Студенти в Нидерландия - 22

• 55 652
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Някой лети ли за Айндховен тези дни, ако е възможно да занесе 2 лекарства?
Ние летим на 27.08 от София,ако все още искате да ги пратите.
Благодаря! Една дама ми писа и на 26.08 ще и ги дам , за да ги занесе детето и. Ако нещо се обърка, ще Ви пиша.
Благодаря на всички!

# 556
Здравейте! Дъщеря ми е в Xior Айндховен от пролетта. До сега нямахме никакви проблеми, но сега е получила двойна фактура за наема, като е упоменато, че трябва да плати за септември и октомври. В договора не пише нищо подобно. Има ли някой друг в Xior, който да е получил двойна фактура и имате ли представа защо?

# 557
Здравейте, искам да попитам някой дали се е сблъсквал с преотдаване на стая и дали има някакви особености за които трябва да се внимава?

# 558
Здравейте! Дъщеря ми е в Xior Айндховен от пролетта. До сега нямахме
никакви проблеми, но сега е получила двойна фактура за наема, като е упоменато, че трябва да плати за септември и октомври. В договора не пише нищо подобно. Има ли някой друг в Xior, който да е получил двойна фактура и имате ли представа защо?
И моят син получи двойна фактура за септември и октомври. Неговият договор е  от 1- ви август и това му е първата фактура след депозита. И аз се учудих, даже пак прегледах договора да не сме пропуснали нещо.

# 559
Здравейте! Дъщеря ми е в Xior Айндховен от пролетта. До сега нямахме никакви проблеми, но сега е получила двойна фактура за наема, като е упоменато, че трябва да плати за септември и октомври. В договора не пише нищо подобно. Има ли някой друг в Xior, който да е получил двойна фактура и имате ли представа защо?
Здравейте! И моят син получи такава двойна фактура, но не пишеше каква е причината. За Xior в Енсхеде става въпрос. Писа им имейл, но още не са отговорили. Днес очакваме отговор. Като отговорят ще пиша отново.

# 560
И нашата фактура е за септември и октомври и дъщеря ми им писа, като се надявам днес да й отговорят.

# 561
И нашата фактура е двойна- септември и октомври, Xior- Делфт. Явно е такава практика на Xior, при старта на учебната година:-)

# 562
  • София
Здравейте, искам да попитам някой дали се е сблъсквал с преотдаване на стая и дали има някакви особености за които трябва да се внимава?
И аз се интересувам. То още е в сферата "ако се наложи", но да съм подготвена.
Дъщеря ми пита агенцията, от която се наемат студията в нейния комплекс и те отговориха, че трябва разрешение от наемодателя, а после те ще оформят договора срещу 250 евро. Това - за да е официално и законно.
Не знам иначе, ако е без договор в агенция, как ще си гарантираш плащане от поднаемателя.

# 563
Опитвам се да намеря един примерен текст за пълномощно,някъде из темите имаше и знам,че го запазих,но не го откривам.
Някой случайно да го има подръка?

# 564
И нашата фактура е двойна- септември и октомври, Xior- Делфт. Явно е такава практика на Xior, при старта на учебната година:-)
Ако е така, не трябваше ли да е упоменато в договора? Вчера изрично го прегледахме отново, нищо не пише по въпроса.

# 565
Дъщеря ми беше шест месеца в пренаето студио, абсолютно легално, плащаше наема на титуляра, след като изтече срокът на наема , сключиха договор с нея, не сме имали проблем засега.  Малко е стресиращо, тя беше с адресна регистрация в друго населено място, при семейни приятели. След сключването на договора си промени и адреса.

# 566
  • София
Основното, което трябва да проверите е дали детето ще може да се регистрира на този адрес. По-вероятно е да не може, защото студентът, който преотдава стаята най-вероятно ще си запази регистрацията.

# 567
  • София
Опитвам се да намеря един примерен текст за пълномощно

Leno Виж на тази страница, от тема 21, пост 598 https://www.bg-mamma.com/?topic=1648375.585

Още малко и птичките отлитат, тая седмица ще накацат по жиците, демек по летището и ще ни се насълзяват очите и ще ни е мъчно, надяваме се всичките усилия да са за хубаво!.
Сойка, детето пооправя ли се, успя ли да изпратиш АБ ?

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 12:17 от bora

# 568
  • София
За двойните фактури в Xior - синът ми каза, че било грешка. Сигурно ще пратят нови фактури.

# 569
За двойните фактури в Xior - синът ми каза, че било грешка. Сигурно ще пратят нови фактури.
Така са му отговорили от Xior ли?

Общи условия

Активация на акаунт