Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 917
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 010
Mama Ru си знае и не се чуди, само пише всичките си размисли Simple Smile
Аз съм учудена че хвърляше средства за химия и физика тази година и написа че възнамерява да продължава. На това натоварване в 7 клас да се отделя време за уроци по тия предмети за мен е повече от странно, особено предвид факта, че детето не кандидатства с тях.

По кандидатските вълнения - още нямаме оценки от свидетелството ние. И въпрос - сигурна съм че е отговорено около 400 пъти на него, но понеже имах надеждата че ще решим нещата на 1 класиране, а то НЯМА да е така Simple Smile - нужно ли е детето да бъде с родителя, когато се подава заявлението за участие във второ.

# 2 011
И нашите оценки не са заредени.
Секонд, а какво да правя, когато детето януари месец по физика се оказа с две двойки седмица преди края на срока? И аз имах двойки на задачите по физика, нищо не разбирам, по химия - същата работа. Тези предмети винаги съм знаела, че ще са на частни уроци, освен, ако детето не се справя само, е, моето не се справи. Частните уроци не са само за отличници, на които им трябва допълнителна подготовка за състезания и кандидатстване, а е за деца, което не покриват материала в училище и за тройка.

# 2 012
  • European Union
second, никой не може да ти отговори със сигурност, защото всяко училище си има собствена политика. Предвид факта, че децата са малки, по-сигурно е да отиде само родител, вместо само ученик. Но най-сигурно е да се обадите в конкретното училище.

# 2 013
По история имах казуси с другото. Ами седнахме и учихме, не съм се мятала на уроци. Това е моята гледна точка. Нещата са логични в тия предмети, след като човек има достатъчна логика по математика, би могъл да помогне, а ти самата след всеки постнат тест по математика в темата, казваш че го решаваш за нула време.

КетиВ, детето планирано ще отсъства по това време, явно ще разместваме плановете...Благодаря!

# 2 014
Здравейте на всички!

Чета, чета и няма изчитане, а всичко е полезно и интересно. Благодаря, че споделяте!

При нас нещата са следните:
Момче, София
БЕЛ - 82.50
МАТ - 90.75
БАЛ (2 плюс 2) - 446.50

Ходихме да видим работите му - По БЕЛ без грешка на тестовата част. Задача 17 написал на мястото на 25. После преписвал на правилното място. Изпуснал една дума и запетаята след нея и му резнали 2 точки. Тъпо, написал всичко правилно на грешното място. Тезата оценена с 1 точка.
Преразказът за 25.5. Доста е орязан за графично оформление, явно заради почерка. Другото беше очаквано.

По МАТ - грешка в първата задача на първи модул (неповярвахме чак).
На втори модул за решаването на 21 Б) логически, са му дали цяла 1 точка, което супер ни зарадва! и си му признават точката на 21 В).
22. е решил без грешка.
На триъгълниците бърка изписването на формулата за страна срещу 30-градусов ъгъл, но продължава с вярно решение, което го признават за техническа грешка и му вземат само -0.25. Последнато подусловие не го е решил. Честно казано, мисля че по МАТ проверителя е бил по-благосклонен, за което благодарихме горещо.

Иска да учи немски с втори руски. Английския му е на ниво В2. Отдава му се, стигна това ниво още в четвърти-пети клас. В шести клас ходи на уроци по РЕ в РКИЦ и иска да си продължи изучаването му.
Категорично НЕ желае да учи френски, испански, италиански или азиатски езици.

Наредили сме първите три желания:
1) 91. НЕГ
2) 73. СУ - НЕ и РЕ
3) 73. СУ - НЕ и АЕ

И нататък забихме. Чуденката е дали да сложим като следващо желание 35.СЕУ (не ни допаднаха отзивите за там) или Втора и Първа АГ с втори НЕ/РЕ (не искаме АЕ за първи, но пък средата като че ли ще е по-добра).
Харесал си е още 32. СУИЧЕ, 7. СУ, 31. СУЧЕМ, 119.СУ и Руската гимназия.

Ще се радвам, ако някой сподели мнение.
Гледам сайтовете, успеха на ДЗИ, чета форума, прогнозата на Санака и в главата ми настана каша.
Реших, че трябва да редя училища с бал над 400 т. за миналата година, но с настоящите високи резултати, ме погна параноята, че трябва да имам и училища за по 350 точки.

Последно от мен - Днес следобед в училището имаше церемония по изпращане на 7-класниците. Беше приятно и леко вълнуващо. Похвалвам детето! Завърши с медал за пълен отличен!

Не смятам, че е необходимо да се пишат паралелки с бал чак под 350, при този бал, който има момчето - 446,5. Има доста други с бал над 400, които може да изредите

Мое мнение е, че по БЕЛ доста са ги поокастрили на теза и преразказ, за разлика от математиката. На внучката, само защото е написала фолмулата за лице на успоредник накрая са й дали 0.5 точки. Иначе всичко е така, както го смятахме и както каза Ганис - за ползвани ъгли от 23а при доказване на 23б са дали цели 2 точки. И в крайна сметка - неочаквано добро представяне по математика и разочарование от резултата по БЕЛ. Но  наборката много не се вълнува. За нея най-радостното е, че всичко приключи. Вчера я карах да отидем да й покажа поне сградата на 2 АЕГ, отказа. Решила си е как да ги реди - всички паралелки на 164, за които няма  шанс, освен(дай Боже) тази с Порт, 1 АЕГ и 2 АЕГ с паралелки АЕ и ИЕ и е убедена, че това е достатъчно. "Абе ще ме приемат бе, бабо, споко" и бяха думите. Чакам с нетърпение да се връща майка й от почивка и да си я поема.
Успех на всички деца от нас!

Здравейте!
Когато ходихте да видите работата по математика на втората част, показаха ли ви за всяка задача какви точки са дали и за какво са отнемали?

# 2 015
  • София
Наредили сме първите три желания:
1) 91. НЕГ
2) 73. СУ - НЕ и РЕ
3) 73. СУ - НЕ и АЕ

И нататък забихме. Чуденката е дали да сложим като следващо желание 35.СЕУ (не ни допаднаха отзивите за там) или Втора и Първа АГ с втори НЕ/РЕ (не искаме АЕ за първи, но пък средата като че ли ще е по-добра).
Харесал си е още 32. СУИЧЕ, 7. СУ, 31. СУЧЕМ, 119.СУ и Руската гимназия.

Мога само да кажа, че в АЕГ немски като втори няма да го научи. Дъщеря ми го научи във 2АЕГ колкото да си изкара боя. Joy И принципно, забравете за втория език. Ако немсикят е важен за детето, аз бих сложила на четвърто място 35-то.

# 2 016
  • София
Не всеки може да обяснява. В крайна сметка учителите специално го учат, така че мисля, че Мама Ру правилно я е пратила на уроци. Но така или иначе това си е нейно решение.

# 2 017

Здравейте!
Когато ходихте да видите работата по математика на втората част, показаха ли ви за всяка задача какви точки са дали и за какво са отнемали?
[/quote]

За съжаление - не. Извадихме от общия брой точки тези за Модул 1 и оттам почна едно чудене какво къде са дали. Учителката, която показваше работата на детето, изказваше само предположения къде какво са дали, което не ни свърши особена работа.

# 2 018

Здравейте!

За съжаление - не. Извадихме от общия брой точки тези за Модул 1 и оттам почна едно чудене какво къде са дали. Учителката, която показваше работата на детето, изказваше само предположения къде какво са дали, което не ни свърши особена работа.
[/quote]

При нас беше абсолютно същото, но като чета коментарите останах с впечатлението, че някои са си видели за всяка задача какви точки имат във втора част.
Много странно как за българския има подробна таблица, в която  е описано  какви точки получаваш , а за математиката са си го спестили.

# 2 019
Е, нещо хубаво. Кулата беше свободна!

# 2 020
И преди десетина години беше така.
Имаше нещо подчертано по мат и показващата почна гадания по кристална топка това кво означава

# 2 021
От вторник съм супер спокойна и спя като бебе, а ММ все ме подиграва сега за какво ще измисля да се притеснявам. Ами измислих. Цяла нощ сънувах, че правя грешка при подаване на желанията или изпускам срока и не я приемат в мечтаната паралелка. 5 пъти се будих, обляна в пот и накрая станах рано рано. Не съм наред, честно.
Ако това ще те успокои, не си единствена. Явно все ще намерим за какво да се притесняваме. Вчера питах в тази тема за подаването на желания Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 022
Аз също не съм мислила, че толкова ще се вълнувам и притеснявам Simple Smile

# 2 023
Здравейте мами. Мойто дете е с бал 458.5.Дали има някакъв шанс за френската, та поне и на второ класиране!? Казвате много високи балове и вече взех да се чудя и аз дали ще и стигне?

# 2 024
А има ли някои като нас, които още не са си наредили желанията и нямат списък? FlushedFlushedFlushed

Общи условия

Активация на акаунт