Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 161
  • 736
  •   2
Отговори
# 585
  • Mediterraneo
Да, ама преди процедурата, под силната лампа и лупата ме минаваха с бръсначката така или иначе винаги, т.е. махаха и мъха. Ако аз минавам участъка с черните косми, те минават цялата зона на брадичката и мустака, че чак навътре към ноздрите.

# 586
Тарти, да си дойдем на думата за брадичката. Сега са 5-6 черни косъма, искам да ги разкарам, но около тях всичко (слава на Бога), все още е рус мъх. Как си процедирала ти? Тук съм чела, че е малко рисковано, защото ако се започнат процедури, може да избият косми, които до тогава не са се показвали, а са били провокирани от лазерната епилация.

Бяха десетина черни, дебели и груби косъма, заради тях започнах изобщо лазер. С лицето започнах. Без никаква драма, бръсначката, процедура и толкова. Още след първото щракане им се промени физиологията, отделно, че спряха да се появяват всяка сутрин. Сега са останали 2-3, които адски ме дразнят, но нищо не мога да направя. Избиват понякога, далеч не толкова черни и груби, както преди, дърпам с пинсетата рядко. Мъхът си е все така рус и забележим под определен ъгъл на слънчева светлина, не ми пречи. Не съм забелязала в никакъв случай провокирани от епилацията нови косми.

Електроепилация може за тях. Не знам защо темата за електроепилацията е умряла тук, но по-добро нещо от нея няма, ако е при кадърна козметичка. За съжаление не знам къде в България има такава

# 587
При мен се събудиха много заспали фоликули именно при третиране на брадичката за 2-3 по-дебели косъма.Много е гадно, защото за разлика от другите косъмчета, тези събудените са тънки, но растат ужасно дълги. 😟 От Леге Артис ми обясниха, че съм такъв фототип. Сега именно заради това търся добър специалист с електроепилация, защото ме е страх да продължа с лазер на лицето. Бих била много благодарна ако имате  препоръки. 😊

# 588
Аз не давам да ми бръснат русия мъх. Тъмните косми изрязвам до дъно с нокторезачка. Ефектът от епилацията засега е много добър (на 4-та процедура съм).

# 589
Благодаря, Тарти. На есен може и да се прежаля, защото за съжаление в нашия град няма електроепилация.

# 590
Здравейте!

По време на курса лазерна епилация може ли да се маже кожата с крем против пигментация, съдържащ тиамидол (серията на Eucerine Anti-pigment започнах да използвам за лице)? Бихте ли препоръчали крем за тяло срещу пигментация.

Изгорените косъмчета остават ли ви като черни точици и след колко време ви се махат тези точици?

Синини появяват ли ви се след епилация на мястото на косъмчетата?

Правя епилация на цяло тяло и лице. Оригинално кожата ми е фототип 3. Навсякъде имам пигментация. На места по-лека, на места по-видима. На краката на места са бели петна обаче. Много неприятно се получи...

# 591
Здравейте, на какъв интервал се правят процедурите с лазер за интим и подмишници между 2-ра и 3-та процедура?

# 592
Аз досега имам 3 процедура на интим и подмишници в G-point и са ми през 40 дни. Така ми го дава и в приложението.

# 593
За подмишница имам 4 процедури, всичките са ми през 2 месеца. Ефекта вече е много добър.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 11:14 от Пролетно цвете

# 594
Мен пък от белисимо ме викат на между 30 и 40 дни. За интим, подмишници и крака.
Смених gpoint с тях. Направих една процедура и точно в момента се чудя дали да ги слушам или да направя по-дълъг период.

# 595
И аз съм в Г пойнт дотук с 2 процедури, само че подмишници + крака. Интервалите до момента, както и този за следващата дата според сайта са съответно 40 и 45 дни. Интересува ме докога ше бъдат такива интервалите според техния график, следваше ли в 1 момент да се удължат и кога/колко? Също за следващото посещение ако евентуално го отложа с 5-10 дни ОК ли е илине е желателно?

# 596
  • София
При мен бяха на 40 дни. А лятото при вас продължават ли процедурите? При мен ги спряха и казаха чак на есен пак.

# 597
  • Melmak
В Гпойнт зависи на коя служителка попаднеш. Някои са супер, други са зле.

Аз ходя на коремна зона и имам няколко процедури, добър ефект, а като питах служителката кога да дойда, тя каза да разреждам периода от 40-45 дни ако нямам косми. И разредих, след около 50 дни изведнъж се пръкнаха и ходих пак.

# 598
При мен бяха на 40 дни. А лятото при вас продължават ли процедурите? При мен ги спряха и казаха чак на есен пак.
Аз разбрах, че ако пазя кожата от слънце около 7 дни преди и след процедура не би трябвало да е проблем... Аз почнах късно някъде март и съответно съм наникъде и точно това мисля - дали не е по-добре да положа усилия за горното, за да не направя 2-3 месеца прекъсване, че не знам дали няма да отиде на вятъра досегашният  ефект /ако и да е скромен/. То 14 дни трудно ще издържа, може би поне по 5 дни ако докарам + доста слънцезащита...

# 599
  • София
При мен не се наемат заради пигментацията. И като подмишници няма какво толкова да ги показвам, но явно на есен пак ще се започва.

Общи условия

Активация на акаунт