Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 336
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Най-накрая изгледах и аз епизода и няма какво по-различно да напиша, само маркирам няколко неща.
Отзад напред, но финалната сцена с озъбената Ренира и нахъсаните дракони около нея ми хареса
и то много. Ларис ми се струва, че видя капацитета и лудостта на Емонд в пълния му блясък
и сега ще търси начин да закрепи и сложи на трона /буквално/ отново Егон II. Младия Тъли няма топки
като Лиана Мормонт, а по-скоро си е хитричък и изигра чичо. Той пък завалията не спря да гледа трагично,
направо се е сгърчил, сянка на Деймън от сезон 1 /ей сценаристите вземете гъбите на чичо, гадняри/.
Разговора вежду Ренира и Джейс ми хареса, съгласна съм напълно с Джейс. Обаче точно в сцената със
сина си накрая се видя, че Ренира няма да се спре пред нищо и никой, и дори е готова да жертва Джейс
само  и само да седне на трона и Джейс го разбра. Съгласна съм и с шефчето на драконовите пещери и подчинените му. Всеки пияница и отрепка да язди дракон, ай сиктир, оставка! Това са велики, могъщи
зверове, които трябва да се уважават и да не са хапка за всяка разредена Таргариенска скам, сори нот сори.
Вегар най-наркая успяха да ме убедят, че е тя, а не той. Ам, дъртото толкова му се лежеше и препичаше,
че имам чувство, че като видя  Емонд и идеше да му прати едно огнено гърло, старата хиена хич не си даваше
зор. Жалко, че на тези години и се падне невръстеника Емонд /това да се разбира, че е в кръга на шегата/.
Алисънт и Криспи тотално се загубиха, Ото и мръсните му, но изпипани игри ми липсват. МизЕрия не става.
Чакам евентуално във финалния епизод да се появи най-накрая и Дейрон на Тесарион.

# 541
при ларис лоялност няма - просто не може да управлява емонт както може да върти на малкия си пръст егон

# 542
...
Чакам евентуално във финалния епизод да се появи най-накрая и Дейрон на Тесарион.
Има го.
Скрит текст:

И нещо интересно - кой кого е излюпил или родословното дърво на драконите:

# 543
Точно! Ларис е като Литълфингър - подъл, подмолен и мрази да го унижават. А Емънд точно това направи - подигра му се и му показа, че няма да е пионка. Егон е лесен за управление.
В този сериал много ми липсват образи, на които да симпатизирам с цялото си сърце - само Ренис беше такъв. Донякъде Бела и Джейс сега. В троновете имах много любими персонажи.

# 544
  • Somewhere far away
те повечето са си адски неприятни. как да им симпатизираш.
относно унижението, то едва ли има човек дето обича да го унижават - но въпроса не е там- просто в сериала е пълно с персонажи които е лесно да намразиш, които няма и една позитивна черта, и е много трудно да намериш такъв на който да симпатизираш. мен лично най- много ме дразни  "сър" Кристън - лелееее, такова двулично и лицемерно същество че просто не мога да го понасям - всеки път като се покаже на екрана и ми идва да му ударя шамар.

Едит -  да допълня, единствените персонажи,  които харесвам и наистина ме грабват защото са с добро сърце и ги почувствах че са добри  и хубави хора, това са близнаците сър Ерик и Арик... много ми е мъчно че се избиха  един друг ! ! Sad

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 21:12 от Deathcrush

# 545
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Понеже този сезон много започнах да симпатизирам на Егон /може би заради прекрасния актьор/,
но така и така пренаписват, както им хрумне та се надявам Егон да получи справедливост в сериала
/не да остане жив и т.н., но ехидно да види докъде ще го докарат брат му, майка му и Ренира/.
Емонд, обратното много започна да ме дразни, очаквах повече от него. И той погубен образ като чичо.
Затова и се радвам, че Ларис направи такъв избор. Може да е по чисто опортюнистични причини, може и
да го съжалява, реално всичко може да е. Но за мен е изключено толкова коварен, безкрупулен и
наблюдателен човек като Ларис да не си е давал сметка, че Емонд не може да го контролира, както брат му.
Напротив, доста наясно е бил, не му допада нестабилността, лошата преценка на Емонд, той просто няма
материал да се задържи трайно на трона, а това директно удря по интересите на Ларис и затова последния
взе нещата в свой ръце. Даде си сметка, че като нищо Егон може да загине от ръката на брат си /няма как
да не му е хрумнало, нали самия той направи именно това/ и Ларис да си увисне като прани гащи.
Това са си мой размишления на база само и единствено сериала и показаното в него, книгите са друго,
но така или иначе се видя, че те няма много, много да се съобразяват с историята та затова няма как
друг да ме убеди в противното.

# 546
То Егон така го закъса, че и да надживее всички, не знам какъв живот и каква победа ще е. В момента по-скоро ми се ще, всичките да се избият взаимно и Джейсерис да вземе трона. Читав е, а жена му още повече. Биха били добри управляващи. Не ми се мисли Ренира и чичо на трона какво ще сътворят. Няма да е по-добро от Емънд.

# 547
  • София
Ама те ожениха ли се?
Това тотално ми се губи.
Нещо не ме радва мен Джейс, а пък на Егон изобщо не мога да разбера за какво би му симпатизирал човек - толкова е манипулируем и неориентиран и това още преди да го овъглят.

# 548
Много ми е неприятен на мен Егон.

# 549
Много ми е неприятен на мен Егон.
И на мен не ми е кой знае какъв любимец , но ми е за предпочитане пред брат му , и Сър Кристън най вече , какъв кеф беше че не  му даваха мазната двулична физиономия този епиозод ( извън образа ми харесва обаче ) скоро време не ми се беше искало да ударя шамар на един човек ако ще и да е измислен герой . И като заговорихме за  плесници ако може и целият екип който е отговорен за съсипването на героят на Демън , отначалото ни го представиха като силен герой с характер , а сега го гледаме цял сезон като бленуващо  и халюциниращо котенце  , мотаещо се около двойничката на Рамзи в една съборетина която хората смятат за замък . Надявам се трети сезон малко да оправят кашите който забъркаха този сезон , иначе ще загубят доста зрители .

# 550
Кой беше Джейсерис?

# 551
  • София
Пак за драконите.
Значи:
Ренира/черните има 7, нали така?  - нейният, на Деймън, на синът и, на внучката на Корлис (то е ясно и за малките деца, че ше го 'обязди') и тримата нови ездачи (копелето на Корлис и двата дракона от пещерата, пак от копелета).
Хаха, 'армията на копелетата' Grinning

Егон/зелените има 4 дракона - неговият си, който обаче е ранен (не знам колко тежко, изобщо не го дават и не се говори за него) ; на Емонд ; на жената на Егон ; на Дерон в Староград, ама той е малък дракон май?

7 на 4

Е, то войната е ясна и кой ще спечели, освен ако нещо не обърка сметките.
Нищо не знам и нямам търпение за развръзката. Simple Smile

# 552
синът на ренира - джейс

# 553
Най големият син на Ренира .

# 554
И аз за него си помислих, ама не съм разбрала, че е женен Blush

Общи условия

Активация на акаунт