Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 154
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 215
Ако след седми клас има една или две паралелки повече от тези, които са били от 5 до 7 клас, ще има място за всички - и за тези, които са си учили до момент в МГ, и за външни деца.
В Русе е така - в пети клас се приемат 52 деца, а местата за 8 клас са 104 - 2 математика, 1 СХН и 1 ПН.
Ти пък Blush Ако го направят като при нас, за всички желаещи ще има място. 1 паралелка 5-7 клас. 6 паралелки 8-12 клас.

# 1 216
Призив имам, може ли малко по-сериозно към темата, не става всеки втори пост да е “а моето с …т, за къде има шанс?”. Санака спретна чудна статистика и за момичета, и за момчета, Ноеми е оставила линк с абсолютно всичко необходимо, други майки също пускаха инфо… цялата информация е на български език, моля ви дами, стегнете се.

Абсолютно съгласна, още повече, че има и Изпитай.ме като ориентировъчна платформа. И един справочник да се отвори, пак дава насоки.
Вече ако някой се интересува от конкретно училище е друго.

# 1 217
Момичета, някоя писа, че по-голямото й дете учи японски. Колкото и да не ми се иска да хвърлям щерката в дълбокото, ПН с японски са един от вариантите пред нея  за приемлива нискобалова паралелка. Та в тази връзка имам въпроси относно езика до колко е труден като граматика и като йероглифи?

# 1 218
ЕДИН ВЪПРОС ОТНОСНО ПРИЕМ НА БЛИЗНАЦИ!
В наредба 10 пише :
На основание чл. 60, т. 1 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование :

Над утвърдения държавен план-прием по чл. 60, т. 1 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование – може да се приемат близнаци в паралелката, в която един от тях е приет по реда и условията за приемане на учениците в VІІІ клас.
Приетият близнак, следва да е записан в училището на първия етап, на втория етап, на третия етап или на четвъртия етап.
Родителите или упълномощено от тях лице подават заявление до директора на училището и прилагат следните документи за неприетия близнак:
-свидетелство за завършено основно образование;
-копие от удостоверение за раждане на близнаците;
-медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика /за кандидатстващите за -специалности от професии/
Въпросът ми е :
След записването на приетия близнак,записването на неприетия става само в училището или освен там  се носят документи и в Регионалното РУО ????
Предварително благодаря на отговорилите !

:

# 1 219
Здравейте! Имате ли представа, там където статистиката не е излязла обобщена, а отделно по БЕЛ и МАТ, може ли изобщо да се направи някаква прогноза къде се намира детето спрямо останалите?

# 1 220
Не може, никаква полезна информация не ви носи такава статистика. Чисто хипотетично, дете със 100 т. по математика, например, може да не се е явило на БЕЛ и да е с 0 т. там. Пишете на РИО.

# 1 221
ЕДИН ВЪПРОС ОТНОСНО ПРИЕМ НА БЛИЗНАЦИ!
В наредба 10 пише :
На основание чл. 60, т. 1 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование :

Над утвърдения държавен план-прием по чл. 60, т. 1 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование – може да се приемат близнаци в паралелката, в която един от тях е приет по реда и условията за приемане на учениците в VІІІ клас.
Приетият близнак, следва да е записан в училището на първия етап, на втория етап, на третия етап или на четвъртия етап.
Родителите или упълномощено от тях лице подават заявление до директора на училището и прилагат следните документи за неприетия близнак:
-свидетелство за завършено основно образование;
-копие от удостоверение за раждане на близнаците;
-медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика /за кандидатстващите за -специалности от професии/
Въпросът ми е :
След записването на приетия близнак,записването на неприетия става само в училището или освен там  се носят документи и в Регионалното РУО ????
Предварително благодаря на отговорилите !

:
Да, в този случай директорът ще изиска отпускане на допълнително място за неприетия близнак.

# 1 222
Извинете, общата стстистика по мат и бел за София, защо няма данни в дъното на колоната най - в ляво по математика? Имам предвид от ред 207 на колона А. 🤔

# 1 223
Прогнозата таблица за момичета е примерно +20 точки тази година . Интересно защо за 32ро АЕ+ФЕ разликата скача от 408 на 442, заради много евентуално неприети във френската, или има грешка?

# 1 224
  • София

Интересно… а в СМГ са посъветвали децата да изберат Немската или друга езикова гимназия, ако не им се занимава сериозно с математика, защото в горните класове на СМГ материалът бил много труден и само със силна мотивация можел да се усвои.
Доста странен съвет, по мои наблюдения семегейците, избрали НЕГ, така или иначе ( и по старата, и по новата програма) после се спират  в 99 % от случаите на профил математика (ако не отидат преди това в  лайстунг).
Знаете ли дали се учи един и същ материал в профил математика в СМГ и в Немската?

# 1 225
  • София
Момичета, някоя писа, че по-голямото й дете учи японски. Колкото и да не ми се иска да хвърлям щерката в дълбокото, ПН с японски са един от вариантите пред нея  за приемлива нискобалова паралелка. Та в тази връзка имам въпроси относно езика до колко е труден като граматика и като йероглифи?

Много е труден, Ру. Синът ми го учи в 18-то, отиде с огромен мерак и с висок бал, който му стигаше за къде ли не, но той японски, та японски. Точно в 9ти клас вече му се беше изпарил ентусиазма. Имат 3 азбуки с йероглифи, които се учат, много учене е и много трудно. Не бих го препоръчала.

# 1 226
Ще изкажа моето мнение, Мемчо

Моля не ме нападайте.

По МОН програма в профил математика и ООП се учи едно и също.

Предполагам СМГ ползват избираеми часове за Математика. Вижте програма или учебен план. Както НПМГ ползват за биология и химия още от 8ми клас.

На отворените врати казаха, че в Лайстунг се учи математика по немската програма и тя е по-лесна. Учи се и на немски език.

За нивото на преподаване в НЕГ по математика ми е интересно да науча, имат резултати добри от матури.

# 1 227
  • София
Прогнозата таблица за момичета е примерно +20 точки тази година . Интересно защо за 32ро АЕ+ФЕ разликата скача от 408 на 442, заради много евентуално неприети във френската, или има грешка?
прогнозата е само прогноза.. Специално погледнах за 2023- ста прогноза vs реално бал на 2ро класиране
Точно за 32-ро ( което хипотетично и ние може да наредим в желанията ), паралелка АЕ/ФЕ  е била "надценена" с близо 9 т., докато другата паралелка в същото училище Природни науки е била "подценена" с 9т., понеже стана модерно с тези природни науки и не може да се прогнозира къде ще са желанията на децата
Един извод от мен, ако се ориентирам правилно по многото таблици и статистики, Joy  Ако училищата/паралелките са силно желани прогнозните балове са точни или +/ - 1-2 точки. Ако паралелка  не се "търси" много тази година , като с руски, тогава прогнозата може да отиде на минус повече точки... поне така ми се вижда...Thinking

ама не очаквайте чудеса де, прогноза 445 , да искате да стане 410 , е много малко вероятно... Confused

# 1 228
  • София
Като нищим Лайстунга в НЕГ София- как и кога се влиза в такава паралелка като приемът е общ за 7-те паралелки?

P.S. Междувременно се информирах: След 8-ми клас имат писмен и устен изпит и първите 52-ма ученици по успех  се приемат в Лайстунг класовете (2 класа х 26 ученици) . https://91negus.weebly.com/leistungsklasse.html

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 10:20 от Azzzy

# 1 229
Здравейте! Имате ли представа, там където статистиката не е излязла обобщена, а отделно по БЕЛ и МАТ, може ли изобщо да се направи някаква прогноза къде се намира детето спрямо останалите?
Пиши на вашето РУО, вчера писах на нашето и много бързо се отзоваха и пуснаха и обобщена

Общи условия

Активация на акаунт