Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 806
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 205
С риск да ме докладвате на модератор, темата много изпростя в последните страници и са много малко постовете, които са информативни или дискутират нещо полезно.

# 2 206
Истинските и печени връзкари не се занимават с фалшиви диагнози.

# 2 207
В НПМГ местата в една от паралелките "Природни науки" също са вече 25, а в ТУЕС са с 5 надолу.
Може да има неприятно изненадани...
Какво означава това "деца с насочване"? Колко още могат да редуцират броя на приетите с изпит деца? Предполагам не може безкрайно?
Означава, че се приемат деца със заболявания по определен списък след насочване от ЛКК към РУО и/ или деца на качествени оценки, които не се явяват на НВО и биват насочени от Ресурсен център. Не повече от 2 деца на паралелка са и да, в дадена гимназия могат да бъдат насочени от РУО и по две деца във всеки клас, ако профила или професията са подходящи. В РУО има списък с изброени за кое заболяване какви подходящи паралелки има в града. Тези деца не се струпват в едно училище, разпределят се. Деца със СОП на качествени оценки вероятно се насочват към БУЗЕМА, както и към други професионални паралелки, преценени за подходящи.
Повече няма да има такова свиване на бройките, спокойно. Просто насочените от РУО деца се записват преди първо класиране и съответно се обявяват по-малко места.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 20:46 от Mama Ru

# 2 208
Означава че има две деца с насочване

Тези деца не бяха ли с надпланов прием?

Тц, не са.
В НПМГ местата в една от паралелките "Природни науки" също са вече 25, а в ТУЕС са с 5 надолу.
Може да има неприятно изненадани...

Аз да питам - предполагам, че има начин да извадя всички паралелки от дадено училище без да се ровя във всичките 40 страници в план-приема? Не можах да се ориентирам съвсем.
Няма да забравя в НТБГ, преди години, когато аз бях ученичка.
С ТЕЛК бяха вкара влезли 2 съученички - Данчето и Детелина.
Детелина не дойде на бала с нас, защото на 17 беше вече бременна. Тези двенките бяха дъното на випуска, но изкласиха все пак.
Винаги го е имало това с връзкарството.
Жалко, много жалко....
И забелязвате ли, че ги "набутват" тези деца все във високо балови паралелки.
Защо в БУЗЕМА няма такива "парашутисти"???

Списъците са публикувани и ако ги отворите ще видите, че има насочени и в БУЗЕМА.

Нито едно от основанията не е повод за грозно отношение от когото и да е.

# 2 209
Истинските и печени връзкари не се занимават с фалшиви диагнози.
Аз не знам що за човек трябва да си, че да ползваш фалшиви диагнози. Направо все едно си наричаш на тебе и на детето дертове. Нищо не остава неплатено на тоя и на оня свят. Тъй че, дишайте дълбоко.

# 2 210
Здравейте! Когато подаваме документи за кандидатстване,  детето трябва ли да присъства?

# 2 211

Детелина не дойде на бала с нас, защото на 17 беше вече бременна. Тези двеникте бяха дъното на випуска, но изкласиха все пак.
Жалко, много жалко....
Защо в БУЗЕМА няма такива "парашутисти"???
                   Отвратителен пост изразяващ отвратително мнение. Поне веднъж замисляли ли сте се какво е на родителите на тези деца? А и на самите деца? И това не е връзкарство, а мъката на едно семейство. Не мога да си представя ,че някой може да има подобно мнение и отношение. Отвратително!
Децата не бяха болни. Едната беше с влиятелен баща. Фамилия няма да споменавам...
Бяха с фалшиви документи.
Това исках да обясня.
Нямам нищо против от деца с ТЕЛК, но това е прекалено...

Молете се никога, някое от децата ви да не изпада в ситуацията на тези с ТЕЛК.

# 2 212
Означава, че се приемат деца със заболявания по определен списък след насочване от ЛКК към РУО и/ или деца на качествени оценки, които не се явяват на НВО и биват насочени от Ресурсен център. Не повече от 2 деца на паралелка са и да, в дадена гимназия могат да бъдат насочени от РУО и по две деца във всеки клас, ако профила или професията са подходящи. В РУО има списък с изброени за кое заболяване какви подходящи паралелки има в града. Тези деца не се струпват в едно училище, разпределят се. Деца със СОП на качествени оценки вероятно осе насочват към БУЗЕМА, както и към други професионални паралелки, преценени за подходящи.
Повече няма да има такова свиване на бройките, спокойно. Просто насочените от РУО деца се записват преди първо класиране и съответно се обявяват по-малко деца.
Благодаря за информацията! Не ги знаех тези неща.

# 2 213
  • София
И аз като Динчо мисля, че точно тук не се заиграват връзкарите. Парите и връзките да изкараш фалшив ТЕЛК на здраво дете ( все се надявам, че дори и доста безцеремонни родители в  стремежа си да набутат отрочето някъде  имат  някакви граници) са сигурно достатъчни, за да се приложи парашутизмът без измами със здравето...

# 2 214
  • София
Очевидно би било по-добре всички тези деца да са надпланов прием, именно за да се избегне такова отношение към тях и да не бъдат обвинявани, че са заели мястото на друго дете. Списъкът на насочени деца с хронични заболявания е около 60 за цяла София. Със сигурност двойките близнаци са повече. Децата на качествени оценки логично не са насочени към високобалови училища.

# 2 215
Не са надпланов прием, те също участват в класиране, но помежду си и на база успеха от първия срок. Понеже се отказах от този вариант за моето дете, не съм се интересувала подробно по колко желания могат да заявят. Също така тези деца имат право да се явят на НВО и да участват в класиране наравно с другите, ако не са удовлетворени от насочването от РУО. Затова тяхното класиране е през май или в началото на юни. След това решават дали да се възползват и да се запишат в определени дни преди подаване на заявленията за първа класиране или да се откажат от предложеното им място и да се включат в класирането.

# 2 216
  • София
Извинявайте за тъпия въпрос, но се изморих вече и не намирам - фейсбук страници на 2АЕГ и 73-то. Исках да разгледам новини в общи линии (уебстраниците са ясни).
Мисля, че се получаваше потвърдителен имейл, но се надявам някой да потвърди, за да не Ви заблудя!

# 2 217

Детелина не дойде на бала с нас, защото на 17 беше вече бременна. Тези двеникте бяха дъното на випуска, но изкласиха все пак.
Жалко, много жалко....
.........
Децата не бяха болни. Едната беше с влиятелен баща. Фамилия няма да споменавам...
Бяха с фалшиви документи.
Това исках да обясня.
Нямам нищо против от деца с ТЕЛК, но това е прекалено...

В първия пост акцентът пада върху деца с ТЕЛК, а не върху "влиятелните" им родители. Така ,че подигравателното и пренебрежително отношение не е оправдано. Мислете , когато пишете! Нито един родител не би могъл да фалшифицира ТЕЛК-ово решение със заболяване от списъка. Изисква се не само ТЕЛК , а и история на заболяването. Присъстват и самите деца пред комисията.
                Изненадана съм ,че някой може да мисли ,че прием в една  гимназия си заслужава усилието да изкараш детето си болно от нелечими  в повечето случаи заболявания.
                ПП. Пропуснах да добавя ,че Динчо е точно в десятката. Връзкарите се уреждат след всички класирания  и когато децата ви тръгнат на у-ще чак тогава установявате , че вместо 26 класът е с 28. И този " надпланов" прием не от деца със заболявания.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 21:03 от Didia

# 2 218
  • София
Потвърждавам последното изречение. На 15 септември бяха 27 при 26 приети.

# 2 219
Здравейте. При мен все още не се зареждат оценки от дипломата, има ли и други такива случай?

Общи условия

Активация на акаунт