Студенти в Нидерландия - 22

• 54 791
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
ZoriM благодаря за информацията, а къде се намира това ново общежитие и какви са цените, всъщност вижда ли се в сайта без регистрация?

Намира се в кампуса - до спортния център X. Може да се разглежда и без регистрация. Има видеа и снимки на примерни стаи. Цените са в зависимост от типа стая. Не пише дали може да се ползва rent allowance, но всички студиа на DUWO по принцип ползват субсидия.

# 676
Здравейте!
Потегляме с бус за Маастрихт и Айндховен утре сутрин. Ако някой има нужда да пренесе нещо натам, да казва Simple Smile
В Нови Искър съм.
Хубав ден!

# 677
  • Sofia
Здравейте.
Благодаря ви, че има такъв форум, в който сте активни и давате съвети за различни области.

Имам следното притеснение: Трябва да изпратим багаж до Айндховен. За сградата, в която се изпраща (HollandToStay, VB building) има бокосове за доставка през Mypup.
Дъщеря ми се е регистрирала там и за адрес на доставката трябва да се зададе адреса на mypup, който е във Veldhovem. Реално там ще се дотави пакета.
От Mypup са й дали като данни кодове, които да попълни за име и фамилия. Това е като unique key, по който след това й се доставя пратката до съответана сграда.
Проблемът е, че Speedy искат имена на лице и не може да се попълни код.
Дъщеря ми се обажда до mypickup и се й казали, че тъй като се е регистрирала с истинските си имена, може да се подаде с нейните имена вместо кодовете.

Дали някой е изпращал по този начин със Speedy?

Служителката на Speedy в офиса се свързва с отдела за международни пратки и й казаха, че не може да се изпрати с кодове за имена, а трябват истински имена.
Та притеснението ми е дали Speedy ще го доставят така като е посочено лице, което няма да получи пратката, а е адреса на фирма (сграда, скалд и аз не съм сигурна какво точно е) с имената на дъщеря ми?  

Предварително благодаря

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 13:42 от Невъзможна

# 678
  • София
Какво е Mypickup? Ако е като кутиите на boxnow, дъщеря ми има подобни боксове към общежитието - при нея са "bringme". Когато иска да получи пратка в box, пред името си пише "bring me". И после я взима, когато й е удобно. Лошото при нас е, че нямат големи кутии - затова когато пращам по Спиди, пиша само име и адрес, не ползваме кутиите.

# 679
  • Sofia
Какво е Mypickup? Ако е като кутиите на boxnow, дъщеря ми има подобни боксове към общежитието - при нея са "bringme". Когато иска да получи пратка в box, пред името си пише "bring me". И после я взима, когато й е удобно. Лошото при нас е, че нямат големи кутии - затова когато пращам по Спиди, пиша само име и адрес, не ползваме кутиите.
Предполагам, че е нещо подобно. То е като общежитие и имат такива боксове на входа, в които им доставят пратките. Имат големи боксове за 70/60/40.

Всъщност е my-pup
Но трябва да се достави пратката не на адреса на общежитието, а на адреса на my pup.
Отделно на адреса на общежитието няма кой да получи директно пратката от Спиди. Няма портиер, няма достъп до сградата изобщо.

# 680
Някой скоро изпращал ли е колет с Арамекс? В Нидерландия кой куриер поема пратките на Арамекс? На Спиди е DPD.
Чудя се с кой куриер да пусна колет със Спиди или Арамекс.

# 681
  • София

....Отделно на адреса на общежитието няма кой да получи директно пратката от Спиди. Няма портиер, няма достъп до сградата изобщо.
Е, как няма кой да получи пратката - девойката ще стои и ще чака, те пращат имейл от DPD кога ще я доставят.

# 682
  • Sofia

....Отделно на адреса на общежитието няма кой да получи директно пратката от Спиди. Няма портиер, няма достъп до сградата изобщо.
Е, как няма кой да получи пратката - девойката ще стои и ще чака, те пращат имейл от DPD кога ще я доставят.
Да, сигурно може да стои и да чака, но в общи линии заниманията й са целодневни от 8 до 5, а тя не иска да пропуска поне в началото.
За това е избрала този начин с mypup, което е удобство, защото може да се вземе по всяко време от входа на сградата, в която живее.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 14:09 от Невъзможна

# 683
  • София
Много мълчание в темата в началото на годината. Как са децата?
Ако някой е забравил нещо да вземе- например очила, документи, лекарства или друго, но горе-долу малко, да знаете, че на 9ти пътува моята и каца в Амстердам 9ч (ако е рекъл Г.) Та, имате шанс тези дни да пратите по нея.

# 684
Заминаха децата и се адаптираме все още Simple Smile

# 685
Моето момче учи и работи, този път само за университета, помага на първокурсниците /магистри/ и изненадващо за него в понеделник са му потвърдили, че е одобрен и за асистент по един от курсовете, за февруари  2025 също има потвърждение.
Казах му за новото общежитие в Делфт, предпочитал да си остане в Хага, приятелите му са в Амстердам и много често отскача до там, ако не беше толкова много пътя и разходите за път толкова сериозни, нямаше сила, която да го мръдне от Амстердам.

# 686
  • Бургас
При нас до момента повече са хубавите неща, отколкото не толкова хубавите. Понастина малко девойката, та хапчетата бързо влязоха в употреба, за жалост. А тя твърди, че в един ден при тях се сменяли и четирите сезона /в Бреда е/.
Иначе всички се адаптираме и ще ми се да вярвам, че всичко ще е за хубаво.

# 687
  • София
Привет от Тулбург. Тук е жега и влага.
 Едната щерка тръгна за Делфт на 31.08, а ние днес с малката се довлякохме с другата за едно кратко турне из Нидерландско.
В момента пия аперол шприц по джапанки и лятна рокля в една градина и се потя.

# 688
  • София
Биби, така каза и детето за Айндховен - жега и влага. Тъкмо се събраха холандската групичка и той днес посреща софийски гостенчета, които му направиха изненадващо посещение, по повод утрешния му РД. Няма да споменавам колко е щастлив! Утре ще празнува с приятелите си от години (с някои са заедно от 5 клас), за събота правят планове да се разходят до Амстердам, а в неделя катуна се разваля. 😄
Честно казано... завиждам им на младостта, емоциите и ентусиазма за живот, които имат в момента! И както младежът обича да казва, важното е да са живи и здрави!

Биби, наздраве! 😀

# 689
Моят син е в Леуварден още от началото на август - нямаше търпение първокурсника Simple Smile
Има договор за работа към две фирми и започна да побачква за да може да взема стипендии. Чувства се много добре, всичко много му харесва. Малко се е понамокрил едната вечер , докато е разкарвал храна, но все пак риска на професията. Казах, му да си купи една духалка ,да се сгрява след такива мокренки, но все още не можел да намери. Поне така ми каза де , дали е търсел е друг въпрос WinkИначе се събират доста българчета първокурсници и се забавляват . Мисли да си идва края на октомври през ваканцията, а за Коледа били безбожно скъпи билетите и нямало да се прибира Sad
Та това е от мен ! Успех на всички първокурсници !

Общи условия

Активация на акаунт