119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“

• 1 988
  • 28
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, искам да получа информация и мнения за училище 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, гр. София.
Няма да имат отворени врати и няма как да видя нито база нито да се запозная с учители на бъдещите първокласници.

# 1
  • София/Севлиево
Ако имате фейсбук влезте в групата на майките от Изгрев и Изток.Там ще ви дадат информация, но доколкото разбрах от миналата година повече от половината учители, които са водили 4 клас (съответно би трябвало да вземат първи) не са го направили.Това, което лично на мен не ми харесва,е че децата трябва задължително да са в училище от 8 до 16:30...

# 2
  • София
Ми не съм от Изток🤣Групата гласи, че било само за хора живеещи там без хора дето се интересуват от каквото и да е за квартала🤣

# 3
  • София/Севлиево
Щом не сте от Изток трудно ще се вредите до училището.То е само едно за двата квартала и винаги има такива, които не успяват да се класират...

# 4
  • София
Ами то в моят квартал няма училища Simple Smile Ясно съм, че ако не е прилежащо е трудно, но все пак това не пречи да искам да чуя мнения!

# 5
  • София/Севлиево
А кой е кварталът ако не е тайна?

# 6
  • София
Не, защо да е тайна. Полигона е квартала, но то там няма нито детска градина нито училище. Съмнявам се да сме единственият квартал без да присъстват и двете.

# 7
Нямате училище в квартала, но сте в района на 118 СУ. В 119 СУ с четвърта с 0т. нямате реални шансове. Освен в 118 СУ имате шансове за 125 СУ, 10 СУ и училищата в центъра.

# 8
  • София/Севлиево
Може би също 105(то нали е до 10) или пък 8-мо в Мусагеница (което никак не е лошо,синът ми кара там предучилищна, защото в 119-то нямаха).

# 9
  • София
Нямате училище в квартала, но сте в района на 118 СУ. В 119 СУ с четвърта с 0т. нямате реални шансове. Освен в 118 СУ имате шансове за 125 СУ, 10 СУ и училищата в центъра.
Е, как точно решихте, че няма шанс детето ми след като системата още не е показала броя свободни мести и колко деца ще кандидастват? Няма как да си говорим на изуст. Иначе тя нямаше и как да влезне в детска градина ама влезна Simple Smile
И то като цяло темата е за мнения за въпросното училище. Аз не търся мнение къде ще влезне и къде не детето ми.

# 10
  • София/Севлиево
Опитайте,като цяло не е лошо училище, особено до 7 клас,но ако аз сега имах дете в първи клас нямаше да го запиша там, защото не одобрявам задължителното стоене в училище до 16:30(то даже не е занималня ами примерно имат първи час математика и втория пишат домашни и така цял ден до 16:30,просто на обяд учителите се сменят).

# 11
Няма проблем! Кандидатствайте където ви харесва. Имам няколко познати с деца в 119 СУ. Някои го хвалят, а други не толкова. Оплакват се и от арогантни съученици. Важното е на вас да ви хареса.
Моите деца са в 8 СУ, но при нас трудно приемат деца без адрес в района. За 105 СУ имате шансове, но няма гаранция, че ще се стигне до четвърта група с 0т.

# 12
  • София
Защо да е с 0т. не разбирам? Просто детето няма да има точка за района.

# 13
  • София
Може би също 105(то нали е до 10) или пък 8-мо в Мусагеница (което никак не е лошо,синът ми кара там предучилищна, защото в 119-то нямаха).
105то изобщо не е до 10то. Съмнявам, че и там ще има шанс.

Е, как точно решихте, че няма шанс детето ми след като системата още не е показала броя свободни мести и колко деца ще кандидастват? Няма как да си говорим на изуст. Иначе тя нямаше и как да влезне в детска градина ама влезна Simple Smile
И то като цяло темата е за мнения за въпросното училище. Аз не търся мнение къде ще влезне и къде не детето ми.
Нямаше и преди много години, когато дори това,
че си е същата община не помагаше.

Иначе един дол дренки са и двете, дано има подобрение с новия директор на 105.

# 14
Освен групите, които се определят според адреса и уседналоста има и точки. Те са определящи само за деца от една и съща група. Децата попадащи в четвърта група получават 5т. за съседните училища. Нито 119 СУ, нито 105 СУ са съседни на 118 СУ, което ви е по район.
Съветвам ви да прочетете наредбата за прием в първи клас. Има я в раздел нормативни актове в системата за прием в градини и първи клас. Също така ви съветвам да разгледате класиранията от минали години в портала на Иво Събев. Напишете в търсачката името му и първи клас и ще ви излезе.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 23:23 от Monza

Общи условия

Активация на акаунт