Тест за окултно кървене

• 1 539
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Нямам представа какви са, не ме питай. Но при колоноскопията се вижда много добре и люспа няма да ги обърка, а ако има нещо съмнително могат да промиват и аспирират после. Но след тези литри вода с очистително не виждам как може да остане каквото и да е.  Накрая последните позиви са само чиста, леко оцветена водица.
Е, според европейското дружество на гастроентеролозите не се вижда толкова добре, затова е задължителна диетата с малко фибри. Не толкова защото люспите ще се залепят за мукозата, а защото са високофиброзни и променят мотилитета на червата и пречат на качественото почистване.

# 16
  • София
И при мен беше "слабо положителен". Много се притесних, септември и ноември миналата година правих колоноскопия и ми махаха полипи. Не знаех, че трябва в три последователни дни да се дава проба.

Много благодаря хубаво че сте махнали полипите и добре че заради теста сте ги хванали овреме. Те са много много опасно нещо.
Не съм махала полипи заради теста - миналата година август правих платени тестовеи бяха отрицателни, както и калпротектина беше ок. Колоноскопия правих тогава заради хроничен запек и болки в дебелото черво септември и откриха полипите.
Сега с безплатната кампания  теста го направих профилактично, за следваща колоноскопия съм чак ноември.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 20:14 от ехк

# 17
На 27 години съм и преди два дена си направих от безплатната кампания тест за окултно кървене. Беше положителен. Много се притесних. Отидох в друга лаборатория където си платих нов тест плюс калпротектин. Бяха отрицателни. Какво да правя? Казаха ми, че от безплатните тестове има много положителни.

Здравейте, бихте ли ми казали какви са реферетни те стойности има ли изобщо такова или резултата трябва да е негатив или позитив. Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт