Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 270
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 945
Здравейте, както вчера се радвахме на високите резултати и днес вече не искам да гледам статистиките защото с бал 455 не ми излизат сметките. Дъщеря ми обяснява как нейни съученици говорели, че с бал по-нисък от нейния им стига за 73то , а аз не видждам светлина в тунела. Може ли да помоля тези, които са по наясно в кои училища имаме шанс да влезем. Благодаря за съдействието.

# 946
Цитат
Аз смятам, че и при учиищата има мода. Преди 5 години, всичко живо искаше във Френската. Испанската тъкмо набираше сили и баловете се вдигаха всяка година и очевидно сега е в апогея си.
Това НЕ Е вярно! И преди 10 год испанската беше пред френската, както и тогава(без да са се вадели оръжия там) се говореше че е на опашката на топа
Да се твърди, че случката с оръжието сваля реномето на френската е просто невярно.  Френската гимназия е била и винаги ще бъде едно прекрасно училище.

# 947
Здравейте, както вчера се радвахме на високите резултати и днес вече не искам да гледам статистиките защото с бал 455 не ми излизат сметките. Дъщеря ми обяснява как нейни съученици говорели, че с бал по-нисък от нейния им стига за 73то , а аз не видждам светлина в тунела. Може ли да помоля тези, които са по наясно в кои училища имаме шанс да влезем. Благодаря за съдействието.

Според мен има шанс за френската и евентуално 1 английска (тук е доста под въпрос), 22-ро, 35-то.

# 948
  • София
ФЕГ, някои паралелки на 1-ва и 2-ра АЕГ. Вижте прогнозните балове по-напред в темата. Но пишете всичко по действителния ред на желанията.

# 949
2 AEГ, 1АЕГ, 35 то-НЕ, 9 ФЕГ, 22 -ро.
На кантар сте 73 то с НЕ/ФЕ
Много зависи какви са желанията на момичетата с по-висок от нейният бал.

# 950
На мен не ми е било нареждано, което не означава, че никъде не се е случвало. Лично аз мразя тарикатлъци и в час се боря да няма преписване и подсказване на самостоятелните работи. Но, когато от много места се чуват хвалби как слаби ученици изкарват високи точки именно с подсказване от квесторите или с преписване явно, че не са само градски легенди.
И да, лично видях свидетелство с тройки от горе до долу (100% само тройки) и 88 точки на БЕЛ. Коментар?
Дете с късмет!
Първата част на БЕЛ сопкойно може да се играе на тото в по-голямата част.
И защо дете с 3-ка да не може да докара 15-17-20 точки на преразказа?
Чак пък такива конспирации вкарахте, дето не е истина.
Подсказвали квестори, обяснявало им се било...това като фантазиите на децата, че били преписали ама от къде и те не знаят!
Хоуп, говорим за БЕЛ, не за математика. Там първи модул е 65 точки, от които 6 са за теза, 14 за редактиране, още няколко задачи със свободен отговор има, има свързване на герои с описанието им и т.н. подводни камъни, които елиминират възможността на тото да се докара максимален резултат. Ако приемем, че на преразказа въпросното дете има 30 от 35 възможни точки, това означава, че на първата част е проиграло само 7, което само с късмет не става, искат се знания. Нито пък дете с тройки по всички предмети може да изкара висок резултат на преразказа. Ако беше така нямаше да е със свидетелство Среден (3,00). След близо 25 години опит твърдя, че не е реално въобще.

# 951
Ednata и всички други - моля не се влияйте от ЕТК(един тинейджър казал). Не веднъж писахме да редите желанията както детето ги иска независимо от баловете. Накрая бъдете сигурни, че сте наредили и паралелки които предната година са били с бал много под вашия.
В случая на моя набор ще наредим към 60 паралелки като последната миналата година е била със 100 точки по малко от неговия сегашен бал.
И пак не редете по балове, а по желание на детето! Да не се окаже после че ви приемат 5то желание ама паралекта на 8мо е по яка!

# 952
  • Sofia
Аз също бях много доволна от резултатите на дъщеря ми, както и тя, но сега четейки за доста по-високите резултати, се чудя дали би имала шанс за 91во. Балът й е 467,5. Наясно съм с миналогодишния минимум от 467, но то година с година не си приличат. За 73то би трябвало да е ОК като бал.

# 953
Редете ги според желанията. Прогнозните балове се основават на това, че и тази година децата ще имат същите желания като миналата.
Иначе да, вероятно няма да стигне за НЕГ, за 73 поне за две от трите паралелки ще стигне.

# 954
Много удобно представяне. А къде са точките?

# 955
Има ли желаещи да влизат в туес
Моят син ще се пробва за ТУЕС. Балът му е 470 и се надявам да му стигне поне на второ класиране.

И моят ще се пробва. 480 бал. Надявам се да стигне.

И ние за там се борихме цяла година, но малкия взе че ни скри шапките с резултата си и сега в обсега ни попадат и други хубави училища. Обмисляме кое да пишем на първо място, но е много вероятно да си остане ТУЕС в крайна сметка... 483 ще ни е бала за него, а понеже тази година има по-малко деца в най-високия диапазон по математика, аз прогнозирам бала на ТУЕС да е дори по-нисък от миналата година. Според мен tufituri и Beauty queen няма за какво да се тревожите, вътре са момчетата ви Simple Smile

# 956
  • София
Чак сега ви изчетох. Много ми хареса мнението на Топломляко за размиването на границите между първи и втори ешелон. Преди няколко месеца чух теория, че точно това щяло да се цели тази година, но ми се стори нереална.
Мисля си друго, баловете за втори ешелон ще бъдат с около 20 точки по-високи от миналата година и е възможно много хора, които не четат прогнозни балове и статистики, да се подведат по това и да не сложат училища с достатъчно по-нисък бал. Мисля, че борбата на трето класиране ще е жестока.
И ми е жал за бъдещите седмокласници с какви балове ще трябва да борят, а ще правят същите пробни като нашите.

# 957
  • Сф
В класните стаи има камери. И квестори, които са от други училища на случаен принцип. Как се преписва?!
Много лесно!
1. Квесторите не се напрягат , не следят.
2. От този отпред без проблем. Аз не знам как точно ги разпределят за НВО познават ли се, местата предварително определени ли са. Защото просто може да си харесаш някого с очила ( това по детска логика или ,който изглежда зубър и да седнеш зад/ около  него.
3. Не е риск, ако знаеш че ще се провалиш. Така печелиш повече със сигурност.
Вероятно зависи и от популярността на самото училище. В по - забутаните едва ли много гледат, децата се знаят..

Освен това ,първия случай го знам ,че е реален от близко дете и то при сериозен изпит. Преписа.
Второ ,познавам дете ,което е мега зле по математика и да изкара 50+ точки е невъзможно според мен !  Дете на същото ниво , явяващо се в централно училище , точките са му под 20. На тото дето се вика.
Затова и съм склонна да мисля ,че става номера с преписването. Дано просто не е масово, защото е ужасно за другите честно решавали, без значение точките.

# 958
Има ли желаещи да влизат в туес
Моят син ще се пробва за ТУЕС. Балът му е 470 и се надявам да му стигне поне на второ класиране.

И моят ще се пробва. 480 бал. Надявам се да стигне.

И ние за там се борихме цяла година, но малкия взе че ни скри шапките с резултата си и сега в обсега ни попадат и други хубави училища. Обмисляме кое да пишем на първо място, но е много вероятно да си остане ТУЕС в крайна сметка... 483 ще ни е бала за него, а понеже тази година има по-малко деца в най-високия диапазон по математика, аз прогнозирам бала на ТУЕС да е дори по-нисък от миналата година. Според мен tufituri и Beauty queen няма за какво да се тревожите, вътре са момчетата ви Simple Smile

Както се казва "От твоите уста в Божиите уши" 🙏
Не знам дали няма да има и повечко девойки с мерак за ТУЕС и да ни объркат сметките.
Моят младеж не иска да чуе за никаква друга алтернатива на ТУЕС. Каза че само това иска и нищо друго.

# 959
И всъщност тази статистика , която е отделно по предмети мога ли изобщо да я ползвам за нещо ?
Защо нашето РУО не пуснаха обобщена статистика  , не мога да си обясня

Общи условия

Активация на акаунт