Звездни Компромати- Юли'24

• 385 992
  • 3 569
  •   1
Отговори
# 3 195
“Тайната вечеря” не е ли стенопис, не картина?!
Аз продължавам да не разбирам с кое и как се подиграха, с Библията, с “картината”, с вярата, с кое?!
Картина,стенопис...това са подробности. Изображението е символ. Последната вечеря на Исус с апостолите,описана в Новия завет,преди да бъде разпнат.
Хората асоциират тази тайна вечеря единствено с творбата на Леонардо. А подтекстът е много по-дълбок.

# 3 196
Дионис. От там тръгват игрите.
 Ама как не му каза някой какво ще стане ,да избегне скандала. То лоша реклама няма ,но все пак.
 Тук е  най-културното място в нета според мен, другаде ми се изправя косата.
Много зле са нещата.

# 3 197
Според мен съвсем си беше търсен скандала, а не това да се избегне. Никога не съм била почитател на изкуството, което провокира, но е доста честа практика.
Вече трети ден само това се коментира и сигурно почти не е останал човек, който да не е гледал откриването.

# 3 198
  • При семейството си
Аз продължавам да не разбирам с кое и как се подиграха, с Библията, с “картината”, с вярата, с кое?!
Картина,стенопис...това са подробности. Изображението е символ. Последната вечеря на Исус с апостолите,описана в Новия завет,преди да бъде разпнат.
Хората асоциират тази тайна вечеря единствено с творбата на Леонардо. А подтекстът е много по-дълбок.
Тъй като наистина не съм религиозна, съответно запозната, може ли да обясните, подтекстът в “картината” и съответно в какво се изразява дълбоката обида при вярващите християни?
Предварително благодаря.

# 3 199
На тайната вечеря Исус прокарва новия завет, предсказва, че ще бъде предаден от Юда и пр. Който се интересува може да прочете какво се е случило на нея и какво символизира. Изображението е едно от силно знаковите интерпретации на живота на Исус.
Откриването имаше много силни моменти, много красота, но в желанието си да покажат колко са авангардни и мега свободомислещи, на моменти изтърваха добрия тон. Твърде много натрапчиви внушения, от които нямаше нужда, защо смисълът на олимпиадата е да обединява, а те разединиха.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 22:09 от Tess d`Urberville

# 3 200
Тъй като наистина не съм религиозна, съответно запозната, може ли да обясните, подтекстът в “картината” и съответно в какво се изразява дълбоката обида при вярващите християни?
Предварително благодаря.

Предполагам в Гугъл може да намерите предостатъчно информация
Thank me later 😉

Аз гледах откриването по БНт и съвсем отчетливо чух хлъцването на водещия, когато нещото в черно се обърна и беше с брада.

# 3 201
Предварително благодаря.
В болднатото се крие неразбирането. Възприятията на всеки човек са дотам, докъдето се простират знанията му за нещата.
Това е обширна тема, за жалост по никой начин не кореспондира с насъщната, лежерна, която ни е приютила за раздумка. Аз не съм теолог, за да си позволя в резюме да синтезирам най-важното, но пак не е гаранция, че без някакъв дори елементарен фундамент бих била разбрана правилно.
Пътищата и разбирането за Бога човек ги придобива по индивидуален начин. В повечето пъти по трудния начин.
А иначе тук сме говорили многократно за филма "Страстите Христови" на Мел Гибсън.
Шедьовър във всеки един аспект и най-вече като послание. Там е пресъздаден сюжета на тайната вечеря.

# 3 202
  • Sofia
На мен пък много ми хареса изпълнението на Imagine. В този свят на войни - толкова нежно, буквално като молитва.

# 3 203
  • При семейството си
Четох и за Олимпиадата, дали е истина не знам, че не са репетирали на реален терен, за да не се издаде изненадата.

# 3 204
  • Sofia
Малко звезден блясък от олимпиадата:
Том Круз и лейди Гага
Скрит текст:
Обувките на лейди Гага са мамма мия
Скрит текст:
Прегръдка и с Ариана Гранде
Скрит текст:
и нейните обувки не ми харесват
Скрит текст:

# 3 205
На мен ми е странно, няма ли френски певци, че трябва ГаГа и Селин Дион да пеят на откриването?

Пяха и френски изпълнители - единият от марокански произход, другата от не знам какъв произход, и те така...
Поляк също пя или танцува, вече не помня.

Вие нали се сещате въпросното извинение защо е. Да не мислите, че е толкова глупав не само създателя на шоуто, Ами и всички, които предварително са одобрили концепцията, че да не се сетят какъв отзвук ще има. Важно е да се шуми, да се коментира! После ще се извиним набързо и готово. До края на игрите всички ще са много хепи.

# 3 206
Григор Лилов между другото пише ,че сценариста е гей, разбираемо и натиснал на неговото.
 И Олимпийският комитет е запознат с концепцията.

# 3 207
Никой ли не гледа Аръков при Мондьо? Призна за проблеми с алкохола, субстанции и булимия. Намекна, че жената, с която е бил преди Мика, е направила всичко възможно да провали връзката му с нея.

# 3 208
  • Berlin
Mari Jose Pérec беше жената, която запали огъня, няколко пъти олимпийска шампионка в бягането. Това по въпроса толкова ли нямало френски олимпийци, които да носят факлата. Не само носи, ами и запали големия огън, което всъщност всички чакахме цяла вечер.

# 3 209
  • 🌊
Видях и неприятната Ариана, която се опитват да реабилитират в обществото. Жив пример как някои злини сам си ги правиш като въпросната няма една връзка с необвързан преди това мъж сякаш да каже "Вижте ме, аз съм по-добра от вас". Сега със Спонджбоб се опитва да е "ау, ама вие не ме разбирате" сякаш има нещо за разбиране, че изневерявате докато сте обвързани, приятелски семейства, че и държиш детето на любовника.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 00:01 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт