Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 146
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 200
Днес мислим да видим работата на БЕЛ на детето, обаче вие направо ме впечатлихте с описанията на училището. Ще тръгнем със страх... и празни пикочни мехури. 🤣 🫣

# 1 201
Тази година паралелките във втора английска не са с профил, нали? Избираш само втори език и когато дойде времето, си избираш профил от тези, които училището предлага...Правилно ли се ориентирам?

# 1 202
  • София
Те никога не са били с профил, стоеше си само за цвят. При записване обясняват, как само двата езика са сигурни като профил, другите два предмета се избират в 10 клас. Хубаво, че ги разкараха, само заблуждават!

# 1 203
Ужас, този "цвят" би ни отказал от почти всички паралелки в училището Simple Smile

# 1 204
Знаят ли се вече резултатите на СМГ от НВО-то?
СМГ
7 а - 99.31( Киселова)
7 б - 96.6 ( Данова)
7 в - 98.11 ( Киселова)
7 е - 97.7 ( Данова)
От другата тема: смг

Само допълвам към горните балове по математика - останалите 2 паралелки са с 96,94 и 97,77 т. среден резултат.
Космически 160-тина резултата. Браво на тях и учителите им.

За математиката са традиоционно сила СМГ това предполагам е МАТ ?

# 1 205
Всеки нов език е предизвикателство към децата.
Английският е навсякъде и затова хората го мислят за лесен. Реално малка час го владее извън формата за тестове.
Малкият ми син много хареса немският, той има логическа мисъл и граматиката изобщо не го затруднява. Куца му лексиката, защото едно е да учиш език и да го практикуваш ежедневно, друго е да се сблъскваш с него само в училище.

# 1 206
Немският има малко тегава граматика, иначе е доста логичен. Аз не бях от много  учещите деца, ама можех да го говоря свободно, въпреки че го учихме разширено. Чете се лесно, пише с лесно, родовете не са кой знае какво,  но може би не е за всеки.

# 1 207

Мен ми е интересно да видя статистиката от НВО по български в СМГ

Не разполагам с точен набор от изходни данни, но би трябвало да е над 90 т. среден резултат за випуска.
Така или иначе, ако преподавателят е един и същ за всички паралелки, конкретните резултати не са толкова от значение. Най-висок личен резултат - девойка с 99,75 т. (МАТ) и 100 т. (БЕЛ). Това вече наистина е космическо постижение!

Ами Simple Smile сигурно е един обаче не той е водещия фактор , заради някаква тотална глупост БЕЛ е балообразуващ в СМГ и за да влезнат/останат децата до едно ходят по школи - те са основния фактор за успеха на децата от СМГ по БЕЛ, е и самия факт че децата са си ученолюбиви, школите са ясни кои са Simple Smile докато по МАТ успеха идва от учителите в гимназията. Също така много голям процент от децата там не са изобщо състезатели по математика и така е било винаги - има бая народ завършил СМГ с не особено висок бал но това не е проблем защото никой не го интересува след това.

# 1 208
Санака, благодаря за прогнозните балове за 2ро класиране. За жалост доста високи, и вече не съм сигурна дали и закъде са ни шансовете с бал 440. Испанската, 2АЕГ, 1АЕГ, ФЕГ вероятно?
Някоя съоткачалка може ли да ми даде насока, че с тези таблици се отказвам?
В сайта ispitaime.bg ми дава в зелено доста от тях, без Испанската.
Момче или момиче?

Момиче, София,извинете ме, забравих, че и това има значение, ама се шашардисах от баловете!

Благодаря!
Сори, според миналогодишната класация в нито едно от тези.
Стига за 22/31/35/12/52/133
А за момиче 453.5, ако е удобно?

# 1 209
Включвам се и аз, но от доста по-малък град. Като ви слушам направо не мога да повярвам за какви високи резултати става въпрос. При нас има две училища - приемът почва от 50-60 точки😜. Детето ми е със скромните 270 точки бал🫣, и се цели в паралелка, в която миналата година минималният бал е бил 133. Да, тази година вместо три паралелките са две и резултатите по математика са по - високи, но въпреки това има реален шанс да влезе. Чета ви и преживявам вашите вълнения. Желая успех на всички деца!

# 1 210
  • В Страната на чудесата

Мен ми е интересно да видя статистиката от НВО по български в СМГ

Не разполагам с точен набор от изходни данни, но би трябвало да е над 90 т. среден резултат за випуска.
Така или иначе, ако преподавателят е един и същ за всички паралелки, конкретните резултати не са толкова от значение. Най-висок личен резултат - девойка с 99,75 т. (МАТ) и 100 т. (БЕЛ). Това вече наистина е космическо постижение!

Ами Simple Smile сигурно е един обаче не той е водещия фактор , заради някаква тотална глупост БЕЛ е балообразуващ в СМГ и за да влезнат/останат децата до едно ходят по школи - те са основния фактор за успеха на децата от СМГ по БЕЛ, е и самия факт че децата са си ученолюбиви, школите са ясни кои са Simple Smile докато по МАТ успеха идва от учителите в гимназията. Също така много голям процент от децата там не са изобщо състезатели по математика и така е било винаги - има бая народ завършил СМГ с не особено висок бал но това не е проблем защото никой не го интересува след това.

Не случайно споменах преподавателя. Моето дете школи и частни уроци никога не е посещавало и смятам, че имам база за сравнение. Е, ако цяла учебна година му бях ангажирала почивните дни с още от същото, което дъвчеха в училище, най-вероятно щеше да е наясно с разликата между знаменосец и войвода и да не попадне в мон-ските капанчета, от които в крайна сметка му зависи оставането в математическа гимназия (пълна идиотия, съгласна съм). Но щеше ли да си е струвало цялото мъчение за 2-3 точки отгоре? Продължавам да съм на мнение, че не.
Сега седим и си чакаме на Баба Илийца присъдата  - кой става и кой не - да се занимава усилено с математика.

Между другото, при нас по състезания децата ходят доста масово. Изключения са неходещите и подозирам, че точно при тях е сигурно отпадането след 7 клас.

# 1 211
Призив имам, може ли малко по-сериозно към темата, не става всеки втори пост да е “а моето с …т, за къде има шанс?”. Санака спретна чудна статистика и за момичета, и за момчета, Ноеми е оставила линк с абсолютно всичко необходимо, други майки също пускаха инфо… цялата информация е на български език, моля ви дами, стегнете се.

# 1 212
Между другото, при нас по състезания децата ходят доста масово. Изключения са неходещите и подозирам, че точно при тях е сигурно отпадането след 7 клас.
Това е доста тъжно. Дано да не стане така.

# 1 213
Ако след седми клас има една или две паралелки повече от тези, които са били от 5 до 7 клас, ще има място за всички - и за тези, които са си учили до момент в МГ, и за външни деца.
В Русе е така - в пети клас се приемат 52 деца, а местата за 8 клас са 104 - 2 математика, 1 СХН и 1 ПН.

# 1 214
  • София
А за момиче 453.5, ако е удобно?

Прогнозите на sanaka за София са в темата:
момчета, # 654 - https://bg-mam.ma/p/1670026/48239070
момичета, # 682 - https://bg-mam.ma/p/1670026/48239412

Ако след седми клас има една или две паралелки повече от тези, които са били от 5 до 7 клас, ще има място за всички - и за тези, които са си учили до момент в МГ, и за външни деца.
В Русе е така - в пети клас се приемат 52 деца, а местата за 8 клас са 104 - 2 математика, 1 СХН и 1 ПН.
Тук съм много съгласна.
Имам колеги с по-големи деца и коментарите навремето за СМГ бяха - ако не стане в 5ти клас, ще влезе в 8ми клас защото е по-лесно. Ами вече не е по-лесно. Понеже приемат 6 паралелки и в 5ти, и в 8ми клас.

Общи условия

Активация на акаунт