Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 830
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 190
Госипс
Ако правилно те разбирам какво питаш, ти отговарям:
Ако на първо класиране на второ желание на детето е по-нискобалова паралелка, директно детето ЩЕ СПРЕ там- на второто си желание. Компютъра НЯМА ДА СВАЛЯ надолу по желанията.
На второ класиране ще “провери” само дали няма опция детето да се качи по първото си желание. Толкоз.
Аз доколкото разбрах, тя пита, ако още при първата класация на детето не му стигне бала за 1 и 2 желание, може ли да го класира на трето желание, където стои по-високобалова паралелка. Не може, няма как да стане щом като там балът е по-висок. Ще продължи надолу докато намери желание, за което му стига балът. А на второ класиране вече ще се опита да се движи нагоре към по-желана паралелка.

# 2 191
Аз да питам - предполагам, че има начин да извадя всички паралелки от дадено училище без да се ровя във всичките 40 страници в план-приема? Не можах да се ориентирам съвсем.
Ако добре разбирам какво питаш, то над изброените училища и паралелки има прозорче с лупичка/търсачка/. Понеже и аз исках като теб да видя само паралелките в нашето училище, в това прозорче изписах едно от имената на гимназията и излязоха само паралелките от тази гимназия. Говоря за план-приема в МОН-ския сайт.
Сега видях, че Санака е предложила същото по-назад,.

# 2 192
Как ви изглеждат медицинските от л.л. ?
Моите са ходили до един МЦ наблизо, но има печат само от едни лекар , изглежда като преправено медицинско за работа и има заключение, че може да кандидатства в проф. гимназия. Няма рзлични кабинети като очен, УНГ и т.н. Моята е с очила и само са я питали какъв й е диоптерът.
Същото. Писано на ръка. Тва с кабинетире беше по соца. Аз даже писах в наалпото на сагата да питам и бях твърде изненадана що така.  Сега е с добър ден. Хайде ЛЛ ни знае, дет се вика от бебе, но както казваш ти - от незнаен център.....

# 2 193
Извинявайте за тъпия въпрос, но се изморих вече и не намирам - фейсбук страници на 2АЕГ и 73-то. Исках да разгледам новини в общи линии (уебстраниците са ясни).

# 2 194
Означава че има две деца с насочване

Тези деца не бяха ли с надпланов прием?

Тц, не са.
В НПМГ местата в една от паралелките "Природни науки" също са вече 25, а в ТУЕС са с 5 надолу.
Може да има неприятно изненадани...

Аз да питам - предполагам, че има начин да извадя всички паралелки от дадено училище без да се ровя във всичките 40 страници в план-приема? Не можах да се ориентирам съвсем.
Няма да забравя в НТБГ, преди години, когато аз бях ученичка.
С ТЕЛК бяха вкара влезли 2 съученички - Данчето и Детелина.
Детелина не дойде на бала с нас, защото на 17 беше вече бременна. Тези двенките бяха дъното на випуска, но изкласиха все пак.
Винаги го е имало това с връзкарството.
Жалко, много жалко....
И забелязвате ли, че ги "набутват" тези деца все във високо балови паралелки.
Защо в БУЗЕМА няма такива "парашутисти"???

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 20:16 от sladkish4e

# 2 195
  • у дома...
Спрете се, моля ви. Нещата вече придобиват селскостопански характер...

# 2 196
  • В Страната на чудесата
Благодаря, момичета! Безценни сте. Сработихме се със системата. Simple Smile

# 2 197
В НПМГ местата в една от паралелките "Природни науки" също са вече 25, а в ТУЕС са с 5 надолу.
Може да има неприятно изненадани...
Какво означава това "деца с насочване"? Колко още могат да редуцират броя на приетите с изпит деца? Предполагам не може безкрайно?

# 2 198

Детелина не дойде на бала с нас, защото на 17 беше вече бременна. Тези двеникте бяха дъното на випуска, но изкласиха все пак.
Жалко, много жалко....
                   Отвратителен пост изразяващ отвратително мнение. Поне веднъж замисляли ли сте се какво е на родителите на тези деца? А и на самите деца? И това не е връзкарство, а мъката на едно семейство. Не мога да си представя ,че някой може да има подобно мнение и отношение. Отвратително!

# 2 199
Две важни неща за чудещите се между 1-ва и 2-ра АЕГ в София:
- Във 2АЕГ профилите са сдвоени, което означава, че децата избират между предварително определени от училището двойки профили. В Първа изборът е по-свободен.
- В 1АЕГ часовете са на блокове, което означава по-малко предмети на ден. Във Втора не са, т.е. може да имат 6 различни предмета дневно.

Аз гледах в инфоприем, излиза само един код за 2АГ АЕ/НЕ, а не 3 отделни с профилиране.
В справочника има 3 отделни. В прогнозните балове е само едно число.
И това ме обърква.

Реално 3 отделни кода ли трябва да пишем за 2АГ АЕ/НЕ?
Досега с немски и испански бяха по три паралелки с различни профили и съответно - всяка с различен бал. От тази година вече и трите паралелки са едно желание, без отделни профили. Оттук идва и разликата между моята прогноза и публикуваната прогноза на една школа конкретно за 2АЕГ. Аз съм смятала спрямо бала на най-нискобаловата паралелка със съответния език, а школата - спрямо бала на най-високобаловата. Никой не може да знае как ще се отрази тази промяна на бала, предстои да видим. Може истината да е някъде по средата.

Аз определено съм привърженик на блоковата система. Имала съм деца и в двата варианта - на блокове и без.

Колко прогнозен бал дава тази школа? Пропуснала съм го това. Твоят е 447 за 2АГ АЕ/НЕ.

# 2 200
  • София
Не са всички като Данчето и Детелина...Има страхотни, умни деца сред приетите по този параграф.

Във випуска на децата ми имаше албинос с мноооого високи диоптри (видях  как  насочиха детето/ръката му къде да се подпише при връчване на дипломите в 12 клас). Доколкото знам през годините са изготвяни за него специални тестове, учители/ученици дежурно са го придружавали до тоалетни при обилно кървене от носа, което  е явно характерно за заболяването. Иначе - хлапе като много други, отличник..

# 2 201
Здравейте!
Въпрос относно infopriem :
След като подредим желанията и натиснем "подаване на заявлението" появява ли се някъде нова страница с написаните желания /нещо като   контролна страница за проверка/ или не ?

# 2 202

Детелина не дойде на бала с нас, защото на 17 беше вече бременна. Тези двеникте бяха дъното на випуска, но изкласиха все пак.
Жалко, много жалко....
                   Отвратителен пост изразяващ отвратително мнение. Поне веднъж замисляли ли сте се какво е на родителите на тези деца? А и на самите деца? И това не е връзкарство, а мъката на едно семейство. Не мога да си представя ,че някой може да има подобно мнение и отношение. Отвратително!
Децата не бяха болни. Едната беше с влиятелен баща. Фамилия няма да споменавам...
Бяха с фалшиви документи.
Това исках да обясня.
Нямам нищо против от деца с ТЕЛК, но това е прекалено...

# 2 203
Знаете ли, една от причините да не питам в РУО може ли моята дъщеря да влезе с насочване в желано училище, за което не би й стигнал бал, с ТЕЛК 75%, но не е сред изброените в списъка, е точно отношението после към детето на родители, учители и съученици! Затова предпочетох да я пусна на НВО и да се бори сама докъдето й стигнат силите и затова сега треперим да й стигне балът за там, където искаме и е приемливо за нас.
Всички паралелки в едно училище могат да се видят, когато влезете в инфоприем, но не в профила на детето, а в сайта. Отивате на 8 клас, отваряте план -прием и избирате вашия град. След това ще се отворят няколко страници с по 10 училища на страница. Пред всяко училище има активен син цифров код. Цъквате на него и се отваря информацията за паралелките в конкретното училище код/ идентификатор, профил, езици, начин на изучаване, балоборазуването мисля също го има.
Ноеми, на третия ред, където има максимален 281, минимален 119, а на второ класиране - 160, това означава, че дете, прието на първо класиране с бал 160 е подало заявление за участие във второ класиране, но не се е придвижило на по-горно желание. И да, твърде вероятно е, детето с бал 119 да се запише на първо класиране. Обикновено деца, което се закачат за по-хубава паралелка поради малко пожелали я първоначално,  се записват, дори и това да е било 33-тото им желание.

# 2 204
  • София
Sladkish4e, малко по-нагоре съм публикувала списъка на диагнозите, с които се насочват деца към профилирани паралелки. Ако има промъкнали се връзкари, те какво точно са виновни?

Общи условия

Активация на акаунт