Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 853
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 100
Програмиране на роботи, предполагам гледате паралелката, която е в Джон Атанасов.
Благодаря за мнението! За Бургас става въпрос, но предполагам учебните планове не са много различни като цяло.
https://spge-bg.com/professions-2/robot-programming
Вероятно да, но не мога да го твърдя със сигурност. От линка може да свалите учебния план за софийската и да сравните

# 2 101
Скрит текст:
Помислих и аз за 22, но ето какво съм запазила

Иначе е била в 32 Климент Охридски

# 2 102

Това намерих аз по същите параметри. Понеже не съм от София, нямам мнение за съответните училища.

# 2 103
bibi76, клубове по интереси има и в испанската. Инфо има на сайта на гимназията 👍

https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=19

# 2 104
За Варна ми трябваше вчера да направя сравнение за роднинско дете.
2023 - с бал 187+200 дете е било  на 110 позиция  заедно с още 6 деца ( 116 общо) .
2024 - бал 187 (+200) дете е 164 с още 9 деца ( общо 173).

Това са грубо 60 места придвижване напред или две паралелки "отместване". Ако пренебрегнем някаква тенденция към смяна на желанията на децата, а ги приемем за статични това ще ви даде възможност за някакви прогнози.

Що касае първа ли пета ли четвърта ли. Първа и пета са горе долу аналогични като възможности откъм НЕ и АЕ , като първа винаги е била по-добрия вариант. Те не са равностойни и като хорариум и като ниво. За съжаление от няколко години в първа има една паралелка с мат и англ, която е Монско хрумване. Не знам дали още стои като опция, но обучението в нея е  ни рак ни риба. Както примерно в математическата с професионално ориентиране (приграмист майче системен но може и да греша)  , но за нея ми казаха че тази година я няма вече. Неуспешен пореден Монски експеримент.
Четвърта е уникална с езиците си, но там има и "измислици" като  френски с Ае и биология ,  което е много тясна специализация, орязан хорариум  и трябва да се внимава има ли нужда точно от това детето. В четвърта ИЕ+АЕ е много желан избор и традиционно максималния бал е наистина висок. но минималния пада до приемлив, обаче  с това отместване 60 места отново трябва да се пресметне би ли стигнал ли един бал от 460 точки за там. Миналата година е стигал. Тази - зависи. Както и отново трябва преценка за какво му е на детето този испански. Има деца които го планират още от сега заради възможността за обучение там след училище.

По принцип трябва във варна негласната подредба ако ще е езикова ориентацията е :
1.Първа
2. После 4та или 5-та в зависимост от това към какъв език се скланя детето.
3. накрая стои Руското като последен вариант.
тази подредба е класика и тя се е доказала. Няма никакво значение как да учителите или тоалетните.

За тези които ще се ориентират медицина, според мен винаги има нужда от допълнителна подготовка под формата на уроци. Дали детето ще ги започне 10 , 11 или 12 клас така или иначе те са си задължителен елемент. Преценката вече трябва да е учи ли в училище детето биология или химия на чуждия език ( планът трябва да се разгледа в детайли) защото ако е така,  това внася допълнителни затруднения.

Редете по желание на детето, а там, каквото сабя покаже. Тази година предполагам, че ще има много "размествания" спрямо предходните години именно и само заради опитите да се предвиди бала и да се "влезе по първо желание". Ние тук обсъждаме какво и как трябва да се реди, но бг мама не е представителна извадка.

# 2 105
Знаете ли дали има открити нови паралелки за 2024/2025 от първите 10тина училища в София, това би намалило прогнозния минимален бал.

# 2 106
Добро утро, нямате смогване...
При нас децата вчера си наредиха желанията /племеника и синът ми/. Писали са точно по 6 паралелки и това е. Синът ми е с 469бал, племеника с 430. Подредбата им е еднаква и на двамата.
Писали са обаче на 2ро желание паралелка с мин. бал миналата година 379, а на второ паралелка с мин бал 402, дали това би било проблем, ако не ги приемат и на второ дали компютъра ще слезе надолу... 🤔 след това на 4то, 5то и 6то са си писали паралелки просто за да не са само с 2-3 желания. Все си мисля, че ще ги приемат на 1во или 2ро. В Пловдив сме, но не се знае как ще се качи балът.

# 2 107
Нищо не разбрах на 2ро, на второ ..
Компютърът избира най-предната, за която стига бал. Може и 22ро желание да е.
Не всички паралелки са с еднакво балообразуване, така че на различните желания е възможно да има различен бал изчислен.

# 2 108
И моето не е решило точно и отказва да говорим. Първо желание беше ясно, сега споменава и друго училище, за което поне 60 бал спрямо миналата година не достига, ама искала и него да пишем, но пък не казва кое на първо, кое на второ място. За едно от резервните не иска и да чуе, а там поне е сигурно, че ще я приемат. Няма как да остане само с две, едното от които изобщо нереалистично, явно другите две по моя преценка. И иска да ходим в училището по първо желание да подава, за да не съм объркала нещо аз. 😂

# 2 109
  • София, Лагера
Аз не мисля, че е чак толкова възхитително да знаеш какво искаш на 14 години. И го казвам като майка на 17 годишен, който от 12 г знаеше, че иска да учи баш биология, явяваше се на олимпиади и накрая спечели първо място на националната олимпиада. И какво от това? Много други деца се ориентираха на по 16-17. И са си супер успешни!
А пък колко ще сменят посоката в университета.... (познато дете завърши ИТ в АК и сега се преориентира към медицина)

Наборът също е от "ориентираните". Пак с био и хим. А защо?  Заради брат си.... че всяка вечер се говори за химия и се правят експерименти (ще ми запалят някой ден къщата! добре че в детската стая имаме пожарогасител, без майтап ! Laughing) А дали там му е пътя, времето ще покаже. Като знам как ни бие на Монополи и на Катан, според мен си е баш за нещо икономическо и предприемаческо. Ама има време да избира.

Нито в моето семейство, нито в това на мъжа ми има биолози, лекари и химици. До трето коляно назад. Сите са историци и учители хуманитари.

Аз уж ги следя олимпиадите по биология, коя година е било дете от НЕГ на първо място на национален кръг?
Преди да влезе в НЕГ, когато се целеше в НПМГ, 2019

# 2 110
  • Сф
Добро утро, нямате смогване...
При нас децата вчера си наредиха желанията /племеника и синът ми/. Писали са точно по 6 паралелки и това е. Синът ми е с 469бал, племеника с 430. Подредбата им е еднаква и на двамата.
Писали са обаче на 2ро желание паралелка с мин. бал миналата година 379, а на второ паралелка с мин бал 402, дали това би било проблем, ако не ги приемат и на второ дали компютъра ще слезе надолу... 🤔 след това на 4то, 5то и 6то са си писали паралелки просто за да не са само с 2-3 желания. Все си мисля, че ще ги приемат на 1во или 2ро. В Пловдив сме, но не се знае как ще се качи балът.
Не се разбира нищо от написаното..къде "да слезе компютъра", " просто да не са с 2,3 желания " Да те стане да ги приемат някъде където не искат, заради грешна подредба и неразбиране принципа на класиране...
Вие изглеждате не наясно. Ако и децата не знаят какво правят.. Да погледнете пак ? Да обсъдите? Дори и тук, че настръхнах като ви чета... Simple Smile

# 2 111
  • София
Във 2АЕГ също има клубове по интереси - този по Дебати е много силен. Ето линк с всички клубове

# 2 112
Здравейте! Притеснява ме, че още не се визуализират/ в инфоприем/ годишните оценки при дъщеря ми. Трябва да "дойдат" от НЕИСПУО. Как са при вас нещата, родители с мон-ски дневници в НЕИСПУО?

# 2 113
  • София
Това не е повод за притеснение. Може да се визуализират и чак при класирането.

# 2 114
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не мисля, че е чак толкова възхитително да знаеш какво искаш на 14 години. И го казвам като майка на 17 годишен, който от 12 г знаеше, че иска да учи баш биология, явяваше се на олимпиади и накрая спечели първо място на националната олимпиада. И какво от това? Много други деца се ориентираха на по 16-17. И са си супер успешни!
А пък колко ще сменят посоката в университета.... (познато дете завърши ИТ в АК и сега се преориентира към медицина)

Наборът също е от "ориентираните". Пак с био и хим. А защо?  Заради брат си.... че всяка вечер се говори за химия и се правят експерименти (ще ми запалят някой ден къщата! добре че в детската стая имаме пожарогасител, без майтап ! Laughing) А дали там му е пътя, времето ще покаже. Като знам как ни бие на Монополи и на Катан, според мен си е баш за нещо икономическо и предприемаческо. Ама има време да избира.

Нито в моето семейство, нито в това на мъжа ми има биолози, лекари и химици. До трето коляно назад. Сите са историци и учители хуманитари.

Аз уж ги следя олимпиадите по биология, коя година е било дете от НЕГ на първо място на национален кръг?
Преди да влезе в НЕГ, когато се целеше в НПМГ, 2019

Тогава не е ли бил 6-ти клас? Мислех, че са набори с моята голямата. Но въпреки това и 2019 г. първите 15 места се заемат от 8-класници. Не знам година, в която 7-класник да е класиран на първо място на националната олимпиада по биология, винаги печелят 8-класници.
Да нямаш предвид състезанието на НПМГ, което е различно от национална олимпиада?

Общи условия

Активация на акаунт