Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 034
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
Ама пощадете я , моля Simple Smile))) Посмях се искрено.

# 736
Хора, съвземете се малко. Пише си за какво е. Четете. Ако ви интересува колко се отклонява, направете си труда да видите седмокласната от миналата година по време на резултатите, вижте тогавашните прогнози, преценете спрямо реалните балове. 50 пъти се каза, че прогнозата е само за удвоени БЕЛ и математика в бала.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 00:02 от мартеа

# 737
Как се разбира коя паралелка е с квоти?

# 738
  • София
Как се разбира коя паралелка е с квоти?

Пише го в план-приема.

# 739
Влизам да попитам, какъв е този наплив към испанския език в столицата? Че и италиански, португалски... 🙄 Къде ще ги говорят тези езици хлапетата или учат защото са по-екзотични? И моята се е насочила да ги изучава, но сме от провинцията и при нас баловете за тях не са толкова високи.Чудя се мода ли е някаква или аз нещо изпускам? Английски и немски, та дори и френски ми се струват доста по-практични.

# 740
Благодаря, момичета❤ за съветите и насоките. Смятах по метода на Hope for Two- на второ класиране 453 е по-висок от всичко, което виждам.
Знам, че трябва да чакаме, но какво да кажа на детето, върви и пита “мамо, стигат ли ми точките”, “мамо, ще ме приемат ли”😔 Затова седнах да изчислявам- хем не са малко точките, хем като гледам- май, май не стигат…
може и да не стигнат.

# 741
Влизам да попитам, какъв е този наплив към испанския език в столицата? Че и италиански, португалски... 🙄 Къде ще ги говорят тези езици хлапетата или учат защото са по-екзотични? И моята се е насочила да ги изучава, но сме от провинцията и при нас баловете за тях не са толкова високи.Чудя се мода ли е някаква или аз нещо изпускам? Английски и немски, та дори и френски ми се струват доста по-практични.

Наливат не е към испански език сам по себе си, а към паралелки с този водещ език в много висококачествено училище. Тоест усвояването на испанския не е цел сама по себе си в случая. Поне за болшинството кандидати

# 742
  • София
Просто Испанската в София е много добро училище като цяло. В същото време на френската й падна реномето по същите причини с обратен знак. Двете основни с немски също са много добри като училища.

# 743
  • Щастлива мама на 3 слънца

# 744
Френската в последните години пак е с вдигащ се бал...
Успех в анализа и реденето на желания Hands V

# 745
Напливът не е толкова към този език, колкото към конкретната гимназия. Италиански и португалски са от вариантите за 2ри език в това училище, както англ. и френски. Ако беше друг езикът, но в гимназия с такива учители, традиции и среда, щеше друг език да се повтаря в темата Simple Smile

# 746
  • София
При избора на език, НЕ на езикова,  понеже двете неща са малко различни, не се гледа кой е най-популярен, а кой е желаният/нужният по една или друга причина.

Ако беше пълно припокриването между език, езикова гимназия/паралелка  с  изучаването му и популярност на въпросния в световен мащаб, китайските паралелки в две столични  училища щяха да са с бал 500+, след тях испанската, двете английски и после имагинерната засега индийска  ( по-скоро такава с учители нейтив от Бангладеш).

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 23:53 от пенсионирана русалка

# 747
  • София

Това няма нищо общо. Просто училището е много добро. На моята дъщеря, например, сега френският ще й е много по-нужен и ще го дочува в университета.  Но нито за секунда не е съжалила, че избра испанският.

# 748
Ние поне вече знаем, че не стигат оценките за първото желание, което беше училище извън нашия град. Сега, водени от късмета, можем спокойно да се обърнем към нашите си училища в града, където ще бъде приет кажи речи навсякъде. Детето обаче проявява пълно безразличие, чак аз дигнах тон накрая. Не знаел какво иска, не искал нищо, защото нали, няма да е на първо желание. Подбрала съм му няколко оферти. Която иска да избира на онче бонче и да ги подреждаме другия понеделник, че много ми идва вече. "Защо се притесняваш, мамо, всички училища мен чакат, пък и тази година има много двойки и аз ще бъда съвсем напред". Не губи самочувствие никога, това също е ценно качество Simple Smile

Пак ще си пишем първото желание все пак, стават и чудеса понякога.

# 749
Като гледам сравнителната статистика на топломляко, за момичетата ще доста по-висок балът..

Благодаря, тя не е моя статистиката ами от РУО и Дидева. Просто я оформих за двете години една до друга за по-лесно сравнение.

Данните са актуализирани за  2024 тук
https://Https://nvonavigator.streamlit.app
Ето е този маркирания сегмент са по-високите точки.

На мен тук доста ми харесва понеже се виждат класиранията

Лека нощ, дано утре бъде по-ясно как да редим

PS: и аз забелязах от резултатите на матурите преди малко, че ФЕГ показва по-високи резултати.

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 23:59 от toplomliako

Общи условия

Активация на акаунт