Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 876
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 055
  • София
Това, че мислят, че знаят какво искат да правят е нож с две остриета. Те се променят много в тази възраст. Предметът, който голямата ми дъщеря мразеше най-много след 7клас беше история. В 9ти попадна на страхотен учител по история. Тази година втората й матура беше история. И ще продължи с European studies.

И да се посмеете:
В Германия сме. Мъкнем си лаптоп да решим желания и да кандидатства. Забравихме си бележката с паролата и username.

# 2 056
Svil24, стискам палци 🍀
А мг като опция?
С бал 445, 5 - едва ли, а и нямаме чак такава математическа насоченост, затова сме се насочили към езиковите гимназии. Не съм сигурна ще ни стигне ли бала за първо желание, затова проучвам алтернативни варианти. Надявам се да имаме късмет и да се класираме. Благодаря сърдечно 🌸

# 2 057
И понеже сина ми е от неориентираните и съм се видяла в чудо с него. И той днес ми изтърси, че искал предприемачество и аз му викам знаеш ли какво е това и какво ще учиш.... НЕ. То и аз не знам, ама му звучало добре. Ние сме с 406 бал.. и сме все на долна граница на повечето училища, които сме подбрали. А в тия дето ще влезе със сигурност е на горна граница и нещо по-лежерно я карат. Той досега си почива в 7 клас, вместо да се стегне. Та 8 клас трябва да се форсира малко:)
За два три дни обиколихме десетина училища. Огледахме отвън само, но беше полезно. Ходихме да гледаме и с матурите как се е справил, главно за да видим как е вътре. Като гледам по-благосклонни проверители са му се паднали, така че сме доволни.
Иначе нашия иска нещо с математика, но с този бал няма голям избор. Не че е голям математик, но имаха прекрасна преподавателка по математика и той заобича този предмет.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 15:44 от dalil

# 2 058
  • София, Лагера
Аз не мисля, че е чак толкова възхитително да знаеш какво искаш на 14 години. И го казвам като майка на 17 годишен, който от 12 г знаеше, че иска да учи баш биология, явяваше се на олимпиади и накрая спечели първо място на националната олимпиада. И какво от това? Много други деца се ориентираха на по 16-17. И са си супер успешни!
А пък колко ще сменят посоката в университета.... (познато дете завърши ИТ в АК и сега се преориентира към медицина)

Наборът също е от "ориентираните". Пак с био и хим. А защо?  Заради брат си.... че всяка вечер се говори за химия и се правят експерименти (ще ми запалят някой ден къщата! добре че в детската стая имаме пожарогасител, без майтап ! Laughing) А дали там му е пътя, времето ще покаже. Като знам как ни бие на Монополи и на Катан, според мен си е баш за нещо икономическо и предприемаческо. Ама има време да избира.

Нито в моето семейство, нито в това на мъжа ми има биолози, лекари и химици. До трето коляно назад. Сите са историци и учители хуманитари.

# 2 059
Наеми, аз не написах, че е възхитително, а че аз се възхищавам. Съществена е разликата. Още преди гимназията си бях избрала професията, целенасочено се готвех за прием по тази специалност, влязох, завърших и сега си я упражнявам с любов. Много по-лесно ми беше отколкото сега с лутането на синовете ми

# 2 060
  • София, Лагера
Разбирам, Амелин. Това, което исках да кажа е, че имат много време да се ориенитрат и да си намерят своя път. И твоите синове ще си намерят техния си път! Blue Heart

# 2 061
Здравейте, дами!
Пиша за пръв път от отчетната, но ви чета.

Аз съм с момче, София, което изкара: БЕЛ 82.50 т. и МАТ 92.25, общ бал 449.50 т.
БЕЛ по принцип му е по-силния предмет, но стрес и 8 т. надолу.
Учил е английски и е на ниво B2. Желанието сега е за немски като първи език, но не иска комбинация с РЕ. Опитвам се да го убедя за комбинация с ФЕ.

Наредили сме 30 желания, но още се колебаем за някои. За сега първите са:
1. 91 НЕ/АЕ - прогнозен бал второ класиране - 459
2. 73 НЕ/АЕ - прогнозен бал второ класиране - 457
3. 2 АГ АЕ/НЕ - прогнозен бал второ класиране - 444
4. 1 АГ АЕ/НЕ - прогнозен бал второ класиране - 447
5. 2 АЕ/ИЕ - прогнозен бал второ класиране - 442.5

Спрямо прогнозните балове на sanaka (горещо благодаря!), би следвало да му стигне бала на второ класиране за трето желание - 2 АГ. А ако разменя желания 3 и 4, то тогава пак ще му стигне бала, но за 1 АГ
Нали правилно разбирам алгоритъма на класирането - засича по бал и по желание и където се пресекат по поредност на желанията?

Също, гледах сега паралелките в 2АГ АЕ/НЕ от инфоприем, не са разбити на профили. Поне едно чудене отпада.

Въпросът ми към вас е - коя английска е по-добра? Днес бяхме и до двете (имаше и други родители с деца, които се въртяха като нас Blush ) Знам основните предимства на едната и на другата, но имате ли информация от първо лице от последните години за учене, учители, ниво на език достигано в 12 клас, дисциплина, атосфера, база и т.н.

Надяваме се за 73 СУ, да видим. Hands Pray
Успех на всички деца!  Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 16:54 от TeddyK77

# 2 062
  • Варна
За Биология и химия 3 ПМГ във Варна категорично. Не разчитайте, тези предмети да бъдат на ниво в 1 ЕГ или 5-та, защото не се знае кой ще се падне. Там наистина има преподаватели по тези предмети, които могат да ви откажат от тях. 3-та е една прекрасна гимназия за деца с тази насоченост, а и езиците се учат на ниво.

# 2 063
Завърнахме се от морето. Супер беше, не много топло, чисто море, кеф. От вчера се усети, че почва да се пълни и пясъкът да пари.
Не можах да изчета всичко назад и да следя, но се надявам всеки вече да си изяснява кое и как иска да реди. Понеже бяхме три семейства седмокласници, стигнахме до извода, че и с 470, и с 370 се реди трудно. Варианти има, но винаги остава някакво колебание дали това ще е точно тяхното и каква ще е средата (в моя случай детето не е от знаещите какво точно искат, изчерпва се с "езици").
Тя още не може да реши кое да пише първо. А изглежда, че и за двете училища, които върти, ще има бал и затова ми се иска да се заяви категорично. Утре ще си види приятелките и се надявам да няма ново 20. Късмет и успех момичета! Вярвам, че за всички има хубаво местенце и си ги чака.

# 2 064
Здравейте, дами!
Пиша за пръв път от отчетната, но ви чета.

Аз съм с момче, София, което изкара: БЕЛ 82.50 т. и МАТ 92.25, общ бал 449.50 т.
БЕЛ по принцип му е по-силния предмет, но стрес и 8 т. надолу.
Учил е английски и е на ниво B2. Желанието сега е за немски като първи език, но не иска комбинация с РЕ. Опитвам се да го убедя за комбинация с ФЕ.

Наредили сме 30 желания, но още се колебаем за някои. За сега първите са:
1. 91 НЕ/АЕ - прогнозен бал второ класиране - 459
2. 73 НЕ/АЕ - прогнозен бал второ класиране - 457
3. 2 АГ АЕ/НЕ - прогнозен бал второ класиране - 444
4. 1 АГ АЕ/НЕ - прогнозен бал второ класиране - 447
5. 2 АЕ/ИЕ - прогнозен бал второ класиране - 442.5

Спрямо прогнозните балове на sanaka (горещо благодаря!), би следвало да му стигне бала на второ класиране за трето желание - 2 АГ. А ако разменя желания 3 и 4, то тогава пак ще му стигне бала, но за 1 АГ
Нали правилно разбирам алгоритъма на класирането - засича по бал и по желание и където се пресекат по поредност на желанията?

Също, гледах сега паралелките в 2АГ АЕ/НЕ от инфоприем, не са разбити на профили. Поне едно чудене отпада.

Въпросът ми към вас е - коя английска е по-добра? Днес бяхме и до двете (имаше и други родители с деца, които се въртяха като нас Blush ) Знам основните предимства на едната и на другата, но имате ли информация от първо лице от последните години за учене, учители, ниво на език достигано в 12 клас, дисциплина, атосфера, база и т.н.

Надяваме се за 73 СУ, да видим. Hands Pray
Успех на всички деца!  Flowers Four Leaf Clover
Ако трябва да избирате между 1ва и 2ра АЕГ моят съвет е да изберете тази, която ви е най-удобна от към транспорт.

# 2 065
Здравейте мами. Мойто дете е с бал 458.5.Дали има някакъв шанс за френската, та поне и на второ класиране!? Казвате много високи балове и вече взех да се чудя и аз дали ще и стигне?

Ще стигне, според прогнозите на Санака и едни други, които бяха публикувани. Дъщеря ми е с 457 и се гласим точно за френската. Успех и на вас и на нас Simple Smile

Успех и на вас.

# 2 066
Аз бих избрала 2 АЕГ. В нашата класация е на второ място, Първа АЕГ е доста по-назад в желанията.

# 2 067
  • Sofia
TeddyK77, и моето мнение между двете английски е да изберете по-удобната за вас. 1АЕГ се слави с извънкласните си дейности, а 2АЕГ - с базата си.
Моят син тази година завърши 73-то паралелката НЕ/РЕ. Към 7 клас английският му беше на ниво В2 и решихме да не се забива с него като втори ЧЕ, а да научи още един. Беше "учил" руски в прогимназията (с постоянни отсъствия на учителката и нищоправене, когато е на работа) и аз натиснах да продължи с него. Той имаше някакво желание за ФЕ тогава и съжалявам, че не го оставих да реши сам.  И двата втори ЧЕ се учат доста сериозно в 73-то. Чувам, че учителката по френски е много обичана. Една от нашите по руски - не чак толкова, но това е защото е супер изискваща, а този език се опъна на моичкия. Някои от учениците взимат серитфикат за владеене на езика.

Ако детето иска немски език, след 73-то бих наредила 35-то.

# 2 068
Не съм сигурна, че правилно разчитам учебните планове, но ми се струва, че първа английска има 21 часа английски в подготвителен клас срещу 18 часа за втора. Поправете ме, ако греша, моля
Anik, точно за тези извънкласни дейности търсих информация на сайта на 1АЕГ, но не открих. Моля те, кажи какво знаеш по темата

# 2 069
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не мисля, че е чак толкова възхитително да знаеш какво искаш на 14 години. И го казвам като майка на 17 годишен, който от 12 г знаеше, че иска да учи баш биология, явяваше се на олимпиади и накрая спечели първо място на националната олимпиада. И какво от това? Много други деца се ориентираха на по 16-17. И са си супер успешни!
А пък колко ще сменят посоката в университета.... (познато дете завърши ИТ в АК и сега се преориентира към медицина)

Наборът също е от "ориентираните". Пак с био и хим. А защо?  Заради брат си.... че всяка вечер се говори за химия и се правят експерименти (ще ми запалят някой ден къщата! добре че в детската стая имаме пожарогасител, без майтап ! Laughing) А дали там му е пътя, времето ще покаже. Като знам как ни бие на Монополи и на Катан, според мен си е баш за нещо икономическо и предприемаческо. Ама има време да избира.

Нито в моето семейство, нито в това на мъжа ми има биолози, лекари и химици. До трето коляно назад. Сите са историци и учители хуманитари.

Аз уж ги следя олимпиадите по биология, коя година е било дете от НЕГ на първо място на национален кръг?

Общи условия

Активация на акаунт