Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 261
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Родословно дърво в началото на сезон 2.

По-подробно родословно дърво по книгата за Таргериените до Денерис.

# 46
Гледам спекулации в СМ, че Нетълс и Белият червей ще ги слеят в едно, т.е. ще ездач.
Скрит текст:
Не. Рена ще поеме арката на Нетълс.

# 47
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
От промото на епизод 4 усетихте ли коя битка предстои Grinning

# 48
  • Някъде в Матрицата
Много добра картинка, Jess!
Само да добавя, че Ерис е и някакъв сорт "внук" на майстер Емон от Night Watch, защото той е брат на Егон V - дядото на Ерис.

За епизода снощи: допадна ми като цяло.
Блекууд и Бракън: мале, как се изклаха тези хора. Чак ми стана тъжно. Те общо взето, почти винаги са били на противоположни позиции, та си имат не един повод за вражда. Блекууд играят малко по-съществена роля в историята на Вестерос. митичния лорд Блъдрейвън (Бриндън Ривърс) е с майка Блекууд и баща Таргариен.
Ренис, ами няма какво да кажа за нея - аз си я харесвам и това е. Много е подходяща за Кралица. Но ако Джехерис беше посочил нея, нищо чудно тая война да се беше случила по-рано. Или подобна. Защото, както и тя каза, мъжете са по-склонни да водят война, отколкото да видят жена на трона. (не ми е точен цитата вероятно).
За яйцата, които показаха - някой от режисьорите бил казал, че трите от четирите яйца, които Рейна трябва да пази са тези, които стигат до Денерис. Което, явно в името на шоуто е различно от книгите. Яйцата,които Денерис получава, се твърди че са на Дриймфайър - дракона на Хелена, откраднати много преди случките, които пресъздават в момента, докато Дриймфаър е имала друг ездач. А така, оставаме с впечатлението, че яйцата са на Сиракс - дракона на Ренира. И яйцата бяха 4. Т.е едното неизлюпено яйце трябва да е я дракончето на Визерис, сина на Ренира, я дракончето на Рейна. Но пък The One True King писа, че са решили да свържат Рейна с Овцекрад в шоуто, така че вероятно в сандъчето е дракончето на Визерис - за което няма инфо дали се е излюпило, ако да-свързали ли са се и т.н Та, надявам се да разберем. Simple Smile
Срещата на Алисънт и Ренира - ами то си беше история с предизвестен край. Много ясно, че Алисънт, дори знаейки, че е допуснала грешка, няма да даде назад. А и аз, като майка, ако чуя че до името на детето ми слагат "обещания принц", ами няма да помисля за някой негов братовчед или дядо със същото име. Trollface  Още повече, че мнението ѝ няма никакво значение за съвета. Егон - осъзнавайки властта си, прави вече каквото и както си реши. Няма да остави майка си да му нарежда. Фитила е запален.
Кристън Коул пасва на Егон, като ръка на краля. Егон иска война, а и сер Кристън, водейки се от чувството на отхвърлен, няма нищо против да я води.
Сцената в Харънхол също ми хареса. Можеше младата Ренира да каже каквото каза на валириански, ама айде... Иска му се на Демон да е your grace, ама ще си остане my prince.
Принц Емонд, след сцената в бардака, едва ли ще стъпи там. Grin
А, и тоя Улф, голям смях Joy

От промото на епизод 4 усетихте ли коя битка предстои Grinning

Да. Cry

# 49
  • Варна
Забелязахте ли, че докато Алисънт се молеше, се чуваше "Господи, помилуй".Grinning
Да, да не би да са използвали някой бг православен химн, защото им звучи екзотично и непознато? Малко ме объркват и с тези свещи, нали са уж някакви езичници.
Много ми е скучно от първи епизод до сега, не усещам тръпка, а досада.
В септите си палят свещи и пеят химни, само боговете им са по-различни.

# 50
Благодаря за родословното дърво , мисля , че ми се изясниха някои неща . Остана въпроса дали ще стигнем до лудия крал в Домът на дракона ? Ще разберем ..
Лошото е , че драконите изчезват вече , заради цялата тази безмислена война .

Според мен в промото се задава войната заради тоя Коул , решил , че ще сече наред .. ненормалника с ненормалник ..

# 51
Благодаря за родословното дърво , мисля , че ми се изясниха някои неща . Остана въпроса дали ще стигнем до лудия крал в Домът на дракона ? Ще разберем ..
Не. Този сериал ще свърши със сюжета около гражданската война, наречена "Танцът на драконите". В бъдеще, при някакъв друг проект - кой знае.
Засега събитията около Лудия крал никога не са били сред обсъжданите варианти за екранизиране. Май самият Мартин не иска да пипат там. Което е жалко. Много ми се гледа Бунтът на Робърт екранизиран.

# 52
На мен Коул ми е мега противен, не можа да преживее, че Ренира го отсвири (че не се съгласи да зареже всичко и да избяга с него), затова я мрази и иска да си отмъсти. Смешко, който жените използват да задоволяват плътските си желания Grinning

# 53
С глас се смея,Мартин как може толкова да не му пука за книгите и феновете си не знам.Режисьорката на сериала била потвърдила,че трите яйца са на Денерис,четвъртото му знаем историята челите книгите.Тъпотия на квадрат.

# 54
Мнооого мудно, много! Ще има да влачат сезони с пълнеж, не е истина.

Очевидно в този сезон ще видим само смъртта на
Скрит текст:
Ренис, според мен битката ще започне следващата седмица, а финалът й - по-следващата
или в най-добрия случай, но не съм убедена, и смъртта на
Скрит текст:
Джейс
. Което значи, че с този темп, сезон 3 ще приключи с битката при
Скрит текст:
Божието око
, а сезон 4 със смъртта на
Скрит текст:
Ренира
.

Можеше целият Танц да бъде в два сезона и точка. Да работят в друга посока. Умирам си да видя сериал за Егон Завоевателя и сестрите му Ренис и Висения. Нали всичко започва с него....Също така другата повратна точка в светът на огън и лед - бунтът на Робърт. Защо трябва да влачат 100 сезона за един кралски конфликт, това не разбирам. Дотук нищо особено не видяхме, освен че осакатиха най-емоционалната възможна сцена - тази с Хелена и трите (а тук уж две) деца, както и неадекватното вмъкване на Дерон.

# 55
От 8 епизода ли ще се състои този сезон ?

# 56
Разтеглено до безумие, някакви смешни новости с яйцата, но нета кипи от мемета, интерес и спорове за размера на Емонд. Пари текат, като Алис Реките.

# 57
  • Някъде в Матрицата
От 8 - така е въведен в Imdb.
Змимка, и на мен ми идва муден. Като цяло Домът на дракона не се изчерпва с едната война. Можеше да си придвидят поне още 4 сезона и да обхванат всичко от Егон Завоевателя до бунта на Робърт. Обаче тогава от къде ще дойдат всички приходи от прикюели и сикюели. Trollface

А по-наблюдателните от мен са забелязали, че в бардака едната от сервитьорките е прислужницата, която Егон "ощастливи" против волята ѝ и за която Алисънт се "погрижи"....

# 58
Ох, не ми харесва този сериал и това е. Първи сезон, горе долу, докато се запозная с героите, да определя кой е по-мой, ставаше. Тук обаче вече всичко издиша. Докато Троновете бяха правени по книга и то каква, с добре разказани истории (даже много повече материал с тези пет тома), с много и добре развити герои, то Драконите е правена по една хронологийка, която съвсем леко щрихира събития и участници в тях. Имаме събитията, случи се това и това,  имаме героите - този направи това, отиде там и направи другото  ... и това е. Няма го чистия писателски разказ, има някакъв пълнеж от сценаристите,  които се опитват да запълнят празнините в историята, но не са писатели, не са Мартин и си личи. Слаби герои, слаби диалози, слаби историйки (между основните събития). Две серии, два пъти Алисент се къпе, три пъти прави секс и това ако не е пълнеж, имаше даже и „индийските „ взирания“. За мен това е проблема, изходния материал, няма пълнокръвна книга, няма читав сериал, колкото и да се напъват сценаристите.
Така че, моя интерес е насочен вече към следващата екранизация, тази  за Ег, там поне тръгват с предварителен писателски материал и ще очаквам повече.

# 59
От 8 - така е въведен в Imdb.
Змимка, и на мен ми идва муден. Като цяло Домът на дракона не се изчерпва с едната война. Можеше да си придвидят поне още 4 сезона и да обхванат всичко от Егон Завоевателя до бунта на Робърт. Обаче тогава от къде ще дойдат всички приходи от прикюели и сикюели. Trollface

А по-наблюдателните от мен са забелязали, че в бардака едната от сервитьорките е прислужницата, която Егон "ощастливи" против волята ѝ и за която Алисънт се "погрижи"....

Това не е добре , защото сме на 3-ти епизод , а нищо съществено не видяхме ! За тези три епизода , буквално можеха да го направят в рамките на 1 епизод , където ще са събрани най - важните моменти и случки …

Общи условия

Активация на акаунт