Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 337
  • 736
  •   2
Отговори
# 150
  • София
О Гърненце, никакъв шанс да ходя космата, че и да ги отглеждам, аз съм мания по темата. Joy
Най- вече заради себе си, после заради мъжа и чак накрая - за навън.

Натка, с много суха кожа съм, става ми като пергамент от бръснене, което съм правила около година в живота ми. От 8-ми клас не съм виждала "всичките"(ясно ми е, че не са абс всички) наведнъж. Врасват ми, зачервяват сe, завъртат се, в черни точки. Но ме успокоява фактът, че още след първата процедура няма да е така. Знам по подмишниците.

# 151
  • Melmak
Кечър, аз съм също маниачка на тема косми. Не мога да ги търпя и една от причините да почна лазер на краката беше това. Иначе вечно се коламаскирах.

Започнах да ги бръсна преди първата процедура на няколко дни. Не чак всеки ден, дори при мен, която съм с тъмни косми и бяла кожа плюс високи андрогени пак не беше нужно всеки ден. А и признавам, че ми беше натоварен период и вечер просто се къпех за 10 мин и заспивах. Ако трябваше и да минавам цели крака с бръсначката щеше да е мъка.

И след първата процедура почнах 1 път на седмица. Даже сега съм с 2 процедури и в момента сме на морска дестинация. Голям кеф този лазер, то аз почти нямам косми.

# 152
Моля някой да сподели мнение за Elysion pro, от гледна точка на времето. Махнаха ли се наистина космите или просто изтъняват? Защото съм със смесени чувства за диодите, но пък в Скин лайн много ме боли лазера, въпреки че е много по добър. Та се чудя на  elysion pro...

# 153
  • София
Хечи, аз на бедра вече имам 6 процедури, така че подбедриците ми отнемат 5 мин под душа, така че това не е ороблем  Вече ще стане месец и ги усещан как стават неприятни, видимите се увеличават, което е и целта, мажа с крем и след 10 мин все едно не съм. Абе, ще се оправя някак.

# 154
Някой с опит с диоден лазер би ли ми казал какво усеща при процедурата?
Защото досега съм ходила на Cynosure , е страшна болка си е, едвам издържах на 10-15 косъма на подмишници и затова не смеех да пробвам другаде, наистина си боли . Днес ходих обаче на диоден лазер elysion pro и даже не разбрах, че сме почнали самата процедура Joy сякаш ми правеха масаж на краката , и съвсем леко имаше като боцване, даже мравучкане. А жената постоянно ме питаше боли ли, аз й казах, че ще заспя направо. Може би с моя предишен опит, където толкова ме болеше, сега ми се вижда детска игра, но нормално ли е ,това ли се усеща - леко топло и едва уловимо боцкане? Чудя се ще има ли ефект от диода, дали третира добре космите? Предишния лазер усещах как пръсва всеки косъм индивидуално сякаш, и все едно ме бие ток Grinning но такова нещо на краката никакъв шанс да издържа, затова минах на диоден.

# 155
  • Melmak
Е, има си резултати, защо да няма? Аз съм с диоден на ръцете. Има ефект, не е като да са всички косми, но направих само 6 процедури и определено положението е добре. С бяла кожа и тъмен косъм съм.

Усещах боцкане, нямаше болка. Сега ходя на александритен на краката и първия път боля ужасно. Втория не толкова, обаче първия беше нещо страшно! Направо така боля, че беше нещо като кола маска по 10.

# 156
А кога падат космите след диода? Защото с другия лазер след процедура  нямах косми, после изникват , падат с корена и пак растат. Сега с диода си имам косми веднага след процедурата. Кога ще падат и как? Нещо никак не ми е ясно какво да очаквам...

# 157
  • Melmak
Минава някакво време, сигурно около 15 дни по спомен. На мен и с александритния ми е така, не падат веднага.

# 158
  • Пловдив/София
Ох, кажете, че белите петна по краката ще се махнат?
В края на септември тествахме една зона, болеше много, после два дни едва ходех. Мазах с разни неща, стоеше зачервено, а месец по-късно е бяло.
Не знам дали след още месец мога вече да ходя на крака?
Дали е от тена или от сухата кожа (дамата там подозира второто)

# 159
Има фотоепилатори в емаг за 140-170 лв . Дали вършат някаква работа?

# 160
Между 10-14 ден падат косъмчетата, когато са третирани с диоден лазер. Пигментните петна изчезват след година, две. При мен се получиха под брадичката, но това е по моя вина. Забравих да си сложа слънцезащитен крем и бях на преход в планината ден, два след процедура с лазер и лицето се зачерви от слънцето. После се появиха тези бели петънца. Мина година и доста избледняха, но все още ги има. Добре, че са под брадичката и не се виждат много. Но при теб не знам от какво са се получили

# 161
  • София
Днес си обновявах календара с проведените процедури и се оказа, че имам 11 процедури на подмишници, като сега според мен около 1/4 от космите са си там. Ако не и 1/3. Според мен процедурите с диодния лазер ме върнаха назад, както и последната. Преди нея, година след последната ми имах по- малко косми. Просто си разсъждавам.

Lege Artis -    May-20
Versus -    Aug-20
Versus - Dec-20
Borex   Apr-21
Borex   Jul-21
Versus  Oct-21
Versus  May-22
Derma Act -    Jul-22
Versus-    Mar-23
Versus May-23
Laser Center  May-24

# 162
Дали лошият краен резултат не е от смяната на студията? Т.е. с всяка следваща процедура трябва да се надгражда с параметрите на лазера. Едните не знаят на каква сила са те обработвали в предното студио. Отделно май протоколът е да се правят през 45 дни, а при теб не е спазено. Само разсъждавам на глас, за да се открие причината.

# 163
На мен ми казаха, че след 3-4 процедура понякога се събуждат фоликули, които преди това не са били активни, и с времето и те падат. Но пък 11 процедури си е много.... Пробвай друг лазер, аз май установих , че за различните ми косми трябва различен лазер. На подмишници съм в Скин лайн с комбиниран лазер, сега на крака ходих на диоден и доста окапаха след първа процедура. Иначе имах преди това диоден на корем и подмишници - никакъв ефект.

# 164
  • Sunshine state
След толкова процедури и да няма желания резултат, аз бих помислила за електроепилация. Явно космените фоликули са по-светли и не се повлияват. Не бих наливала още пари е лазер.

Общи условия

Активация на акаунт