Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 886
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 040
  • София
Във връзка с подредбата на желания в някои от училищата искам само да споделя опит на моя приятелка, чиито син беше приет в 22ро преди няколко години.
Понеже бяха гледали само видовете паралелки не бяха обърнали внимание, че някои от тях са без квоти и се оказа, че синът й попада в женска паралелка само с още две момчета. Доста съжаляваха, че не са го преценили това, че момичета имат по-високи балове и че не са писали на по-предно желание паралелките с квоти.
Казвам ви го, ако бихте имали притеснения детето да попадне в такъв клас или да не се окаже изненада за вас после след класирането.
Аз лично предпочитах да са поравно брой  момичета  и момчета в клас, но в крайна сметка и ние записахме училище с повече момчета… И мога да кажа, че си има някои минуси в това.
22-ро е без квоти. Аз съм приятно изненадана, че тази година паралелките с интензивен АЕ са само с втори език ИЕ и са хуманитарни. Моят син е точно с такава насоченост, но балът му едва ли ще стигне, уви. Ако имаше квоти, шансът му щеше да е много по-голям. Определено е по-добре да са горе-долу по равно момичета и момчета, но за съжаление за хуманитарните профили без квоти не е така.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 14:14 от annie13

# 2 041
Четвърта и Пета ЕГ са си отлични училища, заедно с МГ и Първа са най-желаните  Имаме познати деца и са си много доволни и от езиковата подготовка и от средата.
В Четвърта кма добри учители по химия и биология и доста деца се ориентират към медицина след това, докато в Първа преподавателите по тези предмеъи успяха да откажат от медицината, дори деца, които ходеха вече на частни уроци за подготовка.
Пета не е ЕГ, и там не е задължително да изучават првдмети на езика, за Лайстунг не съм се интересувала как стоят нещата. Като цяло за НЕ е вариант Б  след Първа

# 2 042
Оф, училищните тоалетни. В едното училище, в което работих тази година в края на годината им направиха ремонт, щерката видя новите, ама не й харесаха някои стаи, в които надникна и задраска училището от списъка.
А другото училище, в което се надяваме да учи е стара сграда, с вътрешен двор и няма вътрешни тоалетни. В сградата са, но входът е външен. Дори не сме надничали да ги види, само се ориентира къде са. Ако толкова е драма ще дава по 1-2 лева за вход в някое заведение на близо. Поне голямото им междучасие е цели 30 минути, а не 20 както на повечето места, удобно разположено е - 15 минути пеша, на една смяна е, започват в 8:00, а осмия час (ЧК) свършва в 15:30. Има си двор, вярно доста слънчев, има си и физкултурен салон...

# 2 043
А има ли някои като нас, които още не са си наредили желанията и нямат списък? FlushedFlushedFlushed
.

Има, има Sad. При нас драмата е, че младежът твърдо си е навил паралелките архитектура в СГАСГ. Там балът е висок и съответно има бал и за двете английски или френската, както и 32, 35то… за немските , май няма да стигне. Мен ме притеснява това ранно профилиране в професионална гимназия, а и смятам, че средата в езикова гимназия ще е по-добра. Но той не иска и това е.. в резултат вчера пробвахме да подредим нещо, скарахме се и оставихме за по-добър момент Simple Smile

# 2 044
Четвърта и Пета ЕГ са си отлични училища, заедно с МГ и Първа са най-желаните  Имаме познати деца и са си много доволни и от езиковата подготовка и от средата.
В Четвърта кма добри учители по химия и биология и доста деца се ориентират към медицина след това, докато в Първа преподавателите по тези предмеъи успяха да откажат от медицината, дори деца, които ходеха вече на частни уроци за подготовка.
Пета не е ЕГ, и там не е задължително да изучават првдмети на езика, за Лайстунг не съм се интересувала как стоят нещата. Като цяло за НЕ е вариант Б  след Първа
Имаме интерес към английски и немски, евентуално  профилите ще са химия и биология, но с покачването на баловете не съм сигурна докъде ще стигнем в класирането и затова проучвам варианти. Благодаря Ви много за споделеното! 🌸

# 2 045
  • у дома
Включвам се с молба за мнения и впечатления от нивото на езиковото обучение, нивото на обучение като цяло, профили, среда и др. за Четвърта ЕГ Варна - паралелките с испански и английски, и Пета гимназия - паралелките английски с немски и английски с френски. Всяко мнение ще ми бъде от полза, благодаря предварително и поздрави от морския бряг! ⛱️🌊🍀🙂
Това зависи от това кой ще поеме пп в 11 и 12 кл и съответно колко съвестно си върши работата.Какво ви грее,ако някой напише,че е доволен,а на вас ви се ,падне учител,който не се справя?

# 2 046
  • ВАРНА
Svil24, ако целта е да се учи език, то тогава изборът трябва да е между 1-ва и 4-та. Ако балът е достатъчно висок, 1-ва е абсолютен фаворит между двете езикови гимназии.

# 2 047
  • София
Здравейте мами. Мойто дете е с бал 458.5.Дали има някакъв шанс за френската, та поне и на второ класиране!? Казвате много високи балове и вече взех да се чудя и аз дали ще и стигне?

Ще стигне, според прогнозите на Санака и едни други, които бяха публикувани. Дъщеря ми е с 457 и се гласим точно за френската. Успех и на вас и на нас Simple Smile

# 2 048
Koriandar25, училището е добро, обучението ще е сериозно. Строителство и архитектура е специалността, но излизат строителни техници. Професионалната подготовка дава солидна основа след това за строително инженерство, т.е е техническа специалност. След като училището е високобалово, значи в него отиват силни и мотивирани ученици, което предполага и добра среда. За СГСАГ не беше ли НВО мат *3? Предполагам, че училището работи и по европейски проекти за обмен на ученици, т.е ще има възможност да кара практика във фирма в някоя държава от ЕС, с която си сътрудничи училището.
Единствен минус би бил, ако планира чужд университет, за който евентуално да не стига хорариум по някой предмет.
Какъв е мотивът на момчето да избере СГСАГ?

# 2 049
Здравейте. Майка съм на седмокласник и в понеделник ни предстои подаване на заявление. Имам два въпроса - кандидатстването офлайн става на хартия с попълване с химикал или се принтира попълненото на компютър и само се подписва и изпраща? Има ли някъде подробни инструкции с видеа или екранни снимки как точно изглежда онлайн заявлението? Изгледах едно 4-ри минутно клипче, още повече се обърках.. Има ли начин да се види онлайн заявление такова, каквото реално ще пуснат в понеделник? Предватително благодаря!

# 2 050
Да, има, подробни и онагледени инструкции на инфоприем.мон. Направете си регистрацията,.влезете в профила на детето си, разгледайте меню, училища... Ако толкова не може да се справите, имате три дни, в които да отидете в някое училище и да помолите за съдействие. В този случай ще ви предоставят списък с училищата с кодове и специалности и заявление на хартиен носител, което ще трябва да попълните с данните на ученика и да подредите желанията си. След това пред вас администраторът в училище, на когото е делегирано задължението, ще подаде вместо вас електронното заявление като подреди паралелките по начина, по който вие желаете и сте ги подредили на хартия. Ще изчете на глас, може би ще принтира и след потвърждение, че е така ще го подаде електронно.

# 2 051
Svil24, ако целта е да се учи език, то тогава изборът трябва да е между 1-ва и 4-та. Ако балът е достатъчно висок, 1-ва е абсолютен фаворит между двете езикови гимназии.
[/quote
Съгласна съм с мнението Ви. Интересът ни е към английски и немски, профил биология и химия. Търся алтернатива, ако не успеем да се класираме по първо желание. Благодаря 🍀

# 2 052
  • ВАРНА
Svil24, стискам палци 🍀
А мг като опция?

# 2 053
Да, има, подробни и онагледени инструкции на инфоприем.мон. Направете си регистрацията,.влезете в профила на детето си, разгледайте меню, училища... Ако толкова не може да се справите, имате три дни, в които да отидете в някое училище и да помолите за съдействие. В този случай ще ви предоставят списък с училищата с кодове и специалности и заявление на хартиен носител, което ще трябва да попълните с данните на ученика и да подредите желанията си. След това пред вас администраторът в училище, на когото е делегирано задължението, ще подаде вместо вас електронното заявление като подреди паралелките по начина, по който вие желаете и сте ги подредили на хартия. Ще изчете на глас, може би ще принтира и след потвърждение, че е така ще го подаде електронно.

Благодаря! Всичко това съм прегледала и изчела и пак въпросите са повече от инструкциите. Но, да, ще идем на място да помолим за съдействие. Успех на всички!

# 2 054
Koriandar25, училището е добро, обучението ще е сериозно. Строителство и архитектура е специалността, но излизат строителни техници. Професионалната подготовка дава солидна основа след това за строително инженерство, т.е е техническа специалност. След като училището е високобалово, значи в него отиват силни и мотивирани ученици, което предполага и добра среда. За СГСАГ не беше ли НВО мат *3? Предполагам, че училището работи и по европейски проекти за обмен на ученици, т.е ще има възможност да кара практика във фирма в някоя държава от ЕС, с която си сътрудничи училището.
Единствен минус би бил, ако планира чужд университет, за който евентуално да не стига хорариум по някой предмет.
Какъв е мотивът на момчето да избере СГСАГ?
Възхищавам се на деца,  които знаят в перспектива какво искат. Кориандър, ако иска да продължи с архитектура или някаква друга строителна специалност, това е мястото. Племенницата ми завърши тази година това училище, получи много солидна професионална подготовка. За чужди университети няма да има проблем, ако са такива с архитектура или строително-инженерни специалности
Нашите желания са в главата ми, предстои да ги нахвърлям на един лист, за да ги редя по-бързо
Моля, някой ако знае какво точно се учи в паралелка предприемачество в 1АЕГ, да сподели. Четох учебните планове, разбрах какви са профилираните предмети, но не ми стана ясно съдържанието на предмета "предприемачество"

Общи условия

Активация на акаунт