Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 113
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
Дали сте виждали НВО-та по мат преди  тенденцията от последните години нивото на трудност постоянно да пада?
Например това:
https://solemabg.com/ZadIzpiti/7klas_05-15-mat.pdf

И подчертавам  - въпросното НЕ е от годините на децата ми Wink
Ако някой родител , чието дете (по възможност не от МГ) за подготовка тази година  е решавало и по-старите НВО, се престраши, може да сподели колко точки според ключа е изкарало на този от линка и на тазгодишното НВО.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 22:49 от пенсионирана русалка

# 1 471
Лесно и трудно са относителни понятия. Една и съща задача е супер лесна за детето, което от пети клас учи в МГ и трудна, дори невъзможна за детето, което не разбира математиката и едва изкарва тройката. На НВО се явяват както деца с амбиции и възможности в математиката, така и деца като моето, които нямат никакво математическо мислене. Между децата изкарващи шестици и получили над 90 точки и децата с тройки, които са изкарали 10-20 точки има  много други деца, които не са математици, но имат основа и се справят прилично.

# 1 472
Извинявам се, ако е коментирано. За 1во класиране(записване или посещение в приетото училище за участие 2ро) и 2ро класиране, детето трябва ли да присъства или стига само родител(детето няма 14г.) Има ли такъв текст в наредбата?... че ми е важно, детето няма да е в страната или в София съответно
По информация на няколко майки, които са питали в различни училища, отговорите са различни. На мен ми казаха, че може без детето, но като се върне веднага да отиде да попълни някакви декларации. В друго училище са казали, че искат нотариално заверен документ с желанията.

# 1 473
  • София
Да, и винаги ще си останат относителни. Но изпитът е изпит и трябва на база него да може да се извърши класиране. Прави се на база изучения материал, да, но не може всички задачи да са с ниво на 1-вата за упражнение след урока.  Не е редно нито да са такива задачите, че да са по силите само на математици (те такива реално не са били в нито една от годините с НВО), нито пък е  редно да са  излишно опростени (каквито напоследък са). Балансът е  да са там някъде по средата. А точно такива НВО-та назад в годините имаше и тогава никой не се оплакваше, че  детето му няма да влезе в МГ заради БЕЛ, класиранията си  вървяха гладко, нямаше масово  балове  от  470+...

# 1 474
Априлски душ, ние преживяхме фаталния "миг невнимание" на първи модул и то на две задачи. И така при отлично решен втори модул почти се изравнихме с тези, които нямат идея как да решат геометричната на втори модул.  И ако за София такава грешка заменя един добър математик с друг също добър, то в провинцията на мястото на бързака, когото го е домързяло да си провери лесните задачи, в МГ може да влезе някой, който редовно е имал проблеми на трудните пробни на СМБ и няма кой знае какви математически възможности, но бавно и педантично си е решил първи и по-лесната част от втори модул.
За кое МГ извън София описаният сценарий е фатален?

# 1 475
Априлски душ, ние преживяхме фаталния "миг невнимание" на първи модул и то на две задачи. И така при отлично решен втори модул почти се изравнихме с тези, които нямат идея как да решат геометричната на втори модул.  И ако за София такава грешка заменя един добър математик с друг също добър, то в провинцията на мястото на бързака, когото го е домързяло да си провери лесните задачи, в МГ може да влезе някой, който редовно е имал проблеми на трудните пробни на СМБ и няма кой знае какви математически възможности, но бавно и педантично си е решил първи и по-лесната част от втори модул.
Русе

# 1 476
Моят въпрос е за 1 милион долара. В какъв срок РУО София предоставя отговор на постъпило запитване?
Писала съм мейл късно вечерта, отговориха ми след  половин  час.  Писах  директно на експерта им.

# 1 477
Дали сте виждали НВО-та по мат преди  тенденцията от последните години нивото на трудност постоянно да пада?
Например това:
https://solemabg.com/ZadIzpiti/7klas_05-15-mat.pdf

И подчертавам  - въпросното НЕ е от годините на децата ми Wink
Дааа, помня го добре. Голямата ми дъщеря държа точно този изпит и го показваше на тазгодишната кандидатка. Кандидатката от МГ яко се ококори, като го видя и рязко повиши нивото на респект към кака си.

# 1 478
  • European Union
В нашето училище следващият випуск е много по-слаб от сегашните седмокласници. Но това са само стотина деца, не се наемам да говоря за целия набор, просто при нас така се е случило.
Както и сегашните десетокласници са по-слаби от следващите. Другата година резултатите на нво в 10 клас в нашето училище ще са по-високи.

# 1 479
Според сайта на РУО - указания за кандидастване, явно не е задължително, особено под 14г.,а подписа едва ли е проблем

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 23:07 от osil

# 1 480
Да, и винаги ще си останат относителни. Но изпитът е изпит и трябва на база него да може да се извърши класиране. Прави се на база изучения материал, да, но не може всички задачи да са с ниво на 1-вата за упражнение след урока.  Не е редно нито да са такива задачите, че да са по силите само на математици (те такива реално не са били в нито една от годините с НВО), нито пък е  редно да са  излишно опростени (каквито напоследък са). Балансът е  да са там някъде по средата. А точно такива НВО-та назад в годините имаше и тогава никой не се оплакваше, че  детето му няма да влезе в МГ заради БЕЛ, класиранията си  вървяха гладко, нямаше масово  балове  от  470+...
За по-малко от 30 минути и без да се задълбочавам много много реших първи модул на теста, който пусна. Не можах да реша 4 и 18 задача, сбърках 9, 15 и 17.2 - признавам, че не догледах условието внимателно, затова. Не съм решавала втори модул, само погледнах задачите - първите две със сигурност няма да ме затруднят, не мога да кажа нищо за геометричната, не я прочетох. За мен този тест е в пъти по-лесен от НВО тази година и последните години изобщо.

# 1 481
  • София
Когато решиш последните две, пак пиши. Wink Сборно 21 точки от тях за истински прецизна  селекция...

# 1 482
Чета аз и ми се струва, че ви е малко бялото, зленото, червено, прозрачното, жълтото кой каквото!
Наздраве от мен!

# 1 483
Когато решиш последните две, пак пиши. Wink
Русалке, аз не гоня 100 точки, изобщо не внимавах, решавах на прима Виста. Ако сега учех, нямаше да допусна грешките, които допуснах и в първи модул - някога ги решавах тези уравнения, сега не мога, забравила съм ги. Задачите за движение ми бяха любими и рядко някоя ми се е опирала като ученичка. Ще ги реша, поне 21 и 22. Не съм математик и само в пети клас завърших с отличен (6), до седми клас бях с петици, нагоре - тройки и четворки. Въпросът е, че лесно и трудно са субективни усещания - за мен е лесно, защото ги решавам почти без замисляне, за детето ми е трудно, но си мисля, че и тя би изкарала по-добър резултат на тези задачи отколкото изкара тази година на НВО. Ще видя да я пробвам и, ако успея ще докладвам честно какво е решила.  Но и тя не ми е мерило, защото е със силно увредено математическо мислене и почти всичко й е трудно. Аз също не съм мерило, нито който и да било.друг. Единствено набор 2010 могат да направят адекватно сравнение дали тази годишния тест или този им е по-труден/лесен

# 1 484
  • София
Чета аз и ми се струва, че ви е малко бялото, зленото, червено, прозрачното, жълтото кой каквото!
Наздраве от мен!
Тук вече и аз мога да се включа! Наздраве!

Не разбирам какъв е смисълът да се чопли по-лесно или по-трудно. Випускът дали е силен или не ще разберем след 5 години. Дано да е!

И аз в далечната 1991/92 ходих на курс по география в НПМГ. Съпругът ми твърди, че там сме се запознали и още тогава е решил, че ще се ожени за мен. Аз го помня чак от първия учебен ден. И да ви кажа, той е най-хубавото, което получих от гимназията. Та всеки ще намери своето място под слънцето. Не гимназията те определя. Както и НВО не е мерило умен ли си.

Ай пак наздраве!

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 23:28 от etomira

Общи условия

Активация на акаунт