Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 252
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 230
Относно избора на език, ако детето не го е учило под някаква форма до момента, а го обмисля за след 7-ми клас - покажете му (и за френски, и за немски) числата и часовете на часовника, като блиц пример. Дава нелош ориентир. Стъпка 2 - спрежение на глагола "съм", в сегашно и минало време. Или си имате чедо, или бунтовник Simple Smile))

# 1 231
Прогнозата таблица за момичета е примерно +20 точки тази година . Интересно защо за 32ро АЕ+ФЕ разликата скача от 408 на 442, заради много евентуално неприети във френската, или има грешка?
прогнозата е само прогноза.. Специално погледнах за 2023- ста прогноза vs реално бал на 2ро класиране
Точно за 32-ро ( което хипотетично и ние може да наредим в желанията ), паралелка АЕ/ФЕ  е била "надценена" с близо 9 т., докато другата паралелка в същото училище Природни науки е била "подценена" с 9т., понеже стана модерно с тези природни науки и не може да се прогнозира къде ще са желанията на децата
Един извод от мен, ако се ориентирам правилно по многото таблици и статистики, Joy  Ако училищата/паралелките са силно желани прогнозните балове са точни или +/ - 1-2 точки. Ако паралелка  не се "търси" много тази година , като с руски, тогава прогнозата може да отиде на минус повече точки... поне така ми се вижда...Thinking

ама не очаквайте чудеса де, прогноза 445 , да искате да стане 410 , е много малко вероятно...

]Не чакам чудеса, с 436 точки търсим алтернатива на френската  с 2ри или 1ви английски]

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 10:31 от osil

# 1 232
Като нищим Лайстунга в НЕГ София- как и кога се влиза в такава паралелка като приемът е общ за 7-те паралелки?
След 8 клас имат изпит за две паралелки Лайстунг

# 1 233
Без да знам точния алгоритъм на санака. Ако желанията се променят тази година ще има разлики, сигурно малки, но ще има. Ако всички от СМГ решат да учат корейски примерно и сложат първо желание паралелка с Esperanto.
Ако всички приети в АК се откажат и решат държавно, ще има много по-малко движение между класиранията. Използвах фрапантни примери нарочно. Има мода паралелките с немски и испански са с по-високи балове от английски преди 2-3г. Руският пада повече. Това са наблюдения мои на око, но тези тенденции ги има. ТУЕС много скача...

Аз лично очаквам отлив от природни науки, но не знам доколко всички са информирани.

Вчера герани обясни как се работи с таблиците. Доста женен пост. Има пост и на peneva_a обясняващ как си намерите бала за тази година.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 11:00 от toplomliako

# 1 234
  • София
osil, Е, с тези точки, имате шанс според мен за 32 ро АЕ+ФЕ, другото е 18 сто- първи френски, втори английски

# 1 235
  • София
Ахаха .. отлив, добре. Даа много гадни природни науки, то си е латински, неква умрела работа.

# 1 236
  • София
Преди много много години избрах да уча италиански интензивно, защото си падах по италиански футбол и ми харесваше как звучи (те сигурно са се псували, ама кой да знае). От първия час се влюбих в езика и 5 години го учих с безкрайна любов. Всеки час беше удоволствие. Беше невероятно. От 15 години не го ползвам, но все още го говоря доста добре.
Дъщеря ми избра корейски, защото е фен на КПоп (има си интерес към източната култура от малка). Надявам се и при нея да се появи същата любов и да изпита същото удоволствие като мен. Не намирам стимулът й за несериозен.
За мен ученето на език е любов и удоволстивие, като да пееш, рисуваш или танцуваш. Не е само реализация.

toplomliako, пепел ти на клавиатурата. Simple Smile

# 1 237
osil, Е, с тези точки, имате шанс според мен за 32 ро АЕ+ФЕ, другото е 18 сто- първи френски, втори английски

Също 35-то и 133-то.

# 1 238
  • София

Също 35-то и 133-то.
ама те търсят втори език английски . Тези двете са с руски език, който никой не иска Confused

# 1 239
Аз затова съм толкова объркана, че нито гледам статистика, нито нищо. Знам само, че тази година баловете за хубавите училища скачат до небето.... е, ако има късмет моята щерка, ще е добре.
Ще си пишем желанията, пък каквото стане. Дано не е погрешна тази тактика Hands PrayHands PrayHands Pray

Дописвам: никой не иска руски като втори език, ама виж в Туес как се бутат, нищо, че е руски Yum

# 1 240
  • София
Мемчо, официално материалът за профил ще е един, реално няма как  в СМГ да не учат математика точно по-задълбочено.  Там са концентрирани хора, които, състезатели или не, са имали по много мат още от 8 клас. Докато в ЕГ принципно в периода 8-10 клас вкл. нещата са били на  по-базово ниво с малко часове мат и после скокът към профил е по-рязък, отделно  за профилите няма подбор, така че в тях се оказват и  деца с грешна преценка за  възможностите си.  Но като цяло ЕГ и профил мат  в 11-12 клас са си супер комбинация според мен, понеже  хем нов език научаваш, хем и по математика имаш съвсем прилична основа за толкова различни варианти след училище - инженерства, информатика,  архитектура, икономика..

Ahoney, като смешен малко определих стимула на 22 -годишно момче, искащо да замине за семестър в елитен сеулски университет. Не може да кажеш в такава ситуация, че  водещ за  това ти желание е кпоп-ът.  Не звучи сериозно...

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 10:47 от пенсионирана русалка

# 1 241
Не разбрах как ТУЕС е руски?

# 1 242

Също 35-то и 133-то.
ама те търсят втори език английски . Тези двете са с руски език, който никой не иска Confused

Е, да, де, но пък може да послужи като стълбичка между първо и второ класиране... Знам ли. Според мен са добър вариант, какво като е с руски?

# 1 243

Дописвам: никой не иска руски като втори език, ама виж в Туес как се бутат, нищо, че е руски Yum
Къде се вижда, че вторият език в ТУЕС е руски? В таблиците пише, че няма втори език.

# 1 244
Не съм гледала подробно за тази година, но до миналата, със сигурност втори западен им беше руски (имаме познати дечица, които учат там). Извинявам се, ако от тази няма да е той.

Общи условия

Активация на акаунт