Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 264
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Мъни, мъни, мъни, мъст би фъни, в джоба на дедо винаги ще е съни.....

# 61
Просто няма пари за екшън във всички епизоди. Нормално е да има и пълнеж. И в Троновете имаше по 2-3 мудни епизода на сезон, в които не се случваше нищо съществено. Надявам се поне силните моменти да ги направят както трябва. Но с Кръвта и Сиренето определено се провалиха.

# 62
На мен Коул ми е мега противен, не можа да преживее, че Ренира го отсвири (че не се съгласи да зареже всичко и да избяга с него), затова я мрази и иска да си отмъсти. Смешко, който жените използват да задоволяват плътските си желания Grinning
Това звучи много гадно, и той е човек и има чувства. Може би е имал такива към Ренира и тя го нарани, а като нямаше опит с жените реагира егото му. Защото ако я обичаше дори да го нарани нямаше да иска да отвърне. Но Ренира е гадна, много по-гадна от него.

# 63
С глас се смея,Мартин как може толкова да не му пука за книгите и феновете си не знам.

Мартин има договор и не може открито да критикува, но има теории, че новия сезон не му харесва особено. Като автор на книгите вероятно е гледал по-рано готовите епизоди. През месец май е писал в блога си няколко думи за адаптирането на книги на екран. Как продуцентите и сценаристите си мислят, че знаят повече от автора и променят неща, но в 99,99% от случаите ставало по-зле. Не говори директно за HOTD, но няма и как да го направи, защото  това означава да реже клона, на който стои. Но показателно е, че не е говорил за новия сезон, не се е появил и на премиерата му, въпреки че преди е бил редовен гост на премиерите на сезоните. Сега може и да е зает с други неща (другите сериали или да пише книгата) и затова да не е активен, но времето на тези писания е доста близо до премиерата на новия сезон.

# 64
  • Русе
Мартин специално да не се оплаква. Работил е десетилетия точно в индустрията като сценарист, идеално знае как стоят нещата. Всъщност след сума ти проекти, по които е недоволствал и се е ядосвал поради промени и какво ли не, накрая се оттегля и се съсредоточава върху писателската си дейност (въпреки доста по-несигурните доходи), като специално и изрично поредицата за Огън и лед я пише с основната презумпция, че е целял да седне и напише нещо, което умишлено е напълно невъзможно за екранизиране – откъм мащаб, навързаност, последователност на действието, брой на персонажите и т.н., и т.н. – именно за да може поне веднъж в живота си да види какво е да действаш със замах и да не се ограничава откъм бюджетни и всякакви други фактори, които в сценарната индустрия са непреодолими.

Мисля, че критиката му е по-скоро по адрес на други екранизации, където се вкарват доста по-силно и неприятно модерни политически възгледи, критики и прочие променящи фактори, докато същността на екранизирания материал отива в коша, често под звуците на фанфари, шумно самовъзхваляване и атаки срещу дългогодишните му почитатели от страна на новонабедените творци. Предполагам всеки се сеща за по нещо такова, което е гледал.

# 65
Наистина Мартин е тих по отношение на втори сезон. При първия беше доста активен.
При Троновете се отдръпна от пети нататък. Няма как да излезе и да плюе публично, но си е видно, когато не е доволен.

# 66
  • София
Изгледах епизод 3.
Накратко, че започва мача.
Хареса ми. По-добър от епизод 2. Засега ги класирам: 1, 3 и 2. Като 2 е с 7.0, което всъщност си е добре.
Не е слаб сезона, просто не е на нивото на сезон 1. Но все още има два епизода ако не се лъжа, а и аз очаквам сезон 3 да избие рибата.
Истината е, че историята ми е интересна, защото разказва за Вестерос, а на мен всичко свързано с Вестерос ми е интересно. Скучно, не скучано, битки, не битки, все тая, никога не си поглеждам часовника и времето си минава неусетно.

Много ми харесаха последните 10 минути и разговора между Ренира и Алисънт. Алисънт прозря какво е искал да каже Визерис на смъртния си одър, ама късно е вече. И наистина е късно. Според мен войната е неизбежна и Алисънт и Ренира нищо не могат да направят. Няма и кой да ги слуша. Дори и Ренира... То си личи, че много, много не и зачитат мнението мъжете от съвета.
Жалко, ще има хиляди невинни жертви заради един нерешителен и слабохарактерен крал, пък макар и добър и властвал дълго и мирно.

Демън действа, а не приказва. 'Превзе' Харънхъл, който е ключов, докато Ренира и съветниците и само приказват. Обаче да видим как ще го опази от сър Кристън Коул. Ще има люта битка между двамата. Жалко, че Емонд не замина. Искам да видя Емонд срещу Демън.
Демън обаче е с дракона си, докато Кристън Коул замина без дракон...

# 67
Втори сезон ще има общо 8 епизода и приключва на 4-ти август. Според мен следващия епизод ще е ключов.

# 68
И после пак 2 години чакане за нов сезон и ще забравим първите 2 сезона ..

# 69
# 70
Змимка, и на мен ми идва муден. Като цяло Домът на дракона не се изчерпва с едната война. Можеше да си придвидят поне още 4 сезона и да обхванат всичко от Егон Завоевателя до бунта на Робърт. Обаче тогава от къде ще дойдат всички приходи от прикюели и сикюели. Trollface

Това е много добра идея. Както имаше 8 сезона "Игра на тронове", можеше да измислят 8 сезона "Възходът на Дракона' или пак "Домът на Дракона", които да обхващат всичко от Егон Завоевателя, до смъртта на Регар. Много по-стойностно щеше да е.

# 71
  • София
Малко неубедителен е този сезон. Няма много действие. Там, където го има, не изглежда убедително.
От трети епизод ми допадна срещата между Ренира и Алисънт и обсъждането им за последните думи на Визерис. Според мен Алисънт разбра, че не е изтълкувала правилно думите му и въпреки това реши, че няма връщане назад. Ренира пък, ако и да е имала някакво колебание каква е била последната му воля, реши, че тя не се е променила спрямо преди.
Деймън е странен и неубедителен. Предположих, че това видение ще го върне при Ренира, но поне в този епизод не се случи.
Емонд започна да ми става симпатичен, особено на фона на всички отклонения на брат си. Продължава да ми изглежда по-големия от двамата.

# 72
Кои бихте избрали, аз:
Ръка - Тирион
Охрана - К.К. (дразни, ама е лоялен Grinning)
Кралица - Марджъри
Наследник - Емонд

# 73
Избирам
Ръка Тирион, естествено
Охрана Джейми, ако мога да спя с него😆
Кралица Марджъри
Крал Емонд

# 74
Вярвате ли на теорията, че близнаците на Хелена всъщност са и на Емонд?
Както знаем, всичко в книгите са теории и разкази и не можем да знаем нищо със сигурност, но той винаги я е пазел и е бил мил с нея.Интересно ми е дали ще оставят това впечатление и в този епизод, покрай скръбта за малкото ангелче.

Интересно е как Емонд цял живот търпи лишения и нещастия, а вътре в себе си част от него носи доброто сърце на баща му и това доста си личи на моменти.
Изключително интересен и любим герой..

Общи условия

Активация на акаунт