Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 571
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Аничка, прекрасно изглежда неделята ти.
Аз правя бухти.
Количка ще ми дадат. Но за сгъваема кошара бих посъветвала да е на две нива. Има модели и с повивалник зависи на вас какво ще ви върши работа.

# 271
Аничка, прекрасно изглежда неделята ти.
Аз правя бухти.
Количка ще ми дадат. Но за сгъваема кошара бих посъветвала да е на две нива. Има модели и с повивалник зависи на вас какво ще ви върши работа.
Да такава на две нива и с повивалник такива гледам

# 272
Относно докторите, можеш да се следиш и при 5 ако искаш. Не го изживявай толкова. Аз за такова нещо не бих сменила лекар.
Но аз нямаше и да се обяснявам какво изследване ще правя дори. Правя си каквото знам и си назначих сама и вит.Д и б12 например.

Обиколници няма да слагам, поради риск от задушаване.
С първото дете слагах, нямаше проблеми, тогава не ги водеха уж опасни.

Аничка, влиза ли във водата?

От вчера насам заспивам направо права и на обяд и следобед. Много ми е замаено и все ми се спи. Нощем само ставам да пишкам, въртя се и не се наспивам. Има ли други така??

Поръчах за бебчо 1 пеленка, шише на Нук и чай копър.

# 273
Аз имам вечери които не мога да спя с часове и тогава през деня съм по същия начин заспивам права,но имам и вечери в които спя хубаво

# 274
Аз заспивам лесно през деня, а вечер около полунощ- 1. По-рано рядко. Днес спах 3 часа следобеден сън и се събудих много гладна. Вчера 2 часа, но отново първото нещо беше да ям 😆
Във водата влизам до краката. Не мокря банския. Седя си на шезлонга и чета книга, а децата с баща им ми вадят скариди. Сега само това ям от морските дарове/ риби и се грижат да имам пресни.
Днес ходихме на Мечата дупка и не се наложи да вадим чадър. Има прекрасна естествена сянка от затвореното заведение (вече втора година) или скалите. Това е идеалният плаж за бебета. Заливчето е плитко и пълно с родители с бебета. Като цяло няма много хора и ми харесва.

Сгъваеми кошари бях купувала на 2 нива. Сега отново ще е на 2, но не съм се спряла на определен модел/фирма. Повивалник ще се слага на скрин. Като е много мъничко е удобно над кошарата, но после е доста "забавно" като не се спират и не ми изглежда сигурно повиването там.

# 275
Мерси, Ljoli, Uppababy Cruz май наистина е бестселър, хареса ми. Сравнявах я с vista и е по-лека и компактна. Тя има и infant insert и уж може да се ползва от новородено, но не съм сигурна дали е директно от раждането, или от 2 месеца. Предполагам, че се купуват адаптери и може да се сложи коша за кола на нея. Нашият е Maxi cosi, просто имаше промоция, дори не съм отворила кашона да го разгледам още. Гледам за количка и Nuna mixx. Иска ми се да отида на място в магазин и да сравня, най-вече за височината как ми идва. Все още не съм убедена, че ми трябва коша за новородено. Някои казват, че го ползват вкъщи за спане и бил много удобен.
Чудя се също все още дали тази покупка да е втора ръка или нова. Трудно се намират хубавите модели и да са добре запазени. Обикновено като някой си харесва количката, си я ползва на макс.

# 276
Зависи каква точно количка искате. Цвета на моята е от тази година и да искам няма такъв при старите модели и втора ръка автоматично отпадна. Все са някакви "убити" за мен. Черно, сиво, бежаво... А ще имам момиченце и исках като за такова.

# 277
Не коментирам темите с покупки, тъй като имам доста от нещата и няма да се съобразявам с марки, удобство и т.н. Каквото са ми дали, това.

Зълва ми ми дава чисто нова количка с кош за кола, летен кош, зимен кош или кош за новородено както го наричат повечето, ползвана много малко, тъй като след това са минали на друг вариант поради теглото на количката.
Ще ползваме една лятна количка на зълва ми в Пловдив като си ходим натам, в София при нашите (село до София) ще ползваме друга лятна количка (от приятелка), която ще си седи там, а пък за вкъщи (отново София, но в самия град) също имаме тази, която ще ни даде зълва ми, но ако евентуално и на мен ми дотежи, ще си взема летния вариант по-нататък от Пловдив или от нашите в София.

Приятелка ми даде много неизползвани/малко използвани неща: муселинови пелени, одеяла, чаршафи дрешки, обувки, чорапки до първата годинка, активна гимнастика, чувалчета за спане.

Кошара ми подариха също. Тя обаче не е с падаща преграда, каквато исках, та може би ще разглеждам оферти и ще купим, но все още е много рано..в 8ми месец мисля, че ще е подходящо време за онлайн поръчки. Аз пазарувам главно онлайн.

Помпа за кърма може би ще взема от друга приятелка, която роди скоро, но не и трябва, защото минаха на адаптирано мляко..
Нощница за кърмене имам вече. Една дама във фб група я продаде чисто нова за 10лв и си я взех. Не знам дали ще ми трябват още, но към момента ще се задоволя с един брой.

Корито имаме също за баня. Имам и козметика за баня на URIAGE за първите 10тина-14 дни, тъй като посетих техен семинар и ми дадоха торбичка с мостри, но доста стабилни мостри, които наистина биха стигнали за 10-14 дни. Тази марка ми допада, снаха ми й се довери и не съжали. Надявам се да имам успех и аз, за да не причинявам дискомфорт на бебчето, а директно с късмет да постигнем успех. Grinning
Памперси също имаме от рекламата на пуфис, така че за първите 3-4 дни не се притеснявам. В началото ще купуваме малки разфасовки, за да преценим кое ще ни хареса.

Правим ремонт в момента, тъй като ни е ново жилището и се опитвам да спестя отвсякъде честно казано. Но и без това съм си пестелив човек ...козирог..... Grinning Grinning

Ще посетите ли ден на отворените врати в болницата, в която ще раждате? Аз мисля, че е много полезно и информативно. Може би ще ходя в Майчин дом (София). Ако някой се е насочил натам, бихме могли да отидем заедно?

# 278
И аз като един истински, виден козирог съм така😄 при родителите ми имам всичко от зълва ми, но ще стои там за да не разнасям, имам подарък стол за кола, легло и електрически шезлонг, дадоха ми и много неизползвани муселинови пелени и някои дрехи тъй като моя приятелка се беше презапасила😄 легло само мисля да взема още едно тъй като подаръка ми е до определени кг, до 9, но това може и след като родя и общо взето ще си купувам количка 2 в 1 за да си я ползваме в града (Пловдив) и още някои дрешки, комплект за изписване, шишета и мисля бейбифон
Не коментирам темите с покупки, тъй като имам доста от нещата и няма да се съобразявам с марки, удобство и т.н. Каквото са ми дали, това.

Зълва ми ми дава чисто нова количка с кош за кола, летен кош, зимен кош или кош за новородено както го наричат повечето, ползвана много малко, тъй като след това са минали на друг вариант поради теглото на количката.
Ще ползваме една лятна количка на зълва ми в Пловдив като си ходим натам, в София при нашите (село до София) ще ползваме друга лятна количка (от приятелка), която ще си седи там, а пък за вкъщи (отново София, но в самия град) също имаме тази, която ще ни даде зълва ми, но ако евентуално и на мен ми дотежи, ще си взема летния вариант по-нататък от Пловдив или от нашите в София.

Приятелка ми даде много неизползвани/малко използвани неща: муселинови пелени, одеяла, чаршафи дрешки, обувки, чорапки до първата годинка, активна гимнастика, чувалчета за спане.

Кошара ми подариха също. Тя обаче не е с падаща преграда, каквато исках, та може би ще разглеждам оферти и ще купим, но все още е много рано..в 8ми месец мисля, че ще е подходящо време за онлайн поръчки. Аз пазарувам главно онлайн.

Помпа за кърма може би ще взема от друга приятелка, която роди скоро, но не и трябва, защото минаха на адаптирано мляко..
Нощница за кърмене имам вече. Една дама във фб група я продаде чисто нова за 10лв и си я взех. Не знам дали ще ми трябват още, но към момента ще се задоволя с един брой.

Корито имаме също за баня. Имам и козметика за баня на URIAGE за първите 10тина-14 дни, тъй като посетих техен семинар и ми дадоха торбичка с мостри, но доста стабилни мостри, които наистина биха стигнали за 10-14 дни. Тази марка ми допада, снаха ми й се довери и не съжали. Надявам се да имам успех и аз, за да не причинявам дискомфорт на бебчето, а директно с късмет да постигнем успех. Grinning
Памперси също имаме от рекламата на пуфис, така че за първите 3-4 дни не се притеснявам. В началото ще купуваме малки разфасовки, за да преценим кое ще ни хареса.

Правим ремонт в момента, тъй като ни е ново жилището и се опитвам да спестя отвсякъде честно казано. Но и без това съм си пестелив човек ...козирог..... Grinning Grinning

Ще посетите ли ден на отворените врати в болницата, в която ще раждате? Аз мисля, че е много полезно и информативно. Може би ще ходя в Майчин дом (София). Ако някой се е насочил натам, бихме могли да отидем заедно?

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 08:24 от InaB95

# 279
И аз ще ползвам каквото имам и каквото ми дадат. Количка имам лятна и зимна на McLaren. Летните са им много удобни. И ние сме в същата ситуация с жилище и спестяваме за това.

Момичета, а за какво ползвате пелените? Имам спомен за първото дете, че съм ползвала само в количката и като я слагам на дивана и на повивалника. Не съм сигурна колко да взема и за какво ще ми трябват.

# 280
Нощници за в болницата е добре поне 2 да имате. Първата се цапа от раждането.
Обувки не е хубаво използвани, защото все пак ако някой стъпва на криво се деформира обувчицата.
Помпата за кърма също е добре поне сменящите й се консумативи да са нови.
На мен ми дадоха дрешки, столче за кола и кошара за игра.
Пелени не ползвах миналия път, само 1 голяма памучна за завиване. Иначе с тях може да се завива, да се постилат под бебето също. Аз използвах за под бебето непромокаеми подложки (сега пак си купих 2, имам и 1 от количката), завивах със завивки, одеялце. Под главичката докато спи някой път слагах калъфка за възглавница.
Сега си поръчах  1 пеленка муселинова, това са от най-тънките като тензух, с нея мисля да покривам количката за 1-2 минути при нужда, например докато минаваме през болните при ЛЛ или ако бабки клюкарки много ми надничат.

Ние приключихме с ремонта. Другия месец мисля да сглоби ММ кошарата, за да мога да подреждам там дрешки също, има 5 шкафчета и едно като ракла.

Ще ходя на ден на отворените врати, но чак септември сигурно. Искам да не са такива жеги, а и да е максимално актуална информацията за цени и т.н.

Вие като полежите повече, трудно ли ви е ставането? Първо на една страна и така ставам. 🤣 Даже детето ме гледа как се мъча и вика мамоо да ти подам ли ръка.
Хем не съм качила супер мн кг, но се чувствам като кит понякога. 😁

# 281
И аз съм качила 7 кг, но се чуствам като слон и се усещам много по-бавна.. Не знам занапред как ще е 😂

# 282
Аз честно казано не го разбирам това "следене при 5 различни лекаря". Да, бих сменила и петима, докато намеря правилния, но да се разпокъсвам между няколко различни мнения и хора за мен е безумно. Ходя за консултация при АГ, от който съм страшно доволна. Консултирам се при нужда за конкретни изследвания (коментирани и с АГто) с хематолог и ендокринолог, от които също съм много доволна. И това е.

Иначе в началото СТРАШНО се разочаровахме от д-р Ангелина Сименонова ор Варна, подробно съм описала случая в друг пост .... Потресена и отвртатена съм от нея, дано не ми се мярка тази жена никога, защото не отговарям какво ще я направя. В "Надежда" в София пък октомври месец миналата година един мухльо ми предлагаше да ми прави цветна снимка под пълна упокойка .... Цветна снимка да се прави на жена, която се опитва да забременее от 2 месеца ... Думи нямам. Потресаващи случаи има.

# 283
Аз използвам бархетни пелени за попиване след баня. Попиват много добре и се перат всеки ден. Пелените стават за завивка в летните месеци. За повиване при кърмене, за да не му е много топло на бебето. За постелка ако не сме си вкъщи и искам да го сложа да лежи някъде, в колата или на гости. И за много други неща, полезни са.

# 284
Аз честно казано не го разбирам това "следене при 5 различни лекаря". Да, бих сменила и петима, докато намеря правилния, но да се разпокъсвам между няколко различни мнения и хора за мен е безумно. Ходя за консултация при АГ, от който съм страшно доволна. Консултирам се при нужда за конкретни изследвания (коментирани и с АГто) с хематолог и ендокринолог, от които също съм много доволна. И това е.

Иначе в началото СТРАШНО се разочаровахме от д-р Ангелина Сименонова ор Варна, подробно съм описала случая в друг пост .... Потресена и отвртатена съм от нея, дано не ми се мярка тази жена никога, защото не отговарям какво ще я направя. В "Надежда" в София пък октомври месец миналата година един мухльо ми предлагаше да ми прави цветна снимка под пълна упокойка .... Цветна снимка да се прави на жена, която се опитва да забременее от 2 месеца ... Думи нямам. Потресаващи случаи има.

И аз отидох на пръв преглед при д-р Симеонова и останах потресена от нея, даже без да знам ММ е ходил да се оплаква в клиниката, където бяхме, аз научих в последствие. Първите ѝ думи към мен бяха отговор на въпроса ми дали и мм може да присъства и те бяха “Е как ще присъства то още не се знае дали ембриона ще оцелее” бях в седма седмица от там нататък изговори в същия дух безкрайно много неща.

Общи условия

Активация на акаунт