Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 833
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 130
Ако кажеш кои са тия паралелки, ще има повече смисъл някой да ти отговори. Иначе питаш едно и също и не четеш отговорите...
За Пловдив с бал 469 ти стигат 6 желания, ама като не казваш кои са, за този с 430 може и да стане...

# 2 131
Добро утро, нямате смогване...
При нас децата вчера си наредиха желанията /племеника и синът ми/. Писали са точно по 6 паралелки и това е. Синът ми е с 469бал, племеника с 430. Подредбата им е еднаква и на двамата.
Писали са обаче на 2ро желание паралелка с мин. бал миналата година 379, а на второ паралелка с мин бал 402, дали това би било проблем, ако не ги приемат и на второ дали компютъра ще слезе надолу... 🤔 след това на 4то, 5то и 6то са си писали паралелки просто за да не са само с 2-3 желания. Все си мисля, че ще ги приемат на 1во или 2ро. В Пловдив сме, но не се знае как ще се качи балът.

Ако паралелките на 1 и 2 място са желаните е ок, но имайте предвид, че е възможно да се класира на това с бал 379 без значение , че следващите може да са по-висок бал.
И 6те писани паралелки са желани, децата са си ги подредили от най-желана към по-малко такава. Но на второ желание е тази с бал 379, а на трето им е паралелка с мин. бал 402, та въпросът ми беше дали компютъра ще слезе на трето, ако евентуално не ги приемат в тази на 2ро. Понеже тя е с по-висок мин. бал миналата година. Аз за моя не се притеснявам толкова, на него бала ще му стигне сигурно и за първо желание, за племенника ми е по-притеснено. И тези 6 паралелки малко ли са според вас, да седнем ли да напишем и още за всеки случай?
Дори и племенникът има добър аванс за второто желание. И да, ако не ги приемат по първо, компютърът ще ги класира по второ, ако и за там не стигне, проверява на трето, но предвид, че второ е с по-нисък минимален бал от миналата година спрямо трето, каква е вероятността на второ да се вдигне с над 40 точки?

# 2 132
Здравейте! Притеснява ме, че още не се визуализират/ в инфоприем/ годишните оценки при дъщеря ми. Трябва да "дойдат" от НЕИСПУО. Как са при вас нещата, родители с мон-ски дневници в НЕИСПУО?
Децата ми са на Школо и няма качени оценки в инфоприем още.
Пишеше, че оценките може да се заредят на по-късен етап, дори след подаване на заявлението, но все пак до 11.07 ще трябва да са качени, нали тогава ще се прави класирането? Иначе аз съм си сметнала точките за всяко желание. Надявам се да се появят утре или на девети най-късно.

Оценките на моето дете също не се визуализират все още. Дано не е неуместен въпроса , но нали със сигурност за болообразуване се вземат оценките от дипломата САМО за 7-ми клас, т.к. в самата диплома се съдържат оценкине за 5-ти, 6- ти и 7- ми класове отделно?

# 2 133
Здравейте! Притеснява ме, че още не се визуализират/ в инфоприем/ годишните оценки при дъщеря ми. Трябва да "дойдат" от НЕИСПУО. Как са при вас нещата, родители с мон-ски дневници в НЕИСПУО?
Децата ми са на Школо и няма качени оценки в инфоприем още.
Пишеше, че оценките може да се заредят на по-късен етап, дори след подаване на заявлението, но все пак до 11.07 ще трябва да са качени, нали тогава ще се прави класирането? Иначе аз съм си сметнала точките за всяко желание. Надявам се да се появят утре или на девети най-късно.

Оценките на моето дете също не се визуализират все още. Дано не е неуместен въпроса , но нали със сигурност за болообразуване се вземат оценките от дипломата САМО за 7-ми клас, т.к. в самата диплома се съдържат оценкине за 5-ти, 6- ти и 7- ми класове отделно?

Само за 7-клас са балообразуващи

# 2 134
Госипс
Ако правилно те разбирам какво питаш, ти отговарям:
Ако на първо класиране на второ желание на детето е по-нискобалова паралелка, директно детето ЩЕ СПРЕ там- на второто си желание. Компютъра НЯМА ДА СВАЛЯ надолу по желанията.
На второ класиране ще “провери” само дали няма опция детето да се качи по първото си желание. Толкоз.

# 2 135
GoSSipSs това което мога да посъветвам е да проверите хубаво какво в било балообразуването миналата година дали е същото като тази година. После по описаната по- напред схема ако е с  балообразуване 2х2 провери отново за всяка специалност.

# 2 136
Много често се споменава за "болезнени амбиции", но може ли някой да ми разтълкува какво следва да се разбира под това? Например болезнена амбиция ли е да мотивираш дете с качества (да оставим настрана деца с особени потребности) да не ги пропилява от мързел и после да може да избира? Защото на изхода на средното образование за мен успех е това - детето да има повече опции и да може да избира коя да следва, а не да поеме накъдето е принудено. А вече успехите в живота са отделна работа.
За мен "болни амбиции" е да настояваш да влезе в МГ дете, което няма математически способности, доказано и в училище и на пробните изпити, само защото това е "най-елитното" училище в  града /за провинцията става дума/. А то би се чувствало много добре в езикова гимназия, без да се измъчва с математика.

# 2 137
А как ще успее да влезе там без съответния успех?
Но, да. Всеки следва да си познава детето.

# 2 138
  • София
А как ще успее да влезе там без съответния успех?
Но, да. Всеки следва да си познава детето.

Познавам деца, които имаха успех за математическа гимназия, но не им харесваше, не искаха да учат там и не отидоха. Така че, да, могат да отидат там.

# 2 139
Много често се споменава за "болезнени амбиции", но може ли някой да ми разтълкува какво следва да се разбира под това? Например болезнена амбиция ли е да мотивираш дете с качества (да оставим настрана деца с особени потребности) да не ги пропилява от мързел и после да може да избира? Защото на изхода на средното образование за мен успех е това - детето да има повече опции и да може да избира коя да следва, а не да поеме накъдето е принудено. А вече успехите в живота са отделна работа.
За мен "болни амбиции" е да настояваш да влезе в МГ дете, което няма математически способности, доказано и в училище и на пробните изпити, само защото това е "най-елитното" училище в  града /за провинцията става дума/. А то би се чувствало много добре в езикова гимназия, без да се измъчва с математика.
За мен болни амбиции са когато родителят навремето не е успял да влезе в Немската и да натиска детето си да я избере, въпреки че детето не иска и да чуе дори немски. Аргументът на родителя е после да ходи да учи в Германия- стандарт за благополучие и гордост на БГ-родителя.

# 2 140
Mama Ru, и аз направих всички тези сметки, дори знам на кое място е при три Мат+ едно БЕЛ/КМИТ - наистина ще влезе в някоя от 4-те. Но младежът е алергичен към разказвателни предмети и не ще и да чуе за паралелката с биология. Предпочита, това, което му се отдава с лекота, без много да си дава зор. Не всички, които се справят добре с математиката, са се скъсали от решаване на задачи. Знам, че много родители в нашия град държат детето им да влезе непременно в "най-елитната" гимназия и ще напишат и четирите паралелки. Аз лично не го разбирам това. Хайде, който е в математическа паралелка на второ желание, защото не е влязъл в хуманитарната паралелка, може да избере трети профилиращ биология,  ама мързелив математик да се мъчи със задължителна профилирана биология, само заради уж добрата среда - прекалено голяма жертва.

# 2 141
Морена, а СХН в "Ботев"? Утрояват математиката, влизат с доста приличен бал и от познати ученици, които скоро завършиха там чувам, че доста им изискват и учат сериозно математика, тя от 11 клас е и профилна. Имам предвид като резервен вариант на МГ. За мен ПН изобщо не е разказвателна, там профилиращите са химия и биология.
И също така варианти не са ли ви "Компютърна анимация" в Английската и "Компютърна графика" в Строителния? Но съм 99,99% сигурна, че детето ще влезе в МГ с този бал.

# 2 142
  • у дома
Друго,което се сетих за София/и не само/да знаете-в голяма част пп са сдвоени и можеш да избираш от двойката-за ФЕГ и СМГ не са сдвоени/след 3год никой не може да гарантира дали ще е така/,за др училища,които да дават произволен избор нямам идея.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 20:41 от svetlaem

# 2 143
  • при моите любими
И моето дете явно с болни амбиции, не майка му. Още не е решил как да реди желанията. Вика, ще си похабя ли бала, ако не реша испанската да е пред 2АЕГ. Аз вече почнах да го съжалявам, каква му е каша в главата. Беше решил да я пише на 3то място, само една паралелка ИЕ, и на 4то място да пише 2АЕГ, като реши, че на първо класиране няма да му стигне бала за испанската паралелка и ще има още време да реши дали да подава за второ класиране. Дааа ама ако го приемат още на първи класиране и той пак още не знае. Не съм очаквала да има толкова избор и да не знае какво решение да вземе.

# 2 144
И на двата полюса е лошо - високите балове имат голям избор, а колкото по-голям избор има човек, толкова по-трудно му е да избере. Ниските балове пък може изобщо да нямат избор в един момент. Май най-добре са тези по средата.
Сидония, това не са болни амбиции нито на майката, нито на детето. Просто в един момент детето осъзнава отговорността на избора си и се чуди какво да избере, защото има избор. И да, децата се влияят и от приятелчетата. Има още малко време да реши какво иска най-много.

Общи условия

Активация на акаунт