Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 102
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 800
Хм, а на мен какво ми се случи. Така, детето изкара малко точки. Стара се и учи много, и на частни уроци ходи. Аз съм тъжна. И детето е тъжно, очакваше повече, ядосва се. Знаеше повече.
Госпожата му по мат го похвали, там е с по-ниския резултат, в обхвата на 30 т. Но, госпожата му по бел се сърди, на мен. Не съм казала на детето. Чух се с госпожата по друг повод и усетих студенина и сърдене  от постигнатия резултат, почти двоен на мат. Вярно, че разваля успеха на класа, но все пак. Учи и се стара детето през цялата година.
Лаурентин, вашето детенце не беше ли това, което е обидил /подиграл съученик на матурата?
Защото, ако е вашия случай и тази недоволна учителка се е изказала, че видите ли оценката на детето ви разваля успеха на класа... Меко казано тя трябваше да усети хладина и острота от вас, щом е толкоз нетактична и егоистична. Силно се надявам, че тя не е запозната със случая, а и въпреки това, не се ли поинтересува защо детето е изкарало ниски точки?!

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 01:11 от Aleksandropulis

# 1 801
А, Русалке, тук съм от както наборката тръгна първи клас. И в още една тема съм с бъдещия четвъртокласник. Ами какво да кажа - огромна разлика между двете деца, ама си ги обичам и двете и им се радвам на успехите и на двете, и си ги подкрепям и двете. А щерката ме научи да смиря амбициите си, доколкото изобщо съм ги имала след майка ми с нейните болни амбиции.
А в математическата тема ще ви досаждам докато не завърши успешно дванайсети клас или следващите пет години, малкият се оправя прекрасно и сам.

# 1 802
Да са ни живи и здрави децата, за всяко има място под слънцето.
Нека печелят състезания и конкурси, нека се развиват, нека покоряват върхове. И да, всеки родител иска най-доброто за детето си, просто разбиранията ни за това, кое е най-добро, както и възможностите на децата ни са различни.
 И нека всяко дете се класира там, където иска.

# 1 803
За вас достатъчно успешно ли е дете, което беше в националния отбор по математика и ходи на международна олимпиада?
Над 30 години по-късно той няма семейство, няма деца и не съм чувала да е имал жена. И за капак преди няколко години съученици са го видели да рови по кофите в родния ни град.
Успехът в училище автоматично не означава и успех в живота. Единият ум не е достатъчен, ако човек няма и социални умения.
Аз имам три деца и едното не се справя добре в училище. Какво трябва да направя с него? Натискът от моя страна ще скъса нервите и на двама ни, но няма да го направи отличник. Гледам да е спокоен и да е усвоил материала в училище. И наистина най-важно ми е да е здрав.

# 1 804
Абсолютно си права, Monza! В днешно време е много важно да съхраним психиката на децата - освен, че е първостепенно да са здрави, много е важно да бъдат спокойни, щастливи и добри. При нас на фона на абсолютно отлична диплома и страхотно представяне по единия предмет се получи тотален срив по другия - от притеснения в деня на изпита. Има хиляди причини за това едно дете да има нисък резултат. Моето работи усърдно и през трите години и пак се срина. Всяко дете ще учи - важното е да бъдат добри и достойни хора. И не, не смятам в никакъв случай, че това е пораженческо мислене. Човек, когато иска да се развива, няма какво да го спре. Това е просто момент от житейския път на децата. Имам много примери на ученици в елитни училища, които не успяват и такива - от училища с по- ниско ниво, които имат сериозни постижения както в университетите, така и в професионалната им реализация след това. Много индивидуално е. Просто системата е такава - за училищата  в момента децата са точки, а не интереси и индивидуалности. Всяко има силна страна, по-подадено му е в една област, отколкото в друга. Важното е да развиват интересите си, за да разгърнат възможностите си.

# 1 805
  • София
Laurentin, значи тази жена е реагирала супер тъпо! Как пък може да няма грам емпатия…
Не се занимавай повече, гледайте напред с наборката.

Моят пък сега е изпаднал в размисли и страсти - коя ли ще е буквичката на новия му клас? Досега бил все е ‘б’ клас и май искал промяна 🤪 Дет’ се вика - да му имам проблемите. Simple Smile

# 1 806
Хм, а на мен какво ми се случи. Така, детето изкара малко точки. Стара се и учи много, и на частни уроци ходи. Аз съм тъжна. И детето е тъжно, очакваше повече, ядосва се. Знаеше повече.
Госпожата му по мат го похвали, там е с по-ниския резултат, в обхвата на 30 т. Но, госпожата му по бел се сърди, на мен. Не съм казала на детето. Чух се с госпожата по друг повод и усетих студенина и сърдене  от постигнатия резултат, почти двоен на мат. Вярно, че разваля успеха на класа, но все пак. Учи и се стара детето през цялата година.
Лаурентин, вашето детенце не беше ли това, което е обидил /подиграл съученик на матурата?
Защото, ако е вашия случай и тази недоволна учителка се е изказала, че видите ли оценката на детето ви разваля успеха на класа... Меко казано тя трябваше да усети хладина и острота от вас, щом е толкоз нетактична и егоистична. Силно се надявам, че тя не е запозната със случая, а и въпреки това, не се ли поинтересува защо детето е изкарало ниски точки?!
То беше. И госпожата знае за случая. Много е добра като преподавател. Но сякаш няма опит с по-чувствителни и крехки деца. А има такива и моето е от тях.

# 1 807
  • София
Всъщност разбираме колко е важно децата да са здрави едва когато някое от тях има сериозен здравословен проблем и тогава всичко друго остава на заден план. За съжаление го казвам от личен опит.
С времето този здравословен проблем започва да бледнее, да свикваме със състоянието и пак се появяват нашите очаквания за успешност, мотивация, амбиция.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 09:50 от green_dawn

# 1 808
В основното бях "В", в гимназията - "А". Между другото, в гимназията бяхме разделени по втория език, който сме изучавали в седми клас и продължавахме да изучаваме и в гимназиален курс - немски, френски и два класа с английски втори език, които бяха съответно "в" и "г".
Щерката до сега беше "д", при всички случаи вече няма да е "д" - всички гимназии при нас са с прием 3-4 паралелки.

# 1 809
Мале хора, не се чете вече тука.
Знаете го тоя виц

Вентилирайте малко и стига се обяснявахте кой автор какво е искАл да каже!

По повод на обидената учителка- и моя единия като имаше матура 12 клас по БЕЛ, неговата също беше казала че свалял резултата на ВИПУСКА, с малко над 5.
Нито той я отрази, нито аз. Минало ли е - минало е . Свиркай си и не се занимавай с глупости, не чопли, не го премисляй 10 пъти и не ожалвай детето още повече, всеки си шета на собствените проекции.

# 1 810
Проблемът на матурите е, че учиш материал три години за да те приемат някъде да учиш следващите 5, а изпитите са един единствен ден.
В този ден детето трябва да е спокойно и в топ физическа и психическа форма.
За съжаление това няма как да се случи при 60хил деца явяващи се едновременно. Освен стрес някое ще е болно, като майка на момиче най-големият ми стрес беше да не ѝ дойде цикъла точно тогава (че в тези дни е полумъртва от болки).
Много по добре би било ако имаше две дати по предмет и се вземаше по-добрата оценка, ако се явиш и на двата. Така беше едно време за изпит в университета. Или още по-добре ако оценяването беше в края на всеки срок примерно. Тогава стресът щеше да е доста по-малък.

# 1 811
Деца с висок бал може да отидат и в НГДЕК или друго училище към МК (освен изброените вече и частните).
Точно това коментирахме днес на последната среща в школата - 2 от децата с много високи резултати чакаха НГДЕК (поправка - чакат си резултата от изпита, подават документи 8-10 юли)
Миналата година преживяхме седми клас.Синът ми, с резултати от двете НВО в горния сегмент,избра НГДЕК.Тази година приемат в 8 клас 60 деца,от тях поне половината ще освободят места за високобалови училища.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 10:14 от GitaOg

# 1 812
  • София
Т.е. Не просто мат+бел, а мат+бел+език=200 точки? 😱🫣

Златенце, с глас се смея.

Не искам да се фукам, но моята тийнка тези дни няколко пъти ми каза, че съм била права. Запазвам си го в сърцето и ще си чакам търпеливо 10ти години за следващия път.

laurentin, мила, нямат край вашите проблеми. Ще се махнете от това ужасно училище и ще попадне детето в по-добра среда. Сигурна съм. Добрите хора привличат добри хора около себе си. Просто понякога трябва да почакат.

# 1 813
  • София
Laurentin, направо се радвам, че ще се махнете от това училище.
Момичета, извинявам се за тъпия въпрос, ама аз нещо не се ориентирам с алгоритъма, намерих уж някакъв ексел със статистика тази година, но пак не се справям. Достатъчно ли е да си проверим в izpitai.me и да сметна бала и да го сравня с миналогодишния в конкретното училище, имайки предвид, че може да се вдигне с 20-30 точки?

# 1 814
  • София
Това за здравето е страшно клише, наистина, но е абсолютната истина...
Април месец с набора лежахме 3 пъти в Пирогов, изпусна почти целия месец и училище, и школа. Съмненията какво му е, докато не разбрахме, минаха през страшни амплитуди. В резултат на това изпаднах в страшна дупка, отслабнах, спрях да ям.... Знаете ли колко ми пукаше за НВО-то?
Не крия също, че съм от майките, които ръчкат, виждам потенциал в тях и непрекъснато ги карам да се развиват, да се образоват, да се надграждат. Отличници са, и големия, и малкия. На малкия тази случка можеше лошо да се отрази на матурите, нали, въпреки че 5, 6 и 7 клас е завършил с 6, съдрал се е от учене, смятане, писане.... Та какво ниво показва това НВО по-точно, 3 часа могат да обезмислят работа за 3 години....?

Общи условия

Активация на акаунт