Студенти в Нидерландия - 22

• 55 644
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Замислям се застраховка от България "Помощ при пътуване в чужбина"
Нямаш право на ЛЛ с нея, но пък нищо не плащаш при преглед, можеш да се обадиш по всяко време на денонощието, вкл. и уикенда, а те ти намират лекар, който да те прегледа, максимално близо до теб.

# 526
Нямаш право на ЛЛ с нея, но пък нищо не плащаш при преглед, можеш да се обадиш по всяко време на денонощието, вкл. и уикенда, а те ти намират лекар, който да те прегледа, максимално близо до теб.
Интересно дали някой го р правил 😳

# 527
Опция си е, била е дъщеря ми с такава почти две години, други майки тук също знам, че са правили. Не се е налагало да я ползваме обаче. Сключвала съм я на етапи, защото не би следвало да я има, докато студента си е в България - септември - декември, януари - ... и т.н.

# 528
Здравейте,  консултирах се със застрахователна компания в България,  където имам добър контакт. Не ми препоръчаха да правя Помощ при пътуване в чужбина,  тъй като е скъп продукт.Предложиха ми комбинирана застрахователна полица Злополука за България и чужбина, която е с застрахователна стойност 20 000 лв. и ми излезе около 170 лв. за една година.

# 529
  • столицата
Здравейте, след като намерихме квартира в Хага, сега имам следното питане. Синът ми пътува на 26.08. В квартирата влиза на 01.09. Търся срещу заплащане свободно място за спане (може и диван) за 6 нощувки в района на Хага.

Може би да питате във фейсбук. Вероятно има група на бг студентите в Хага и някой може да преотстъпи стаята си, особено ако още си е в Бг.

По отношение на застраховката "Злополука" трябва хубаво да се види какво точно покрива.

# 530
Не съм убедена, че тази застраховка (Злополука) е удачна. Много често е необходимо да се посети личен лекар, за да се посети друг специалист или да се изпише терапия (директно посещение на специалист не мисля, че е възможно просто ей така, моята винаги е била изпращана от личния си лекар). Това, колкото и да се ровя не откривам да се покрива от подобна застраховка. Спешните състояния се покриват така или иначе от ЕЗОК. А и  колко да е скъпа - покритие 10-15хил асистънс в чужбина сумарно ми е излизала за годината около 150-180лв (има намаление за студенти под определена възраст). Демек същото, но без притеснения.
Ако целта е да се спестят средства - може да се разчита само на ЕЗОК.
За Грьонинген съм писала - има и студентска поликлиника с 2 местоположения, може да се ходи с ЕЗОК и те насочват или директно лекуват.

ред. На който му се рови, в старите теми от преди няколко години има обширни дискусии относно здравните застраховки.

ред. Хубаво е да се сключи лична застраховка Гражданска отговорност (някои полици я покриват, някои не). Предлага се от банките също, сумата е символична. Спестява доста средства и разправии, а вярвайте ми холандците си търсят правата на секундата.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 15:13 от chervenokoska_2

# 531
Не съм убедена, че тази застраховка (Злополука) е удачна. Много често е необходимо да се посети личен лекар, за да се посети друг специалист или да се изпише терапия (директно посещение на специалист не мисля, че е възможно просто ей така, моята винаги е била изпращана от личния си лекар). Това, колкото и да се ровя не откривам да се покрива от подобна застраховка. Спешните състояния се покриват така или иначе от ЕЗОК. А и  колко да е скъпа - покритие 10-15хил асистънс в чужбина сумарно ми е излизала за годината около 150-180лв (има намаление за студенти под определена възраст). Демек същото, но без притеснения.
Ако целта е да се спестят средства - може да се разчита само на ЕЗОК.
За Грьонинген съм писала - има и студентска поликлиника с 2 местоположения, може да се ходи с ЕЗОК и те насочват или директно лекуват.

ред. На който му се рови, в старите теми от преди няколко години има обширни дискусии относно здравните застраховки.

ред. Хубаво е да се сключи лична застраховка Гражданска отговорност (някои полици я покриват, някои не). Предлага се от банките също, сумата е символична. Спестява доста средства и разправии, а вярвайте ми холандците си търсят правата на секундата.
Червенокоска, доколкото  разбрах, самата полица не покрива директно ходене при специалист, а по-скоро доплащане до определен лимит, разбира се, на разходи отказани от ЕЗОК. За личен лекар задължително съм казала да си търси.Препратих му информацията, която сподели. Излиза ми, че от докторката е на 5 мин с колело.Дано да има свободни места при нея.
За личната гражданска отговорност много ме заинтригува.Ще го проверя задължително.

# 532
  • София
В медицинската застраховка от SDI се включва гражданска отговорност и правна помощ. Включва се и застраховка на багажа, ако го загубят при полет. И не е скъп продукт, правя я с карта на SDI. Аз като Червенокоска действам - на части: до Коледа и като си дойде, нова до края на годината.

# 533
  • София
Аз го играх миналата седмица. Не работи.
Имахме застраховка Пътуване в чужбина, звънях на асистанс компанията да ми запазят час някъде, дори около Айндховен, до Амстердам където и да е ще идем. Звънях им 3 пъти за деня, бяхме на зор. Работели с местен посредник, който търси на място, но било много ангажирано всичко и не ни намериха час.
Ходихме в спешното, не ни помогнаха, намерихме случайно семеен лекар , платихме в брой.
Аз лично не мисля, че това е опция за постоянно, освен ако не разчиташ да търсиш сам и да връщат разход, но има 3 дни да се подаде до застрахователя.

# 534
А някакви препоръки и контакти за личен лекар в Леуварден? Благодаря предварително!

# 535
Ето официален сайт ,където може да видите личните лекари и да си селектирате по съответния район.Сайта е на нидерландски.
https://www.zorgkaartnederland.nl/huisarts

Както и полезна иформация за живота в Нидерландия-сайта е на английски.
https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-healthcare-system/gener … ctors-netherlands

Информация за застраховка за чуждестранни студенти
https://www.iamexpat.nl/expat-info/insurances-netherlands/dutch- … national-students.

# 536
И ние сме го играли и с двата вида застраховки, даже по едно време, действащи едновременно.
С SDI винаги сме получавали обратна връзка и през нощта и са назначавали преглед. С ниреландската пък така и не стигна до специалист. Все Нурофенче и това е.
Или, казано с други думи, всеки от опита си действа.
На късмет е Wink и на кой служител на телефона ще попаднеш. Лошо!
Късмет и успех с търсенето. МС започна да ги прозвънява,  пък да видим.

# 537
  • София
Здравейте, някой дали е имал опит със зъболекари в Грьонинген. Девойката има порастнал навътре мъдрец и сега я боли зверски. Има застраховка ХоландЗорг със 200 евро за спешна дентална помощ, които предполагам не стигат за нищо. Ще трябва операция за вадене...

# 538
  • София
Здравейте, някой дали е имал опит със зъболекари в Грьонинген. Девойката има порастнал навътре мъдрец и сега я боли зверски. Има застраховка ХоландЗорг със 200 евро за спешна дентална помощ, които предполагам не стигат за нищо. Ще трябва операция за вадене...
Доколкото знам ще стигнат за ваденето му, ако не е много комплицирано.
Вариант ли е да си дойде до България. Аз бих постъпила така.

# 539
Здравейте, миналата седмица дъщеря ми вади мъдрец с операция в Амстердам. Ще ви напиша какво плати:
177.40 в Айндховен за разговор с хирург и цялостна снимка (след като разбра, че не предлагат пълна упойка, им отказа, но въпреки това си плати всичко) после направи нов час за Амстердам и пак
172.48 евро - такса прием и разговор с хирург
385.00 - упойка
239.68 ваденето на мъдреца
Мъдреца не се беше показал изобщо, а е растял по дължината на коста.
Всичко беше около 40 мин., аз бях с нея.

Общи условия

Активация на акаунт