Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 333
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 960
  • софия
Здравейте, според вас с бал 455 - момче за кои езикови гимназии би стигнал в София?

# 961
Аз се чудя как Динева прави таблицата като РУО тата още не са ги извадили? От къде се взима информацията?
Каква таблица прави Дидева, която не са извадили от РУО?
От Бургас не открих. Ако греша се извинявам.

# 962
Да Ви попитам служебните бележки с оценките от матурите за кога трябват - за 8-ми или за 15-ти и кога трябва да се дадат от училището? Ако подаваш онлайн документи се сканира ли тази бележка? Кога ще дават дипломите при вас?

# 963
Местата са предварително определени и са разлепени имената. Не можеш просто да седнеш зад някой с очила. Simple Smile

# 964
Не знаем още нищо за дипломите . Мисля, че когато е онлайн нищо не прикачаш / освен медицинско, ако е нужно/, то всичко си излиза в системата - точки от НВО, оценки от диплома

# 965
Там където не са ви изкарали пълна статистика - пишете до съответния регионален инспекторат. Нищо не им коства, информацията я имат така или иначе. Чист мързел е това.

# 966
PureLove, местата им са определени - на чина има листче с трите имена на детето и входящия номер от служебната бележка за допускане до НВО
Момичета, матурите са ДЗИ и са в 12 клас, дипломите - също тогава. В 4, 7 и 10 клас има НВО (национално външно оценяване) и свидетелство за начален, основен или първи гимназиален етап на образование.
Нашите свидетелства ще ги дават на 4.07. Къде и в колко часа - не пише, което ме навежда на мисълта, че кой когато отиде в канцеларията, тогава ще си го получи.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 19:42 от Mama Ru

# 967
Привет! Виждам, че масово се предлага въвеждане на вътрешен изпит за МГ, включително с аргумент, че математически насочените деца не били добре по БЕЛ и накрая влизали по-добрите литератори. Аз мисля, че изпитът по БЕЛ за НВО има много малко общо с литературата. С четенето с разбиране, граматика, запомняне на детайли от художествени произведения и 3 реда и половина теза по цитат плюс възпроизвеждане на непознат текст няма особено общо с каквито и да било литературни таланти, които да се налага математиците да проявяват. Моето дете изобщо не обича БЕЛ, но смята, че писането на преразказ не е кой знае каква задача за деца на тази възраст. НВО не е състезание/олимпиада, че да е способно да препъне умен и дисциплиниран математик. Все пак се търсят основни умения и познания, с които дете с 6 в училище ще изкара поне над 85 точки. Въвеждането на вътрешни изпити, изпитчета, състезания и други форми на отсяване на т.нар "таланти" е нож с две остриета, защото е предпоставка за допълнителни своеволия. Пък и в СМГ състезатели остават не повече от 7-8 деца от випуск в гимназиалния етап, и даже те не откриват нови теореми. Безсмислено ми се вижда създаване на допълнителна "елитарност" с някакви вътрешни изпити.

# 968
Там където не са ви изкарали пълна статистика - пишете до съответния регионален инспекторат. Нищо не им коства, информацията я имат така или иначе. Чист мързел е това.
Писах, ама ми отговориха, че то балообразуването било различно. Отново им пратих , като им написах, че за всички ще е много полезно да има и обобщена .. Този път даже не ми отговориха Laughing
А знам ли, може сега да я правят хората и да я публикуват

# 969
  • София
Аз пък мисля, че не е особено трудно да направят и статистики с БЕЛ х 3 и МАТ х 3. Въпрос на 2 формули е, като така или иначе имат данните.

# 970
От Бургас не открих. Ако греша се извинявам.
Ето тук, секция "Статистика на успеваемостта от НВО" на Бургас, линк към самата таблица
Бургас са винаги едни от първите, които публикуват.

# 971
Ами да , и аз смятам, че не е много трудно да пуснат различни статистики, за да са в полза на родители и деца .
Ето сега тази отделна статистика какво да я правя, виждам колко деца имат повече точки от нас по БЕЛ, ама тези точно деца какво имат по математика ?

# 972
Здравейте, според вас с бал 455 - момче за кои езикови гимназии би стигнал в София?

Според мен за всички без НЕГ

# 973
За модата съм изцяло съгласна. ✌🏻
Затова в момента има и толкова опции за испански извън самата испанска. Сякаш не е ясно че желанието НЕ Е основано на самия език, а на съответното училище.
Не знам откъде ги изкопаха толкова учителки по испански, честно
Аз пък се чудя къде го ползват после този ИЕ ...но като цяло езика си е богатство са казали хората ... Simple Smile
...това се чудя и аз.
Но, различни интереси.
Всеки има право на избор.

# 974
СТАТИСТИКА ЗА ВАРНА
https://ruo-varna.bg/images/files/2024/uspevaemost-7klas.pdf

тъкмо 120 деца е рязликата между 2023 и 2024 с успевавмост по-голяма или равна на тази на племеника

Общи условия

Активация на акаунт