Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 298
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Видях го това, но реших, че е колаж, Фотошоп, нещо.....

# 92
Колаж е, разбира се, от ИИ скалъпените "трейлъри"

# 93
Движеха се, но все пак ще видим какво ще стане.

# 94
От това видео е: https://www.youtube.com/watch?v=NlXwiT3VXmQ
Това е канал за фалшиви трейлъри.

# 95
В книгите няма такава сцена,ако и това променят вече не знам.Наистина не разбирам,танцът е толкова зрелищен,за чий им е да набутват откровени тъпотии.

# 96
Абсолютно очевидно е, че е deepfake и то много зле направено, главата на Емонд е от сезон 1 епизод 10, когато предизвиква Люк в Storm's End

# 97
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Работата от хумористична гледна точка с името, стана горе-долу такава.

Иначе, явно чичо и за кралица може да се цани Grinning.

# 98
С противоречиви чувства съм след този епизод....

"Then the storm broke and the dragons danced"

Подред на номерата:

Скрит текст:
1. Разбира се - Ренис и Мелис. Една от сцените, които чаках с трепет и малко страх. Страх, защото така чаках и сцената с Blood and Cheese, а продуцентите се изгавриха. Страхувах се да не прецакат и тази. Не, не я прецакаха. Блестяща беше. Емоцията, връзката между двете и последния им поглед една към друга. Поревах си доволно в 7 сутринта.

И май това беше. От там нататък:
2. Наркоманчето в Харънхол. Няма нужда да се обяснявам за него. Този сезон сериозно ме дразни този персонаж.
3. Вдовица от няма и 2 седмици, а вече предполагаема бременност... След всичко, което надроби дотук, сега тласна малоумният си син на почти сигурна смърт. Малоумен, но ...ужасно добродушен. Съжалявам Егон.
4. Емонд буквално опита да убие брат си? По-точно да го пожертва...

Мое предположение, че вече смърт ще видим чак края на сезона. Може би ще завърши със смъртта на
Скрит текст:
Джейс
. Дотогава пак ще гледаме скучни, интригантски епизоди, сълзи, погледи.

Това ме дразни! Можеха да поберат всичко в два сезона, които да са част от общо 5-6-7, започвайки с Егон Завоевателя и завършвайки със смъртта на Регар. "Домът на Дракона"

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:51 от Змимка

# 99
  • София
Изкефих се на макс. Тук малко игра на думи с платформата Max. 😀😎
Върна се топ нивото, битките във въздуха бяха брутални. За мен това беше най-яката хореография на битка с дракони, която някога съм гледал. Останалите телевизии никога не могат да достигнат тази толкова високо вдигната летва от HBO/Max. Поне според мен.
Игра на тронове (заради всичко) > Домът > всички останали. Нивото на брутализъм и реализъм тук е недостижимо просто.

За епизода накратко
Скрит текст:
Шокирах се таман два пъти. Първо на смъртта на централен герой като Ренис, а и на Мелис с нея. Те вървят ръка за ръка. Така черните загубиха най-големия си и кален в битките дракон. И честно казано не виждам как могат да спечелят без него. И разбира се появата на глупака Егон със Слънцеплам и неговата смърт бе другия ШОК момент. Дали наистина е мъртъв обаче или може би само тежко ранен? Емонд толкова ли е зъл и луд, че да опита да убие собствения си брат. Ако Егон умре кой ще застане начело? Може би именно Емонд временно, докато порасне престолонаследника? Нещо като консорд? Ама той е втори син, те нямат права над трона. Не си спомням вече, ама май е така. Лудница пълна. Нямам търпение за следващия епизод.
Алисънт е виновна за действията на Егон. Каква е майка е това??? Ужас. Много ме подразни този път Алисънт. На път съм заради к*урвенските и изпълнения (и намек че е бременна, бляк) да се махна от зелените, но все още съм с малко за тях. Но вече са ми почти на кантар.
Ами то реално от това което тя чу и погрешно интерпретира тръгна всичко и сега се мрази вътрешно и си го изкара на сина, а не вижда колко е лабилен и че малко му трябва. Нямам думи просто...
Сър Кристън Коул може да е всякакъв, но се видя, че е предан на Егон и наистина му пукаше за него. Извън отмъщение към Ренира, сласт или други провинения. Коментирам очевидното. И поне ходи на битки и ги печели, а не сплетничи само около масите.

Самата битка с драконите беше брутално яка!
Първо не очаквах засадата на Емонд с Вагар. По-скоро мислех, че ще видим някакви скрити огромни катапулти с които да стрелят по дракона. А реално точно това искаха. Да провокират черните и да изпратят дракон и да го убият. И черните им паднаха в капана.
Очаквах появата на Егон обаче след като го видях да отива при Слънцеплам и си казах, този сега ще прецака всичко. И наистина точно това се случи. Прецака нещата. Защото ако е умрял или тежко ранен ще настане хаос сред зелените от който могат да се възползват черните. Най-малкото някои поддръжници на зелените могат да обърнат плащовете...
Ренис си помисли, че е победила или че просто ще успее да се измъкне и точно тогава Емонд атакува отново с Вагар и цялата музика, както и погледите между дракон и ездач бяха невероятни. Много тежък момент, хващащ за гърлото. ТОП!
Жалко за дракончетата и че хората се гаврят така с тях като ги карат да се бият.
Жалко и за обикновените хора разбира се. Онзи с изпепелената глава под каската, когато Кристън му каза да стане, за да търсят Краля. Също брутален момент.
То атаката с драконите е по-брутална и от тази с напалм в днешно време (и която е забранена от Хага). Нещо като атомна атака е, но без радиацията разбира се. Имам предвид, че такива щети могат да нанесат и да изпепелят цял град и да го превърнат в руини (всъщност нещо, което видяхме нагледно от полудялата Денерис с КЧ в Троновете).

# 100
егон
Скрит текст:
още не съм гледала епизода, но егон не е умрял
доста е зле, но има битки пред себе си преди наистина да загине

# 101
  • Някъде в Матрицата
Ами и аз не издържах до довечера. Опитах се, ама ....

Скрит текст:

Желанието ми да чуя малко валирианска реч беше удовлетворено.😉

Та така, Деймън си броди в делириум из прокълнатия замък и е изправен пред... ами не мога да определя страхове ли са, включвания на съвест ли са или собственото му неудовлеворение. Добро включване на порастналия Уилям Блекууд.
Ще чакам и още епизоди с Алис Ривърс, защото ми е интересна като персонаж.

И ако до момента не бяхме видели амбиции от страна на Емонд да е нещо повече от брат на краля, то сега вече са факт. Което го прави по-лош брат на крал, сравнени с Визерис и Деймън. И тук, не включвам, как с Кристън Коул са кроили клопка на някой черен дракон, а начина по който обрече брат си на маков сок до края на живота му. Отмъщението за тормоза през годините този път беше сервирано много, много горещо. Лично аз, от книгите, с други впечатления бях останала за тази битка, ама може и да не съм разбрала. И е вярно, че когато драконите летят и бълват огън, всеки на пътя на огъня ще пострада. Но сякаш сега усещането ми беше, че Емонд нарочно опърли брат си.
Трябва да следим и пътя на камата, която сега е в ръцете на Емонд.

Егон, сам по себе си, напълно ирационално реши да се доказва. Ама то как да действаш рацинално, след като "любвеобилната" ти майчица ти сипва с големия черпак. И какво друго му остана на човека, който след "ние те направихме крал" и "не трябва да правиш нищо, а трябва да слушаш" и общо взето за нищо не ставаш, реши да покаже, че все пак може, и да става за нещо. Уви, не се получи. Но краткият момент, в който го показаха със Слънцеплам, беше мил. Единственото същество, с което Егон има безкористна връзка е дракона му. Сега и двамата са много зле.

Ренира, от своя страна, реши да предаде нататък за пророчеството, но дали Джейс ще разбере за смисълът му и дали той от своя страна е разкаже на някой друг за него?

Сега 😭😭😭 Мелис и Ренис. Двете ми кралици.
Ренис беше брилянтна. Толкова спокойна и напълно приела възможните изходи. Как се закопча на седлото да остане докрай с Мелис. И когато жълтото око на Мелис угасна... 😭
Гледах битката със затаен дъх.

Да видим какво ни предстои в следващите епизоди.

# 102
Хареса ми епизода.
Скрит текст:
Жалко за Ренис,хем го знаех и очаквах и пак беше много тъжно.Изключително глупав капан в който влязоха Ренира.
Скрит текст:
Егон е жив,да сега Емонд ще управлява,но в книгата не го изкараха такъв глупак като тук,там всичко беше предвидено,но пък резултата е един и същ.

# 103
Много ме е яд за Ренис и Мелис, смятам, че този капан беше изключително предвидим от самото начало. Емодн е пълната противоположност на Егон и се очакваше, че няма да остави нещата така. Признавам си, че изобщо не очаквах да нападне брат си по този начин.

# 104
Хубав епизод са спретнали. Въпросите станаха повече, отколкото отговорите.
Скрит текст:
Полезната информация беше само, че са изминали само няколко седмици от смъртта на Визерис. За останалото - еми след като обезглавиха Нед Старк, никого от ключовите герои не считам за недосегаем. Но ми стана тъжно за погубените дракони. Леля Ви я бяха докарали супер реалистично - с тежкото излитане, тресящите се дърти мръвки и надупчените крила. Цяло чудо е, че още може да лети. Изкушавам се да напиша, че е голяма трътка, но това ще бъде обида за проклетията ѝ.
Егон така и не порасна. Няма да ми е тъжно за него.
Виж Емонд поднесе изненада. Прероди се напълно. Все си мисля, че онази яко коментирана сцена, където лежи гол, в почти ембрионална поза до първата си любовница, е предсказвала промяната в него. Той вече не е син на Алисънт, не е брат на Егон, няма кръвна връзка с рода Хайтауър. Той е само Таргериън, който счита, че властта му се пада по право. Очертава се да е най-интересния за мен герой в този сезон.
За протокола: винаги съм на страната на драконите, без значение от цвета на люспите им. Wink

Общи условия

Активация на акаунт