Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 971
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 980
  • Стара Загора
Момичета, като ви чете човек, ще рече, че изпитът е бил крайно елементарен, много прост и прекалено лесен чак. Какво ли е щяло да бъде, ако задачите са били с капани и по-сложнички, както ги искате. Колко ли двойки щеше да има, освен по-правилното разпределяне на високите кръгове Simple Smile
  Мисля, че на всички е ясен проблема и той се поражда от факта, че оценките от НВО служат за бал за приемане в гимназиите. И докато е така, в горния регистър на баловете ще става все по наблъскано.
  Истината е, че целите на МОН и гимназиите са различни . Едните се стремят да оценят учебния ПРОЦЕС, а другите
да отсеят най, най доброто.
  Обаче си помислете за алтернативата . Приемни изпити (както беше по мое време ). При толкова много училища в София ми се струва мисия невъзможна. Но предполагам, че ако тази година се затруднят много да отсеят отличниците, е възможно някои елитни училища да си въведат приемни изпити.
  Чета темата отскоро и се вълнувам със софийските майки, При нас в провинцията нещата са по>ясни.
И само за протокола. Нашето момче , без школи през годината. Бяхме го записали по БЕЛ през есента, но след  3 седмици той се отказа, защото трябваше да подготвя за заниманията. По математика всичко си знаел.
 И добре, че накрая на НВО успя да се представи много добре .
    93 т.по мат. и 77.5 по БЕЛ . С бал 456.5 би трябвало да влезе в МГ , където желае.
   Успех желая на всички дечица и не забравяйте " всяко зло за добро "
  Не , че е важно, ама да си кажа. Нашият енергоспестяващ тинейджър си промени желанието и е решил да учи в ЕГ немски с английски. Обяви, че не обичал програмирането, цитирам "да пише кодове", а си няма идея какво го чака с немския , като ще започва от нулата. Мисли си, че ще е като английския.

# 1 981
  • София, Лагера
И пак аз, относно баловете: Класната на големия ми син беше математичка, супер амбициозна и отдадена. Успоредно с това, всички деца ходиха и на уроци, както знаем. На матурите 5 деца от нейния/нашия клас, в т.ч. и моя син изкараха балове като за СМГ на първо класиране. И родителите я питахме,  съвсем човешки: "Вие, като математик, кажете ни дали тези деца са "математици" за СМГ?"
Откровеният й отговор като човек, познавайки ги, беше: "Никой". Не защото няма да се справят, а защото силата им е на съвсем друго място, независимо от високите постигнати резулатаи по МАТ.
Нито един не отиде в СМГ, разбира се не заради нея.
Четири години по-късно никой не е съжалил...
Нищо против СМГ нямам!

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 22:54 от Ноеми

# 1 982
И аз ви следя от балкона и мозъкът ми е пихтия от жегата и не мога да разбера за какво е драмата Heart Eyes Много ми помогнахте всички съоткачалки да оцелея тази година и да знам, че не съм сама в лудостта Cocktail Наборът сякаш е забравил за кандидатстването. Вчера ми се оплакваше, че се притеснява с какви деца ще е в новия клас (в което и да у от училищата в списъка му). Ядем риби, пием бело и студен чай и се наслаждаваме на живота. Почивката след приключване на училище е най-доброто ми решение тази година Kissing Heart Списък имаме и чакаме понеделник.

# 1 983
  • София
Да, това имам предвид, да не се трупат пропуски до ДЗИ и да няма пак сривове. За мой срам по БЕЛ не се наемам да помагам. По физика и химия - също ще е на уроци.
НВО 10-ти клас не е задължително, както и това за 7-ми всъщност.
Лично аз със сигурност бих го спестила на детето си на ваше място.
Иначе не пречи детето да си ходи на някакви уроци, но заради самия БЕЛ, а не заради НВО 10.
При добре обмислена стратегия е напълно възможно никъде да не е необходим и резултатът от ДЗИ БЕЛ, така че какъвто е накрая - такъв.
Искрен съвет - спестите на това дете подобни видове стрес.
Няма никакъв шанс да си представя да вървя по гайдата на системата, при положение, че самата система е измислена зле и не работи за някакъв обективен мой, т.е. на моето дете, частен случай.

# 1 984
ДЗИ бел е само на произведения от  11 и 12кл
Математиката не е лесна ,проблем е многото материал,а часовете са малко-8 и 9 кл по 3 часа,а 10-12 кл по 2 часа седмично.
Знам, че нагоре става сложно по математика, но там все още се оправям, а където не мога в математическата тема помагат. Тройката да си покрива, достатъчно е. 99% ще учи в професионална гимназия и второто ДЗИ ще е по професионална подготовка.
Ред, изобщо не планирам от сега дали ще продължи с висше, целта ми е да й дам средно професионално, да има занаят в ръцете. Пък после ако иска да учи, да учи. Не е глупава, но й е по-трудно.

# 1 985
  • София
Wanconboy, щом това иска, защо не? Като гледам града под аватара Ви, има всички шансове да го научи  в ГПЧЕ "Ромен Ролан".

# 1 986
  • София
Мама Ру, ако ще я записваш на уроците, нека не е заради матури. Аз, все още си нямам идея какъв е бил резултатът от НВО БЕЛ в 10 клас.

След края на мача, тишината в Дрезден можеше физически да се усети. Много мъчно ни стана.

# 1 987
Според вас е НЕГ деца с по-висок бал ли влизат спрямо 164то, резултатите им са винаги по-високи? По-висок имам предвид масово деца с 480 и последен бал 455. Понеже са много и не се разбира от мин и макс.
/quote]
Мин бал момчета 2023 за Испанската- с АЕ- 464, за 91 Немска с АЕ- 455
Мин бал момичета 2023 за Испанската- с АЕ- 481, за 91 Немска с АЕ- 467

В НЕГ италианската паралелка е равна по мин бал с НЕГ. Френски и португалски са с по-нисък минимален бал. Тоест 4 с по-нисък минимален. Една с по-висок АЕ и една с равен ИТ.
Но минималните балове не говорят за това вътре колко са с 470, 460 и тн. Правя си някакво заключение, че са с по-висок заради резултатите или другото е по-добро ниво на преподаване, което може да е грешен извод, но НЕГ води по ДЗИ и НВО.

Хаха, дали съм точкарка. 100%, то си личи, само не съм математическа точкарка.

# 1 988
  • София

В НЕГ италианската паралелка е равна по мин бал с НЕГ. Френски и португалски са с по-нисък минимален бал. Тоест 4 с по-нисък минимален. Една с по-висок АЕ и една с равен ИТ.

Не че е важно за каквото и да е било, но са 3 с по-нисък бал, една с по-висок и две с равен. Това при момчетата. При момичетата - 3 с по-висок бал, 2 с равен и една с по-нисък.

# 1 989
  • София
Хора, не може да се сравнява  резултат на  39+26= 65-тото девойче с това на 91-вото другаде. Липсват данни за това какъв е балът на 39-тото и 65-тото в  НЕГ. По същия начин  и на 13-тото и 39-тото момче  в НЕГ  е неясен балът.

И тези не дотам прецизни сравнения не  се правят само от родители, а и от  РУО. От години в една таблица по бал в низходящ ред те пък  нареждат паралелки/училища с различно балообразуване.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 23:10 от пенсионирана русалка

# 1 990
И аз мисля, че това не може да се реши.

Грешка. Мислех, че с португалски са 2.

# 1 991
Извинявам се, предполагам е коментирано многократно, но не разбирам как се освобождават места за 2-ро класиране? Представям си, че учениците са приети в дадена гимназия - и се записват. А ако не се запишат, то участват на второ класиране (и не губят мястото си). Та откъде идват свободните места след първо класиране?

# 1 992
  • Стара Загора
.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 23:48 от wanconboy

# 1 993
Свободните места идват от ученици, които се записват / са вече записани в училища към МК, към спортното, частни. Не са много. Детето, което изчаква на второ класиране ще мръдне нагоре в желанията си, ако се освободи място и няма друг, който да чака за същото място с по-висок бал. Съответно, ако се премести по-нагоре в желанията си освобождава мястото за друго дете, което чака за него.

# 1 994
  • у дома
Та откъде идват свободните места след първо класиране?
От записали се в АК,частни училища,училища към МК.
При нас преди години едно момиченце кандидатства природни науки в местното ПМГ и съответно в НПМГ-приеха я и на двете места и отиде да учи в София.Мястото й остана свободно на 2 класиране,но явно никой не беше подал и остана и за 3то-там пък изобщо трудно рискува някой...Та така си остана незаето това мвсто,а го обявяеаха всяка година до 12кл.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 23:35 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт