Студенти в Нидерландия - 22

• 54 797
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
За кой град става въпрос?
За Амстердам.

# 661
  • София
Съгласно закон всяка община е задължена от 1 януари 2024 г. да създаде общински сигнален пункт, където наематели да могат да насочват своите оплаквания от наемодателя. Потърсете за Амстердам къде е този пункт и действайте.
Успех!

# 662
Съгласно закон всяка община е задължена от 1 януари 2024 г. да създаде общински сигнален пункт, където наематели да могат да насочват своите оплаквания от наемодателя. Потърсете за Амстердам къде е този пункт и действайте.
Успех!
Благодаря!

# 663
  • София
Допълвам още една възможност за безплатна помощ по вашия казус
https://www.wooninfo.nl/english/?amp   

# 664
Успех!

Намирам това .

# 665
  • София
Добро утро, някой ранобуден има ли на линия и да знае от къде точно в Тилбург се хваща автобуса-влак, когато има ремонт? Защото дъщеря ми лети след малко, но видяхме, че влакът върви само от Айндховен до Тилбург и после трябва да се качи на такъв автобус.
Благодаря предварително!

# 666
Имаше подобна ситуация миналата или по-миналата година и с една майка го нищихме. Вероятно сте видели инфото на сайта на NS, че автобусът тръгва от задната част на гарата в Тилбург. Това е експресна линия, заместваща влака, ще е ясно обозначена на самата гара и със сигурност ще има още като нея, които ще се прекачат.

# 667
  • София
Много благодаря, Червенокоска Hug
В 9292 го видяхме.

# 668
Здравейте, някъде в темата прочетох, че когато правя регистрация в сайтовете за наем (Vestide) тя трябва да е с името на детето, а имейл адреса може ли да е на родителя или пак да е на детето. Извинявам се, ако въпроса Ви се стори глупав.

# 669
  • София
Аз съм с моя имейл в регистрациите на 3 сайта, вкл. Vestide. После има възможност да се подмени имейла, докато другите данни не може да се пипат (име на студента, дата на раждане).

# 670
Sunny Bunny, благодаря!

# 671
[А знаете ли колко евро могат да върнат от наема ако е 454 евро?quote author=Sunny bunny link=topic=1670097.msg48486417#msg48486417 date=1725042882]
И ние имахме същото затруднение, хем бях платила на Unify и го правихме с техен консултант. Подадохме без тези разходи. След това записах час в местната служба за данъци и такси, за да отиде дъщеря ми на място да й помогнат. Казали, че може да посочи като разходи 12 евро над сумата на чистия наем (това - като им занесе договора да го видят) и веднага го допълнили във вече подадения формуляр. Тя обаче не видяла в полето за кой вид разход го нанесли.
Т.е. съветвам ви и вашият младеж да потърси помощ в службата за местни данъци и такси.
[/quote]

# 672
  • София
Може да направите пробно изчисление на сайта
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/cont … ekening-toeslagen

# 673
В Делфт от 01.10.2024 г откриват ново общежитие - може да се кандидатства от room.nl. Има необзаведени и обзаведени студиа, като вторите може да се наемат само за период от 1 година. Споделям, ако някой все още търси квартира.

# 674
  • София
ZoriM благодаря за информацията, а къде се намира това ново общежитие и какви са цените, всъщност вижда ли се в сайта без регистрация?

Общи условия

Активация на акаунт