Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 191
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, вие имате статистическо, математическо и компютърно образование с втори образователен профил. Нямам друго обяснение 😀 - признавам, че боравенето с тази статистика ми идва в повече 😂.

# 631
Във високия диапазон са малко по-ниски резултатите от миналата година…
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2024/07/Uspevaemos … BEL_MAT-2024.xlsx

Мога да потвърдя, че и за Русе е така

# 632
Присетих се май как беше, по-грамотните майки да ме поправят ако бъркам.
Изчислявам точките, в нашия случай - 154,5. Отварям статистиката и виждам, че в този диапазон има 3399 деца над този резултат. Отварям статистиката от миналата година и гледам срещу горе-долу този брой деца колко са точките. В нашия случай изчислих разлика от 11,5 точки 😞

1554 момчета са над 154,5 точки. Гледате само момчетата, нали? 3399 са от двата пола.

# 633
  • София
Но не може да се прогнозира колко от високия диапазон ще отидат в АК или частни училища.

# 634
  • при моите любими
Със статистиката съм скарана, но мисля погледнах по МАТ. Моето дете с 96,5 точки, пред него има с такъв или по висок резултат 689 деца. Миналата година със същия резултат по статистика има 690 деца. Разлика 1 дете. Значи в диапазона 96.5-100 точки по математика е абсолютно същото като миналата година. От това съдя че за МАТ гимназии може би няма да има големи промени в бала. Зависи и БЕЛ, но няма как да се предвиди това. Не знам дали съм права, някой да ми каже дали ми е правилна логиката.

# 635
  • София
Гледах общия брой, защото не се целим в училища с квоти или ми е грешно разсъждението и трябва задължително да гледам пола🤔

Още по-грозна стана картинката - ако гледам само момичета, трябва да сложа +13т. върху бала на желаните от нас училища...

# 636
  • у дома
А статистика за провинцията къде, специално Монтана ме интересува?
На сайта на РУО-не знаех,че сме от един град- ако искаш ми пиши на лични за къде се борите и какъв бал сте сметнали.

# 637
Гледах общия брой, защото не се целим в училища с квоти или ми е грешно разсъждението и трябва задължително да гледам пола🤔
Права сте. За без квоти е общото число. Трудно се прогнозира за без квоти.

# 638
  • София
Направо е зловещо... следващата ми задача е как да й помогна да е по-уверена е себе си. Трябва да разбера защо така се чупи под напрежение. На 4 от 5те пробни по мат беше със 100 точки. И на реалния се препъна. Няма да остане без училище, ясно е. Но аз трябва да намеря начин да променя мисленето й.

# 639
Ети, точно това за мен е важно, а не колко са изкарали децата, защото прецизната работа под стрес е критична.

# 640
Редактирах си поста, че се проявих мунски, момичета, но да кажем, че днес ми е простено. Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 18:43 от чудовище

# 641
  • Sofia
Това НВО не е мерило за знания. Едно леко невнимание или паника, всичко отива по дяволите. Rage

# 642
Момичета, а ако ми трябва три пъти мат +един път бел как да се ориентирам в тази статистика?

Няма сигурен начин, тъй като не се знае изкаралитее резултат Х по математика колко имат по БЕЛ и обратното. Статистиката работи безотказно само при балообразуване за дадено училище 2 БЕЛ + 2 МАТ, като тогава се гледат сумарните данни БЕЛ + МАТ от статистиката, умножават се по две и се добавят оценките от дипломата

# 643
  • София
тази статистика е сложна работа, но все пак сметнах , че над нашия бал са 421 момичета повече , за момчета не съм смятала спрямо миналата година , прекрасно просто , тва ми звучи като една голяма борба Simple Smile

# 644
Това е ясно, след като изброя колко има преди нас КАКВО ПРАВЯ?
Броя паралелките с момчета в най високите желания от миналата година и отмятам до къде падаме надолу? И то при запазване на съответната миналогодишна подредба на желаещите?
Кото видиш на кое място е детето сега (сумарно по двата предмета е за балообразуване, като за ЕГ), гледаш в миналогодишната статистика аналогично място на коло точки съответства... например сума 112т тази година съответства горе долу на 108-108.5т миналата... При две шестици в оценките от училище, състезателния бал тазо година ще е 324=2*112+100, миналата е бил 317т. Не търсим в миналогодишен минимален бал  324, а търсим да стигат 317.
Друг пример с по-високия диапазон... мястото на тазгодишна сума 179 съответства горе долу на сума 171 миналата година. Търсим си паралелка с мин бал 442, а не с изислените за нас 458 Hands V

Подхода може и да е леко наопаки - гледаме в миналогодишната таблица със стаистика бала за избраната паралелка... Намираме на кое място е момичето с бал 450 (например) и гледаме, че то е на място 1000, а това сега съответства на ххх точки и да кажем бал 460... сравняваме нашите точки с тях и преценяваме дали биха стигнали или да слагаме още и още резервни паралелки...

За математическите без квото е малко по-трудно анализирането, защото не е ясно тези 100-200-300 деца пред нашето къде са с БЕЛ и дали той няма да обърне каруцата Hands V

ПП:
математика  98-100т. включително 340 деца, тази година 402.

Аз обичам да гледам графични данни, ето как се изкривява кривата по математика тази година, спрямо 2023
Скрит текст:
2023, като профил доста съвпадаше с 2017 и 2019-2023, само 2018 беше доста по-различна

"нормирах" графиките... вижда се вече и "обемното" натрупване

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 18:49 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт