Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 273
  • 736
  •   1
Отговори
# 75

Тайвин, Джейми, Марджъри, Емонд.

# 76
Признавам , че и на мен ми е много интересно как се развива персонажа на Емонд , защото на моменти ми изглежда много ожесточен и злобен , а на моменти много добър и съвестен и чак ми става жал понякога . Сякаш се борят в него ангела и дявола и е въпрос на време едната страна да вземе превес .
Но мисля , че някой беше казал , че за съжаление Емонд е най-ощетеният герой и ще бъде лош. ?

Относно картинката избирам :
Нед Старк , защото за него водещо беше добротата и справедливостта .
Охрана - никой .
Кралица - Марджъри
Наследник - Емонд, Томен също много го харесвах ама го унищожиха героя за няма нищо

# 77
  • София
 Ренира е кралицата . Според мен Алисънт просто иска да властва на всяка цена и чрез децата си!

# 78
  • София
Това за Емонд и Хелена го бях забравила, че се разбираха добре. В новия сезон май изобщо не са показвали двамата в обща сцена или поне не се сещам за такава.

# 79
  • София
Ренис избирам аз за кралица, ама я няма в списъка.

# 80
  • Някъде в Матрицата
Емонд и на мен ми е симпатичен. Като изключим "неволното" изяждане на Люк и Аракс, поведението му е напълно нормално за човек с кралска кръв и с най-големият дракон.
Освен теорията, че е възможно близнаците на Хелена да са и негови, имаше и фен-теория, че е възможно негов баща да е Демън. Теорията се основава на някои прилики в темперамента. Мисля, че и с избора на актьора и визията му, малко се опитват да го докарат като подобрено копие на чичА си.
Емонд е напълно запознат с това, което се очаква от него и йерархията в семейството, затова търпи подигравките на брат си. Беше казал, че би се оженил за Хелена, ако това се иска от него. Не личи да се е амбицирал и да иска трона за себе си.

От картинката:
ръка - Тирион
охрана - Баристан Селми
кралица - Санса (ама не тази от филма Simple Smile ) - но и аз, като Артемис, бих избрала Ренис, ако беше възможно
наследник на трона - Емонд

# 81
Включвам се и аз в темата.
Не смятам, че е възможно Емонд да е син на Демън, това е само фен теория. За сметка на това обаче героят на Емонд много ми харесва с това, че е интелигентен, но освен това има и нюх за стратегии и би се включил в битка, защото е добре обучен. Това, което се случи с Люк изглеждаше като желание от страна на Емонд да го уплаши, не да го убие, но не успя да възспре Вейгър. Много по-достоен е за крал от брат си, а също така мисля, че би бил и чудесна Ръка.
Кадрите с жената, която държи бордея показва, че той е лишен от любовта на майка си, не изглежда да търси сексуално отношение, а майчина закрила.

Алисент осъзна, че не е разбрала правилно Визерис в неговите последни думи, но осъзна също, че не може да си позволи да излезе и да каже, че е разбрала думите погрешно, а Ренира трябва да замени сина й на трона. Любопитно ми е, дали ще повика стражите и ще им каже, че Ренира е на територията на Кралски чертог, за да я погнат.

Назад сте писали за сър Кристен и разочарованието му от Ренира. Всъщност, когато пътуваха към Кралски чертог на кораба, след годежа с Ленор, тя каза на сър Кристен, че макар да се жени за лорд Ленор, двамата са направили договорка. След сватбата се появиха вече като пораснали персонажи, а Ренира раждаше 3-то дете от Стронг. Това ме кара да мисля, че причината да прекратят отношения Ренира и сър Кристен е именно той.

Жената, която се появи при Демън беше като препратка към Игра на тронове, когато онази вещица каза на Церсей, че ще загуби и трите си деца.

По снимката:
Ръка - Тирион, естествено
Охрана - Джейми
Кралица - Марджъри
Наследник - Емодн

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 10:40 от Janice_

# 82
Назад сте писали за сър Кристен и разочарованието му от Ренира. Всъщност, когато пътуваха към Кралски чертог на кораба, след годежа с Ленор, тя каза на сър Кристен, че макар да се жени за лорд Ленор, двамата са направили договорка. След сватбата се появиха вече като пораснали персонажи, а Ренира раждаше 3-то дете от Стронг. Това ме кара да мисля, че причината да прекратят отношения Ренира и сър Кристен е именно той.

Тя му каза, но той не потвърди, а остана безмълвен...

Естествено, че е той. Не можа да се задоволи с това, че ще е любовник. Нали даже уби любовника на Ленор, който му обясняваше, че са така да се каже са в едно положение, любовници на съпрузите Grinning

# 83
  • Някъде в Матрицата
Драконстоун - тези дни. Bowtie Wink

# 84
Той не иска да е любовник , а е точно такъв на Алисент 😂
При едната - няма против и може , при другата - има против и не може и го дава сърдит !

# 85
Той не иска да е любовник , а е точно такъв на Алисент 😂
При едната - няма против и може , при другата - има против и не може и го дава сърдит !
Много различни ситуации са. Първо са минали години, в които хората са се променили, Алисънт има деца, за които трябва да се грижи, не може просто да ги остави и да избяга или да се очаква да се оженят. С Ренира му беше за пръв път, може би и влюбването. Вярно че сме свикнали мъжете да не придават значение за тези неща, но не всички са еднакви. Друг е въпросът, че според мен Ренира му нарани егото, а не чувствата и това е което той не може да преживее, може и затова да се е хванал с Алисънт, само защото е враг на Ренира. На мен чувствата на хората не са ми смешни, както и да изглежда отстрани, но наранено его готово да мачка на свой ред си е страшно.

# 86
  • София
И аз се вклюючвам тук. Вчера изгледах и трите епизода на куп. Алисент добре разбира, че е направила грешка, но вече е късно. Какво да каже - аз не разбрах, хайде слизай от трона. Войната няма как да бъде спряна, освен ако не смесят родовете, бързи сватби и всички щастливо живеят заедно. Което естествено няма как да стане...

# 87
  • София
Аз пък още издържам да не гледам, но ви чета редовно. (Е, футболът ми помага до някъде да не посягам - искам ги накуп!)
Пускам долното не точно в ГОТ, понеже тук е актуално:
Озон в момента имат промоция 4 книги избираш, плащаш 2 (все е нещо). Та, има доста любопитни неща на английски (в такива издания) Като това:
Скрит текст:
https://www.ozone.bg/product/ultimate-game-of-thrones-and-philosophy/

# 88
Не вярвам, че дори браковете ще са в състояние да сдобрят семейството, защото борбата е за трона, а той е само един. Колкото и бракове да направят, за да скперят отношенията, само един ще седне на трона.
Има кадър, в който Демън е хванал Емонд.

# 89
Този кадър спойлер от предстоящ епизод ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт