Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 197
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 930
А статистика по училища ще има ли? Или зависи дали училището ще изкара такава?

Гледам, че се обсъждат по-високите средни резултати от матурите. Всъщност сегмента 98-100т мат и 95+ Бел са много по-малко в сравнение с минали години. Това са децата, които отиват в СМГ/нпмг.
Гледам и мат+бел тази година 193+ т са 128, миналата година са 140, а над този сбор разликата спрямо предната година е още по-голяма.
Т.е. точно най-горната граница тази година ще е по-ниска.

Не съм видяла по училища. 119 и 125 са обявили средни. Според мен всяко училище решава да сподели статистики за випуск и клас на родителите и публично. По-късно публично средните ще излезнат.

В сайта на ivantodorov вчера актуализираха. Не съм гледала днес. Проверете.

# 931
Санака, благодаря за прогнозните балове за 2ро класиране. За жалост доста високи, и вече не съм сигурна дали и закъде са ни шансовете с бал 440. Испанската, 2АЕГ, 1АЕГ, ФЕГ вероятно?
Някоя съоткачалка може ли да ми даде насока, че с тези таблици се отказвам?
В сайта ispitaime.bg ми дава в зелено доста от тях, без Испанската.
Момче или момиче?

# 932
  • София
Колкото и да се отрича, преписване/подсказване има. От пищови -трудна работа,  в сферата на фантастиката ми изглежда, но от детето отпред  - да.  Децата са в едно училище и знаят кой  на какво ниво е, пък бил той и от съседния клас. Wink А иначе множество деца и родители лъжат за точки, за годишни оценки, за балове...Едни ей така за хвалбата, а други - за да прикрият умело уредения прием с връзки. Чудя се обаче после как се чувстват тези деца. Преди доста години дете с връзки се беше оказало в един клас  в една от топ гимназиите  с бивш свой съученик от основното. Разлика в бала - над  две единици (при еднакъв пол). Тогава оценките се изкарваха поименно в хартиен списък за целия випуск, та е лъснало бързо как въпросното дете е кацнало там. Сега е  вече по-прикрито с резултати от НВО в платформата..

# 933
Има ли желаещи да влизат в туес
Моят син ще се пробва за ТУЕС. Балът му е 470 и се надявам да му стигне поне на второ класиране.

И моят ще се пробва. 480 бал. Надявам се да стигне.

# 934
Санака, благодаря за прогнозните балове за 2ро класиране. За жалост доста високи, и вече не съм сигурна дали и закъде са ни шансовете с бал 440. Испанската, 2АЕГ, 1АЕГ, ФЕГ вероятно?
Момче или момиче?

Момиче, София,извинете ме, забравих, че и това има значение, ама се шашардисах от баловете!

Благодаря!

# 935
РУО-Варна ,май няма да изкара статистика. Аз не можах да намеря и миналогодишна след матурите

# 936
Момче или момиче?

Момиче, София,извинете ме, забравих, че и това има значение, ама се шашардисах от баловете!

Благодаря!
Сори, според миналогодишната класация в нито едно от тези.
Стига за 22/31/35/12/52/133

# 937
РУО-Варна ,май няма да изкара статистика. Аз не можах да намеря и миналогодишна след матурите
Миналогодишната статистика РУО Варна

# 938
  • София
Статия
"Внимателно подреждайте желанията" и още важни съвети за кандидатстването в гимназия
https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2024/07/02/4644728_vnimate … hte_vajni_suveti/

# 939
  • Някъде там...
А статистика по училища ще има ли? Или зависи дали училището ще изкара такава?

Гледам, че се обсъждат по-високите средни резултати от матурите. Всъщност сегмента 98-100т мат и 95+ Бел са много по-малко в сравнение с минали години. Това са децата, които отиват в СМГ/нпмг.
Гледам и мат+бел тази година 193+ т са 128, миналата година са 140, а над този сбор разликата спрямо предната година е още по-голяма.
Т.е. точно най-горната граница тази година ще е по-ниска.

Дъщеря ми беше със сбор 193 т. миналата година (98 мат, 95 бел). Децата с равен или по-голям сбор на нейния бяха 160. Сега са 161. Но може би има повече деца с висок резултат по математика спрямо миналата година.

# 940
За преписването в стаята на сина ми е имало възможност, но не се е случило. Децата се познават дори от различни класове знаят от кого е надеждно да преписваш или не.

Споделих една лична история на близко дете. Това е. Не сме ощетени ние.

В статистиките за 10клас НВО има високи резултати от доста малки населени места с бал над топ училища в София. Нищо не казвам. Разгледайте, не ми се рови сега.

# 941
Момче или момиче?

Благодаря!
Сори, според миналогодишната класация в нито едно от тези.
Стига за 22/31/35/12/52/133

Отивам да пия от мъка вече! Но надеждата остава последна.

# 942
60 точки на математика (естествено, че сама не би могла да ги изкара моята) щяха да й позволят да влезе природни науки в едно от добрите училища в града, за което се утроява математиката. И при това с четворки от балообразуващите - химия и биология и 54 точки на БЕЛ.

Ако не се лъжа сте от Русе. Кое е това училище, че не се сещам? Всички общообразователни са един дол, по мое мнение...

# 943
Да ви кажа, че моето дете е абсурд да даде на някой да препише от него Laughing
Той е много стриктен и изпълнителен и за него да препишеш или да подскажеш е голям срам .
Нашето РУО и то изкарало отделни статистики, може и аз да не разбирам, ама такива отделни статистики не са особено полезни
Надявах се и аз училището да изкара своя статистика, ама явно няма

# 944
  • Варна
Миналогодишната статистика РУО Варна
Чакам и аз тази статистика...Защо се бавят във Варна?

Общи условия

Активация на акаунт