Студенти в Нидерландия - 22

• 55 633
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
За мъдреца - защо не пробва в спешното или студентската поликлиника и да я насочат към дентална клиника?
Студентската поликлиника

# 541
  • София
Някой лети ли за Айндховен тези дни, ако е възможно да занесе 2 лекарства?

# 542
Да,с полет от Варна,.понеделник

# 543
  • София
На 30 лети моето, ако не ви е късно...

# 544
Моята девойка лети на 01.09

# 545
  • София
Благодаря ви, но детето е болно и исках да пратя антибиотик тези дни. Много е далече тази дата, а до Варна не знам как ще го доставя до понеделник Sad ще го мисля .

# 546
Здравейте, някой може ли да ми разясни, че не ми става ясно от прочетеното, при какви условия нашите студенти могат да ползват карта за безплатно пътуване в нидерландия с опция понеделник-петък или уикенд, защото синът ми ще се наложи да пътува всеки ден - квартирата е в Леуварден, а ще учи в Грьонинген. Може ли веднага да се снабди с такава, или трябва да изчака определен период. Благодаря ви предварително.

# 547
  • София
Бях чела тук,че със снимка на хартиена рецепта от България,  мо е да вземе лекарство  в Нидерландия.  Дали ще дадат антибиотик?

# 548
Да, ще дадат антибиотик, стига в рецептата да е написано генеричното наименование на лекарството. Дъщеря ми е купувала така и не е имало проблем. Ако рецептата е сканирана, още по-добре, но и със снимка би трябвало да мине.

# 549
svetla_ss, условието за продукт за пътуване е студента да работи. Или да е местен. Друг вариант няма. Вариант ви е да си вземете поименна карта и да заредите абонамент, който дава определен % отстъпка. Но пак се заплаща и абонамента и билетите. Сметнете си го в разстояние и вижте дали месечна карта няма да ви е изгодна.
Ред. Разгледах предложенията в момента. Трябва да прецени дали ще пътува извън пикови или и в пикови часове. В зависимост от това има определени възможности.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 13:26 от chervenokoska_2

# 550
Здравейте. Предварително се извинявам ако вече е отговорено на този въпрос.
От забитата  началото на темата информация разбрах, че справка за доходи на наети лица може да бъде издадена или от работодател, или от НАП. Ако е издадена от работодател как ще се бие този зелен печат за Нидерландия и той задължителен ли е?

# 551
  • София

Ред. Разгледах предложенията в момента. Трябва да прецени дали ще пътува извън пикови или и в пикови часове. В зависимост от това има определени възможности.
И се зачетох в абонаментите. Как точно се дава намалението на до 3-ма съвместно пътуващи, което е включено в абонамента? Не мога практически да си го представя - чекираш себе си, а после - как "посочваш" другите, че да им намали сумата, която дърпа от техните карти?

# 552
Ще питам и ще пиша пак - моята се оправя с това, като пътувахме двете.
Ред. Намерих информацията .

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 18:51 от chervenokoska_2

# 553
  • София
Здравейте. Предварително се извинявам ако вече е отговорено на този въпрос.
От забитата  началото на темата информация разбрах, че справка за доходи на наети лица може да бъде издадена или от работодател, или от НАП. Ако е издадена от работодател как ще се бие този зелен печат за Нидерландия и той задължителен ли е?

По принцип само нап издават справка за всички доходи на даден човек за дадена година и слагат зелен печат. Едно лице може да има много работодатели и източници на доходи, та дори и продажби с наложен платеж през куриерите пъкват като доходи за годината.
Това със зеления печат никъде не съм го чела като изискване от нидерландска страна. Те по принцип изобщо не държат на печатите.
Българската страна все още вярва в неприкосновеността на печатите като средство за удостоверяване на важност 😂  и смята, че печатът прави документа официален. NL знаят това.
Та, само нап слагат зелен печат.
В смисъл най-добре си извадете справка от нап за 2022 и 2023г. Ще сложат зелен печат Wink

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 22:40 от Peruanka

# 554
Ние летим на 27.08 от София,ако все още искате да ги пратите.

Общи условия

Активация на акаунт