Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 895
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 2 025

Здравейте!
Когато ходихте да видите работата по математика на втората част, показаха ли ви за всяка задача какви точки са дали и за какво са отнемали?

Здравейте!

Проверителката беше много мила и ни обясни много подробно къде има грешка и за какво са взели точка, както и какво е трябвало да бъде написано.

Отделно, като последен лист на работата, беше направена таблица с посочени номера на задачи и подточки и за всяка задача - колко точки се дават. Аз разпечатах предварително ключа на МОН с верни отговори и на място си записвах с червен химикал точките на детето. Преди да си тръгнем, заедно с проверителката пресметнахме и общия брой точки от скана, да сравним отговарят ли на публикуваните резултати. Намирам всичко за ок, след като видях работата.

sanaka, благодаря за мнението!

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 10:53 от korali

# 2 026
  • Sofia
А има ли някои като нас, които още не са си наредили желанията и нямат списък? FlushedFlushedFlushed

Мдаааа, имаме само първо желание. Тя каза - нали имаме три дни да подадем.

Ноеми, а в лайстунг ли е неприятният учител?

# 2 027
Забравих да споделя нещо смешно от работата му, докато я гледахме.
На въпроса преди тезата нали пишат кой е героят и произведението. Следващият въпрос е вече по тезата. И как започва тезата на моя " Пенка е много смела жена...., а в следващото изречение си е вече бана Илийца. И жената, която ни показва грешките се обръща въпросително към него - "коя е тази Пенка?".  Моя червен като домат - " не знам, писах за баба Илийца" . Писал той, писал,  ама започва с Пенка, ама на следващото изречение си и дава правилното име.🤭🤭🤭
*Sesil*, ама тя наистина е Пенка, баба Илийца
https://poznanieto.bg/interesno/koj-e-prototipa-na-baba-ilijcza-ot-edna-blgarka/
Или е имал прозрение, или го е чел някъде все пак. Ще му се смеете на детето пък вие...  Joy

А има ли някои като нас, които още не са си наредили желанията и нямат списък? FlushedFlushedFlushed
И ние не сме. Въртим 3 паралелки и само ги местим нагоре-надолу.

# 2 028
  • София
И моят син е в групата на тези само с първо желание. Мисли.

# 2 029
И преди десетина години беше така.
Имаше нещо подчертано по мат и показващата почна гадания по кристална топка това кво означава

Ние имахме един израз подчертан на 21а и беше верен, учителката го сметна 3 пъти. Обяснението беше, че не знае и проверителката си драснала... ей така... Не умеела да борави 🤐

# 2 030
  • Sofia
Засрамих се и реших да подредя желания. Тя преди доста време ми беше написала примерен ред и е доста добър. Възникна ми въпрос (не ме бийте, четох през страница) - на 22-ро и 32-ро, като е написано за паралелката примерно така:
за 32-ро
Софтуерни и хардуерни науки - АЕ интензивно, НЕ
Природни науки - АЕ интензивно, ИЕ, БЗО и ХООС

за 22-ро:
Хуманитарен - БЕЛ/Фил, АЕ интензивно, ИЕ
Обществени науки  - Ист/Фил, АЕ интензивно, ИЕ
Природни науки - Биол, Хим, АЕ интензивно, НЕ
Природни науки ИЕ - интензивно, АЕ, БЗО, ХООС
Хуманитарен - БЕЛ/Фил, ИЕ интензивно, АЕ
Обществени науки  - Ист/Фил, ИЕ интензивно, АЕ

значи, че това ще бъдат профилиращите предмети в 11 и 12 клас, нали Relaxed И ако е така, в 22-ро няма избор на профил математика ли Thinking Отново се извинявам, ако е коментирано Sparkling Heart

# 2 031
Аз бих отворила учебните планове и седмичното разписание  на съответното училище за 11 и 12 клас. Принципно за СХН има профилна математика в 11 и 12 клас, първият език е интензивно, посочен е втория, в случая е фиксиран на НЕ. Втори език се изучава задължително по два часа седмично 9-12 клас във всички училища, независимо дали става въпрос за професионална или профилирана паралелка. Той не влиза в профилиращите. В професионалните паралелки първия език в 11 и 12 клас е ЧЕП (чужд език по професията). В езиковите часовете за втори език са повече, защото при тях двата езика са задължителните профилиращи.
За Природни науки задължителни профилиращи са химия и биология, отделно си избират още два.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 17:54 от Mama Ru

# 2 032
  • Бургас
Lúthien, няма прозрение никакво, писал е под стрес и признава, че не знае защо там е писал Пенка. Но пък много ми стана интересно защо проверителят не го знаел или тази, която ни показваше и коментираше работата.
Беше подчертано цялото и до него имаше въпросителна, ако не се лъжа.
Ще излезе, че по случайност е знаел повече от учителите даже 🤭

# 2 033
Е, пошегувах се. Реално името не се споменава в разказа, така че е нормално да му го подчертаят. Това е името на прототипа на героинята.

АниК, в паралелките, които не са езикови, двата езика не са профили. След 10 клас пак ще избират.

# 2 034
  • София, Лагера
Иска да учи немски с втори руски. Английския му е на ниво В2. Отдава му се, стигна това ниво още в четвърти-пети клас. В шести клас ходи на уроци по РЕ в РКИЦ и иска да си продължи изучаването му.
Категорично НЕ желае да учи френски, испански, италиански или азиатски езици.

Наредили сме първите три желания:
1) 91. НЕГ
2) 73. СУ - НЕ и РЕ
3) 73. СУ - НЕ и АЕ

И нататък забихме. Чуденката е дали да сложим като следващо желание 35.СЕУ (не ни допаднаха отзивите за там) или Втора и Първа АГ с втори НЕ/РЕ (не искаме АЕ за първи, но пък средата като че ли ще е по-добра).
Харесал си е още 32. СУИЧЕ, 7. СУ, 31. СУЧЕМ, 119.СУ и Руската гимназия.
На нас 35то ни е трето желание, нищо че бала му стига за 164 и двете АЕГ. Ако ви се учи немски език, то трябва да е в немско училище. Както Санака каза, като втори език няма да го научи.
Четвърто желание ни беше 133то. Много добри отзиви имам за там.

Ноеми, а в лайстунг ли е неприятният учител?
Да, то не е тайна, всички пропищяха...

# 2 035
  • у дома
И преди десетина години беше така.
Имаше нещо подчертано по мат и показващата почна гадания по кристална топка това кво означава

Ние имахме един израз подчертан на 21а и беше верен, учителката го сметна 3 пъти. Обяснението беше, че не знае и проверителката си драснала... ей така... Не умеела да борави 🤐
А точките на тази зад бвха ли намалеми?

Принципно за СХН има профилна математика в 11 и 12 клас, първият език е интензивно, посочен е втория, в случая е фиксиран на НЕ. Втори език се изучава задължително по два часа седмично 9-12 клас във всички училища, независимо дали става въпрос за професионална или профилирана паралелка. Той не влиза в профилираните. В професионалните паралелки първия език в 11 и 12 клас е ЧЕП (чужд език по професията).
Детето ми е точно такава паралелка СХН и ъо в ПМПГ-в края на 10ти кл можеха да избират 3пп между мат и бел,а 4 пп между ае и философия-та принципно точно половината клас не учи пп мат изобщо.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 12:05 от svetlaem

# 2 036
Секонд - бяха намалени с 0.5

# 2 037
Във връзка с подредбата на желания в някои от училищата искам само да споделя опит на моя приятелка, чиито син беше приет в 22ро преди няколко години.
Понеже бяха гледали само видовете паралелки не бяха обърнали внимание, че някои от тях са без квоти и се оказа, че синът й попада в женска паралелка само с още две момчета. Доста съжаляваха, че не са го преценили това, че момичета имат по-високи балове и че не са писали на по-предно желание паралелките с квоти.
Казвам ви го, ако бихте имали притеснения детето да попадне в такъв клас или да не се окаже изненада за вас после след класирането.
Аз лично предпочитах да са поравно брой  момичета  и момчета в клас, но в крайна сметка и ние записахме училище с повече момчета… И мога да кажа, че си има някои минуси в това.

# 2 038
Включвам се с молба за мнения и впечатления от нивото на езиковото обучение, нивото на обучение като цяло, профили, среда и др. за Четвърта ЕГ Варна - паралелките с испански и английски, и Пета гимназия - паралелките английски с немски и английски с френски. Всяко мнение ще ми бъде от полза, благодаря предварително и поздрави от морския бряг! ⛱️🌊🍀🙂

# 2 039
Сладкишче, все едно чета за дъщеря ми. Това били спомени, как да се раздели със тях 😀 Скоро от толкова спомени за нас няма да има място.
Ха, ха... Едно към едно. Дори със същите думи и мястото.
Помня, че писа за гадните WC на 1 СУ. Задрасках го.
Обаче кои са сходните нему с ремонтирани тоалетни? Може ли да ми припомниш?
След посещението в Киров съм 👀, но се оказа, че и в центъра на нашата европейска столица положението е същото. За физиологични нужни и липса на елементарна хигиена не се говори, а само за пОхабен бал. 🤦🤭
Аз съм професионално обременена и ми прави впечатление.
Чакам инфо по тази част. 😁

Общи условия

Активация на акаунт