания - взимане на болничен САМО защото не им се работи и искат да си ходят наляво надясно, без НИКАКВИ рискове като кървене и всичко, което изредихте.

Да, аз излязох в болничен месец преди да свърши учебната година, защото разбрах, че имам маточна аномалия, криеща рискове за преждевременно раждане, но всъщност без рискове към онзи момент.

Просто излязох в болнични, за да си почивам и да не предизвиквам различни проблеми, които биха се появили заради претоварване, тъй като работата е едно на ръка, всеки има и други задължения. Вършейки всичко се чувствах преуморена, колкото и глезотийско да звучи.
Не, че нещо, но не знаеш предисторията на всички бременни.
За някои бременността е чудо и всячески се опитват да задържат чудото в себе си! Да расте здраво в утробата и да се роди здраво! Дори бременността да не се води рискова, то тя може да е най-съкровената мечта на някоя жена и ти нямаш основателна причина да се изразяваш по този нелеп начин в нашата група, която реално е за подкрепа и съвети, а не за порицания от хора, които не познаваме лично и реално не знаем цялата им история.

Хубаво

Влизам аз да видя какво съм изпуснала и гледам 56 коментара Dizzy Face, a то каква била причината - провокация. Grinning В крайна сметка всеки има правото да прецени за себе си. Всяка бременност е различна, всяка ситуация и професия също. Всяко ежедневие. Затова е хубаво да опитаме да се разбираме повече, колкото и нелогично да ни изглежда нечие поведение, или изказване. Simple Smile So Mi, благодари, че не ти се налага да си вземеш болничен по "неоснователни" причини и гледай да не съдиш хората толкова. В крайна сметка на никого не му е лесно в момента, а ако му е... от него се очаква да бъде още по-адекватен, или греша?

# 203
Дрешки съм накупила размер 50. Имам и 56 няколко. Не са много като бройки, но не очаквам голямо бебе и ще ми свършат работа.
Шешета, по 1 брой, имам на чико и на бибс. Ако е необходима по-голяма бройка ще закупя допълнително. Имам желание да кърмя и тогава ще е излишно като покупка.
Повивалник ще взема мек, повече време издържат. Но не съм купила към момента.

# 204
След това трета фетална и направо вече му се вижда края, момичета! Като си планирам следващите прегледи и смятам колко напред ще съм, направо почти не остана. Скоро ще гушкаме бебчовците. . Blush

Колко си права, Mommy! Аз все се опитвам да си представя бебчето, хем не остана, хем съм още в като приказка.

# 205
Минахме на преглед сега и ние, всичко се развива чудесно. Бебчо е точно по средата като размери, 660 гр в 24+0. Още не се е обърнал, ама има време. Шийката е идеална, 31 мм. Следващ преглед ще имам в края на месеца в почти 28 г.с и преди това обременяване с глюкоза и кръвни. След това трета фетална и направо вече му се вижда края, момичета! Като си планирам следващите прегледи и смятам колко напред ще съм, направо почти не остана. Скоро ще гушкаме бебчовците. Август излизам болничен и почвам да планирам всичко у дома, чака ме доста работа. Вече ставам много нетърпелива, след няколко месеца ще съм мама на двама. Blush

Да, така е. Аз и аз си викам още един преглед август и третата фетална и септември. Тогава може би прегледите са по често? И то не остана. Нямам търпение вече да минава това време, а като знам после колко бързо растат сигурно ще искаме да не минава времето.

# 206
Покрай всички ангажименти не усещаме как израстват. Моят син е с подут палец, ударил го на велосипеда снощи и сега ще ходим при ЛЛ, после вероятно на снимка. Дори и големи се грижат да не ни е скучно 😆

# 207
Аз се опитвам да мисля минималистично откъм покупки. Всяко нещо го премислям дали наистина ще ми трябва. Нямаме много място вкъщи и съм планирала и прочистване и подреждане на нашите неща, за да се освободи още.
Дрешки съм взела от 56 нагоре и то само няколко броя. За начало наблягам на бодита и гледам да са с цип. Опитвам се да наложа забрана засега на родителите да спрат да купуват дрехи. Аргументът ми е, че има други неща, които ще ми трябват.
За повивалник го мислих много. Може би тендирам да взема подобна приставка за пералнята и допълнително малко шкафче за принадлежностите, евентуално на колелца.
Скрит текст:
Бебето няма да има отделна стая, а в нашата няма място за шкаф с повивалник. Мисля си, че банята ще е най-топлата стая, ще има близост до течаща вода и сменянето на памперси през нощта няма задължително да буди всички като не е в спалнята.

# 208
  • UK
Ще купувам супер минималистично, първо защото ще ми дадат доста неща, второ защото в началото е необходимо съвсем малко и трето защото ако нещо ни потрябва спешно ще го поръчаме и на следващия ден ще го имаме. Ще взема няколко пижамки/ромпъри с цип, 2-3 шапчици, няколко бодита, космонавт за излизане че не се знае октомври как ще е времето, пеленки имам от дъщеря ми и толкова. Ще подготвим някои неща за стаята на бебето, които за дъщеря ми не сме купували, защото тя като се роди нямахме детска стая. За нея имахме преносим повивалник, който държахме отстрани на леглото й и при нужда го мятахме върху кошарата, доста време го ползвахме, но сега ще вземем шкаф-повивалник. Ще ползваме старата количка, за която съм купила кош за новородено че нямахме, и задължително столче за кола ново. Искам да е въртящо се на 360С, за да може лесно да слагам и закопчавам бебето, сигурно на Нуна.

Шишета даже не знам дали да взимам, може би 2-3 на Dr Brown's, много ми се иска да мина без стерилизатор, но ако трябва ще взема най-базовия възможен.

# 209
Имам 2 шишета на Авент, бодита и ританки по няколко, размер 56 и 62, чорапки, шапки, якенце, жилетка, чувалче, подариха ми и няколко ромпъра.
Повивалника ми е към кошарата. Комплект за изписване със спортно сако и панталон. 😄

И аз се интересувам като излезем в 45 дневен колко често са прегледите? Или само на тонове се ходи?
Сега в 7м май пак ще има микробиология и кръв и урина или се лъжа?
И какви документи трябва да ни даде АГ за раждането? Забравила съм.

Не остана, ей сега ще минат 3 месеца

Общи условия

Активация на акаунт