Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 136
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 740
Ние днес ходихме да гледаме работата. От самото начало си имах притеснение, че ще направи нещо идиотско. На 13 задача, в която трябваше да посочи сказуемото (трябва да подадат) вместо "подадат" и написал "попадат". Очевидно не е грешка от незнание, но жената ни каза, че няма как да получи 2 точки за тази задача и е на нула. Тезата му е безумна, посмяхме се на негов гръб, а той потъна в земята от срам и каза, че тогава му е  изглеждала идеална. Имаше едно култово изречение за баба Илийца, която е ангел спасител за бунтовника Grinning там има 2 точки, сигурно са му ги дали за познаване на произведението. В интерес на истината преразказът му беше значително по-добър от тезата, но е допуснал тъпи правописни грешки, половината от които съм сигурна, че не са от незнание, но другата половина са. Иначе стегнати изречения, но жената му каза точно кои подробности е трябвало да включи, а той не ги е. Има 27.5 точки на преразказ, което е обективно според мен. Резултатът е - съгласи се, че трябва да работи върху изказа си и е спокоен, че не са го ощетили
Имам въпрос - гледах колко места за момчета има в езиковите, НПМГ, СМГ и ТУЕС (последните въпреки че са без квоти, грубо ги изчислявам наполовина момчета). Видях колко момчета са около неговия и по висок бал. Повече са отколкото местата. Освен Американския и ПЧМГ, кои училища още дърпат отличници?

# 1 741
Amelin, НЕГ и 164.

# 1 742
Коментирахте ли вече кои са тези мистериозни 18 деца с 200 точки от НВО, които МОН обяви на пресконференция?
Били, моля ви се, сборували и трите НВО - по бел, мат и чужд език в няколко области и ето ти: 18 деца! Рекорд! Миналата година 2, тази - цели 18! Благодарение на усилието на цялото министерство!
Пълен потрес!

# 1 743
Т.е. Не просто мат+бел, а мат+бел+език=200 точки? 😱🫣

# 1 744
Коментирахте ли вече кои са тези мистериозни 18 деца с 200 точки от НВО, които МОН обяви на пресконференция?
Били, моля ви се, сборували и трите НВО - по бел, мат и чужд език в няколко области и ето ти: 18 деца! Рекорд! Миналата година 2, тази - цели 18! Благодарение на усилието на цялото министерство!
Пълен потрес!
Абсолютно - няма такава идиотия!

# 1 745
Пълен потрес!
И на фона на доклада на Сметната палата, линкнат няколко страници по-напред.
А Световната банка има готов проект за реформа на българското образование от който никой от правителството/а не се интересува. Та така. "Науката е слънце", но ние сме от тъмната страна на луната...

# 1 746
Zlatenceto, включих двете английски, испанската, немската и 73-то, френската, НПМГ, ТУЕС и СМГ. Има ли още високобалови училища, което да пропускам? Големият ми син ми каза за Иван Апостолов, но според мен това училище не дърпа деца с 90+ на НВО

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 21:39 от Amelin

# 1 747
Това са + частните АК, ПЧМГ, които още не са приключили със записването.
Иван Апостолов не го знам и аз.

# 1 748
Т.е. Не просто мат+бел, а мат+бел+език=200 точки? 😱🫣
Ами някои области /Разград, Кюстендил/ са пратили екселски таблици и с трите изпита, не само с двата и са ги сборували и трите.

# 1 749
  • София
При нас утре ще раздават удостоверенията. Вечерта сме организирали почерпка за децата.
По отношение на писането - работя в дирекция с около 200 човека, където добре могат да пишат 5-6. И всичко минава през нас. За мен да не можеш да подредиш десетина смислени изречения си е проблем. И този проблем става все по-голям. Виждам вече и учители по БЕЛ, пишещи с правописни грешки.
Относно сигнализирането на МОН за проблемите в оценяването, няма пречка да го направим и индивидуално, стига да ги затрупаме по едно и също време с еднотипни оплаквания. Би трябвало да им се обърне внимание, когато са много.

# 1 750
Я да питам, дадоха ли свидетелствата при вас? Нашето училище, с контролни и тестове преди нво, не пожали децата, а сега не могат свидетелства да напишат. Щяхме да пътуваме утре, а сега ще отлагаме за събота.
Може да си го вземете от канцеларията след като се върнете

# 1 751
  • София
Това са + частните АК, ПЧМГ, които още не са приключили със записването.
Иван Апостолов не го знам и аз.
Преди две години имах частна ученичка, която и на двете НВО-7.КЛАС изкара над 95 т. и можеше да влезе,  където пожелае. Записа се в "Иван Апостолов " и не съжалява.
Следя училището и явно е добро.

# 1 752
Морена, сега гледах статистиката за Русе. Вярно, че през телефон, но с 90+ точки по български са 60 деца, с 90+ по математика - 100, а с сбор над 180 - около 60-70. При 4 паралелки в МГ само там ще приемат 104 деца. Отделно, че някои ученици с около 90 точки ще предпочетат АЕГ, Европейските, Дойче шуле, дори за Ботев, Иконома и Строителния ще има кандидати с бал около 400-420. Вярно, малко на брой, но миналата година минималния бал за МГ беше около 422 нали? Ще успее детето.

# 1 753
Божееее, моето дете е с малко точки и по БЕЛ,и по математика ...И не , не считам, че е глупав.Учи в частно училище  , защото така съм преценила.Закъде  ще му стигне балът, не знам!Искам само да е здрав! Успех на всички деца!

# 1 754
Да са живи и здрави децата ни! Детето може да знае много, но да се притесни на НВО или да е болно и не показва най-доброто от себе си!

Общи условия

Активация на акаунт