Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 138 824
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 135
В по-малките градове като нашия е още по-страшно механотехникума и икономическия техникум умират. Автотранспорта, селско, шивашко вече са пред закриване. Останалите “елитни” МГ и ЕГ още на първо класиране бала пада под 280. За средно училище изучаващо каквото и да е изкуство - мираж!
Наистина ми е непонятно какво става… не са по-глупави децата ни, нито по-малко талантливи.

# 136
И ето, че пак всичко е до късмет и субективно. Преди 5 години моята девойка беше в абсолютно същото положение като детето на Кирова, но впечатленията ни от ФЕГ, която завърши преди десетина дни, са коренно различни в частта "учители". За средата съм съгласна. Общувам ежедневно с майки на деца във ФЕГ, съфорумки от нашия випуск, споделят същите впечатления. Знаем обаче, че долният випуск са много доволни от учителите. Така че, пак казвам, и до късмет е.
Впрочем, учителите на нашия випуск вероятно поемат следващия 8 клас.

# 137
Няма как да змаем кои ще са учителите. Знаем какво ще се учи, децата долколко са амбициозни (според бала). Смисълът на висок бал е детето да може да избира. Ако не е ориентирано, просто да отиде в добро училище.

# 138
Наздраве съоткачалкииии....
Вчера изпуснах парата, пихме до към 3 в градинката на Кристал.
Днес закарах набора до Мальовица на лагер.
А сега пия бира, чопля семки, гледам мач и чета в темата!
Късмет на всички утре, дано има много, много усмивки!

# 139
Хм, мислех си, че доброто училище го правят добрите учители, тези, които са ментори на децата и имат отношение към развитието им, но може и да греша.
Във всеки случай, ако имах повече конкретни отзиви навремето, вероятно щях да ги взема предвид и да ги споделя и с детето. Спирам по темата, споделих каквото смятам за необходимо от опит.

# 140
Останалите “елитни” МГ и ЕГ още на първо класиране бала пада под 280.
Наистина ми е непонятно какво става… не са по-глупави децата ни, нито по-малко талантливи.
100 точки имат от дипломите, което означава, че на матурите са изкарали по 45т по двата предмета.

# 141
  • София
Не е задъжително да имат 100т. от дипломите.

# 142
Всеки път щом видя нови 3-4 страници в темата и ми скача сърцето да не са пуснали нещо в системата Grinning Такъв стрес за изпити не съм преживявала до сега. А татко му, хабер си няма от нещата и живота му е песен.
Аз също съм ЗА реденето на всички желания в списъка, без значение дали са постижими или не. Ако детето ще се притесни, че не е влязло в първите 3, еми не му го показвайте... Мисля, че може да има останали следи в нас от кандидатстването в градините. Тогава или влизаше в първо желание, или изобщо не влизаше детето... Там трябваше да се умува за коя имаш реален шанс,а не за коя наистина искаш.
И за да ми мине по-бързо днешния ден, правя компилация от клиповете и снимките от завършването на седмокласника и второкласничката ми. Мале що сълзи пролях и двата дни... Вие плачете ли все едно сте надрусани с хормони на всяко представление на децата? Не знам какво ми става в такива моменти, получава се срив в системата Grinning Само да споделя, че май и малкия се е метнал на мен и едвам сдържаше сълзите си оня ден Stuck Out Tongue Всичко е документирано и ще го излагам след години без угризения, хаха

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 20:12 от ElitsaFilipova

# 143
Стиснати палци от една майка на бъдеща 9-класничка от Испанската. Миналата година ние се пекохме на бавен огън. Сега си сипете по едно бяло и дишайте!

Редите ВСИЧКИ желания, а не според това дали смятате, че ще стигне бала. И ги редите според нивото на желаемост. Никакъв друг принцип не е валиден.

# 144
  • София
Мартеа, и си права, и не съвсем. Според мен доброто училище го правят ученици и учители в колаборация.
Също така смятам, че мнението на всяка една от нас е много субективно. Ако ме бяхте попитали за Испанската преди две години, такава картинка щях да ви обрисувам, че нямаше да припарите на километър от училището. И то подкрепено със случки. Сега си давам сметка, че нямаше да съм права.
Миналата седмица заведох малката в 91 НЕГ на деня на отворените врати. Беше денят след математиката, която тя оплеска. Настроението беше като че светът да е свършил. Аз исках да я разведря. Еми, сега не иска и да чуе за Немската. Било отвратително.
Всичко това ви го казвам, за да не се вглеждате чак толкова много. Колкото повече хора дадат мнение, толкова по-объркващо става. Проато слушайте детето. Вие си го познавате, вие знаете какво му е интересно, какви са възможностите му.

А ние ще напишем математическите гимназии на първо място, защото човек никога не знае. И ми е все тая дали ще е приета по 1во, 5то или 20то желание. Кака й беше приета по първо и май само ние четиримата и сега вие го знаете това.

# 145
Скрит текст:
Всеки път щом видя нови 3-4 страници в темата и ми скача сърцето да не са пуснали нещо в системата Grinning Такъв стрес за изпити не съм преживявала до сега. А татко му, хабер си няма от нещата и живота му е песен.
Аз също съм ЗА реденето на всички желания в списъка, без значение дали са постижими или не. Ако детето ще се притесни, че не е влязло в първите 3, еми не му го показвайте... Мисля, че може да има останали следи в нас от кандидатстването в градините. Тогава или влизаше в първо желание, или изобщо не влизаше детето... Там трябваше да се умува за коя имаш реален шанс,а не за коя наистина искаш.
И нашия татко е същата работа. Днес му обяснявах за балообразуването, хал хабер си няма. Що да се напъва и чете, нали аз го правя. А той е умния в семейството за неща свързани с учене, а аз съм прагматичната. Чак немога да повярвам, че ми се делегира такова доверие за избор, то аз на себе си не вярвам:)
Иначе безкрайно благодаря за споделянето. Много неща научих тези дни.

# 146
Останалите “елитни” МГ и ЕГ още на първо класиране бала пада под 280.
100 точки имат от дипломите, което означава, че на матурите са изкарали по 45т по двата предмета.
Както пише Санака, не е задължително. В нашата МГ миналата година мин бал 257. Предни години и 240.  И с 5 -39 т. , т.е. на изпита с по 45т учиш в МГ.
За доброто училище, детето досега беше в най- доброто училище по бал от нво 7кл. в града ни. И какво от това? Най-ужасния клас. Псувни, обиди, неуважение към учители, даже не говоря за неуважение към съученици. На съвестта ми ще тежи, че не я преместих на друго място. А не го направих от страх, че може да получим още от същото. Но сега в края на 7- ми клас осъзнавам, че едва ли другаде ще е било по-лошо и ужасно съжалявам за грешката си да не я преместя.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 20:13 от laurentin

# 147
Топ е Испанската, особено след като тези, които са ви тормозили тази година се пенсионират. Wink

# 148
  • София
Анси, беее! Ти не чете ли назад? Само лошо говорим в тази тема за Испанската.

# 149
Очаквани резултати спрямо пробни изпити:
Всички гласували: 11.212% по-високи от ПИ
София 10.139%  по-високи от ПИ
Всички гласували извън София или без локация: 13.02%  по-високи от ПИ
Бургас 19.96%  по-високи от ПИ (Бургас има 2 гласа над 55% в плюс)
Варна 14.77%  по-високи от ПИ
Пловдив 8.38%  по-високи от ПИ

Очакван резултат по Математика (всички): 13.37% по-висок от ПИ
Очакван резултат по Математика (само матем паралелки): 5.64%  по-висок от ПИ

Очакван резултат по БЕЛ (всички): 7% по-висок от ПИ

Общи условия

Активация на акаунт