Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 806
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 175
Здравейте, може и да е коментирано вече, но коментарите са доста и не го намерих. Питането ми е следното: за кандидатстване в професионална гимназия задължително ли е прикачването на медицинско на етап кандидатстване. От нашето училище твърдят, че системата няма да ни допусне без него. Благодаря предварително!

# 2 176
  • София
Много пъти е коментирано даже. Joy Може и да не се прикачи медицинско, системата ще го допусне, но задължително трябва да се носи такова при записването.

Ноеми, това означава просто, че балът на второ класиране не е мръднал и е същият като на първо. "По-високият" бал е на дете, класирано в паралелката още на първо класиране, участвало във второ, но не е успяло да се придвижи по-напред и е прекласирано в същата паралелка - неговият бал показва справката. Спомням си когато за първи път започнаха да публикуват справката в този й вид. Бая време й се пулихме, докато вденем какво е искал да каже авторът.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 19:16 от sanaka

# 2 177
Само в тая тема е коментирано към 15 пъти.
В ИНФОПРИЕМ пише всичко!! Просто трябва да се прочете!

Постарали са се хората, възползвайте се от труда им!
https://infopriem.mon.bg/files/Online%20кандидатстване%20след%207%20клас%202024.pdf

# 2 178
Означава че има две деца с насочване

Тези деца не бяха ли с надпланов прием?

# 2 179

Не са с надпланов прием.

# 2 180
  • В Страната на чудесата

Тц, не са.
В НПМГ местата в една от паралелките "Природни науки" също са вече 25, а в ТУЕС са с 5 надолу.
Може да има неприятно изненадани...

Аз да питам - предполагам, че има начин да извадя всички паралелки от дадено училище без да се ровя във всичките 40 страници в план-приема? Не можах да се ориентирам съвсем.

# 2 181
Това обяснява отношението на някои учители, родители и деза към тези деца. 🙁

# 2 182
  • София
Не мисля, че има лошо отношение то учители и деца, евентуално от родители. На децата не им пука дори за тези, които са приети надпланово по един особен начин.

# 2 183
  • София
Как ви изглеждат медицинските от л.л. ?
Моите са ходили до един МЦ наблизо, но има печат само от едни лекар , изглежда като преправено медицинско за работа и има заключение, че може да кандидатства в проф. гимназия. Няма рзлични кабинети като очен, УНГ и т.н. Моята е с очила и само са я питали какъв й е диоптерът.

# 2 184
Аз да попитам - утре на подаването мога ли да отида без детето или трябва да отида с нея? Има 14 г. ( Ще пробвам да подам довечера след 12 сама, ама, ако нещо не успея ще ходя на място в училище - гнездо ). Дано успея сама...

# 2 185
bibi, последно вадих за шофьорска и за един курс, изглеждаше по същия начин, само ме накараха да отида до очната да се разпише, защото съм с очила.

# 2 186
Аз да питам - предполагам, че има начин да извадя всички паралелки от дадено училище без да се ровя във всичките 40 страници в план-приема? Не можах да се ориентирам съвсем.
Аз преглеждах паралелките от дадено училище в инфоприем без да влизам в профила. Избирам 8 клас -> РУО -> Паралелки в държавни у-ща/Паралелки в общински у-ща -> Изберете училище и избирам училище от списъка. После в профила на ученика може да се търси по идентификатора/кода на паралелката.
Скрит текст:

# 2 187
  • София
Може и по ключова дума да се търси. Пишеш примерно Първа и ти излизат веднага всички паралелки в 1АЕГ.

# 2 188
Не мисля, че има лошо отношение то учители и деца, евентуално от родители. На децата не им пука дори за тези, които са приети надпланово по един особен начин.
За огромно съжаление има и основно идва от някои учители. Например в ТУЕС, учител си позволява да им говори пред класа как не са за там, как са взели мястото на друго дете и т.н.  Ръководството знаят, но също свирят тази плоча.  И съм се чудила защо…. Жалка картинка.

# 2 189
  • София
Това обяснява отношението на някои учители, родители и деза към тези деца. 🙁
Бях пускала в другата тема кои деца се насочват от РУО към профилирани паралелки. За професионалните заболяванията са повече, но не са диагнози, които могат да бъдат фалшифицирани и извадени в последния момент за кандидатстване. За профилираните са деца със засегнати горни крайници от заболявания като детска церебрална парализа, прогресивна мускулна дистрофия, силно засегнато зрение, граничещо със слепота, деца изгубили ръка, онкодиагнози. Наистина доста жалка картинка да тормозиш точно тия деца.

Общи условия

Активация на акаунт