Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 840
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 160
За компютърната анимация, признавам, че не съм чувала отзиви. Очаквах, че в АЕГ са на ниво и там, щом са се хванали с такава паралелка. И наистина е до късмет какъв клас ще се случи, дали ще са задружни. Успех.

# 2 161
Благодаря на Санака и Димана. ТУЕС не е истински вариант за нея. Няма такова увлечение. Но фактът, че попита, означава, че и тя вече е объркана. А си мислих, че всичко вече е ясно при нас, а то какво се оказа. Днес, утре вече се надявам да има отговор коя гимназия ще пишем първа. Аз мисля, че и двете са с добра среда и не е невъзможно да научи и втория език.

# 2 162
Две важни неща за чудещите се между 1-ва и 2-ра АЕГ в София:
- Във 2АЕГ профилите са сдвоени, което означава, че децата избират между предварително определени от училището двойки профили. В Първа изборът е по-свободен.
- В 1АЕГ часовете са на блокове, което означава по-малко предмети на ден. Във Втора не са, т.е. може да имат 6 различни предмета дневно.

Аз гледах в инфоприем, излиза само един код за 2АГ АЕ/НЕ, а не 3 отделни с профилиране.
В справочника има 3 отделни. В прогнозните балове е само едно число.
И това ме обърква.

Реално 3 отделни кода ли трябва да пишем за 2АГ АЕ/НЕ?

# 2 163
С един код са паралелките с еднакъв втори език, поне така разбрах аз. Т.е. пише се този код и участваш за трите паралелки с този език (39 деца).

# 2 164
Гледам, темата е била пусната в неделя, днес пак е неделя. Новата тема от утре ли?
Да, ще пусна новата тема тази вечер или утре.

# 2 165
  • Бургас
Момичета, следя ви с огромен интерес. При нас лутането е между МГ и ЕГ, извън София. Разгледах учебните планове и виждам, че в МГ в ИУЧ и ФУЧ се изучава математика, докато в ЕГ се включват допълнителни часове по чуждия език. За БГ университетите знам, че този допълнителен хорариум по МАТ от МГ няма значение. Как е  обаче за университетите в чужбина? Има ли университети, при които се изисква толкова висок МАТ хорариум (който само в МГ го има)?

Моята дъщеря завърши ЕГ с профили Математика и ИТ в 11 и 12 клас - нямаше проблем с хорариума по Математика (за Нидерландия става въпрос).

Кое училище завърши дъщеря Ви?

# 2 166
За 2АЕГ вече се избира само втория език. Профилите се определят след 10 клас.

# 2 167
Момичета, моля за линк на паралелките и профилите тази година на 1-ва Английска в София. На Прием излиза за миналата година.... Не са си обновявали сайта или аз търся на грешното място?!? Много кофти сайт.
Благодаря ви!

Привет, трети и четвърти профил не са фиксирани, избират се в 10 клас, като за 3 ПП са БЕЛ, математика или химия, а 4 ПП - всички останали без рисуване, музика и физическо. Не могат да се комбинират предмети от една и съща група.

# 2 168
  • София
Две важни неща за чудещите се между 1-ва и 2-ра АЕГ в София:
- Във 2АЕГ профилите са сдвоени, което означава, че децата избират между предварително определени от училището двойки профили. В Първа изборът е по-свободен.
- В 1АЕГ часовете са на блокове, което означава по-малко предмети на ден. Във Втора не са, т.е. може да имат 6 различни предмета дневно.

Аз гледах в инфоприем, излиза само един код за 2АГ АЕ/НЕ, а не 3 отделни с профилиране.
В справочника има 3 отделни. В прогнозните балове е само едно число.
И това ме обърква.

Реално 3 отделни кода ли трябва да пишем за 2АГ АЕ/НЕ?
Досега с немски и испански бяха по три паралелки с различни профили и съответно - всяка с различен бал. От тази година вече и трите паралелки са едно желание, без отделни профили. Оттук идва и разликата между моята прогноза и публикуваната прогноза на една школа конкретно за 2АЕГ. Аз съм смятала спрямо бала на най-нискобаловата паралелка със съответния език, а школата - спрямо бала на най-високобаловата. Никой не може да знае как ще се отрази тази промяна на бала, предстои да видим. Може истината да е някъде по средата.

Аз определено съм привърженик на блоковата система. Имала съм деца и в двата варианта - на блокове и без.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 18:44 от sanaka

# 2 169
Да попитам, може би вече е коментирано, но искам да знам, ако сме приети по второ желание, а друго дете с равен бал е писало същата паралелка като първо желание ще бъде ли то предпочетено и класирано преди нас?
Не. Дете с по - нисък бал не може да Ви измести, ако ще вие да сте писали това на 55 място.
Питах в другата тема, училището не е за тук, а за другата тема, но все пак и тук да питам - моля за коментари за 55 СУ - СХН. Интересува ме всичко - включително тоалетните - ха, ха...
Базата на 55 СУ е на доста добро ниво. Вижте в сайта им.
https://www.55su.bg/
Г-жа Панчева е доста амбициозна млада жена и държи на нивото.
Преподавателите след 7-ми клас са от УНСС и УНИБИТ.

# 2 170
Забелязахте ли, че до петък в прием.мон, за 91.НЕМСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ Професор Константин Гълъбов", ГР.СОФИЯ, относно приема беше обявено 91/91, т.е 7 паралелки 91 мъже и 91 жени, а днес е -/91/89!
На какво ли се дължи това?

# 2 171
Означава че има две деца с насочване

# 2 172
Има две записани деца с писмо от РУО (заболяване)

# 2 173
  • София, Лагера
Все си мислех, че разбирам сега се заврях в таблицата и се озадачих.
Тук се вижда, че минималния бал на първо класиране е по-малък, отколкото максималния бал на второ. Нали логиката беше, че компютъра "обира" високите балове, как се получава това нещо?
На някои от редовете минималния бал на първо е по-нисък от този на второ (напр на ред 3). Ако хванем този пример, означава ли, че дете със 119 точки се е записало на първо класиране?
Училищата нямат значение, случайни са, колкото да излюстрирам въпроса си.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 19:05 от Ноеми

# 2 174
Все си мислех, че разбирам сега се заврях в таблицата и се озадачих.
Тук се вижда, че минималния бал на първо класиране е по-малък, отколкото максималния бал на второ. Нали логиката беше, че компютъра "обира" високите балове, как се получава това нещо?
На някои от редовете минималния бал на първо е по-нисък от този на второ (напр на ред 3)
Училищата нямат значение, случайни са, колкото да излюстрирам въпроса си.

Прекласирано дете, което не е успяло да се качи на по-предно желание

Общи условия

Активация на акаунт