Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 148
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
За лицето - електроепилация с игла. Темата за това не знам защо е мъртва, но това е единственият метод, който е гарантиран за лицето, ако човекът, който го прави, си знае работата
Защото все по- рядко има специалисти, които да прилагат този метод. Аз се опитвам от две години да намеря в нашата окололия и нямам успех.

# 646
  • Melmak
За лицето никога не посмях. Имам нежелано окосмяване на брадичката. Притеснявам се да не го стимулирам още с лазер.

# 647
ice_sparky Доволна ли сте? Къде посещавате?

Защо лазерът би стимулирал още окосмяване? Аз съм ходила преди на брадичка, просто не бях особено постоянна, и имаше ефект. Е, сега пак имам косми, но не съм била от 3 години, нормално. Не ми се разправя с тях да ги махам всеки ден, затова се ориентирам към лазер. Но ми е интересно все пак какви са съображенията против.
Да, чела съм за електроепилация в чуждестранни сайтове. Но в България не смея - прекалено малко специалисти практикуват този метод и няма достатъчно отзиви, не бих рискувала на този етап.
Другият ми въпрос към тези, които имат такъв тип окосмяване, е - знаете ли дали е на хормонална основа? Аз съм правила няколко пъти консултация с ендокринолог и се твърди, че няма проблем. Нямам поликистоза, с редовен цикъл съм. Една дерматоложка ми беше казала, че е масово това окосмяване по шията и брадичката (и лицето като цяло) и много рядко всъщност е хормонално обусловено.
Честно казано, дори да е на хормонална основа, не бих пила хормонален препарат само за да го спра. Пила съм преди и не бих повторила, ако мога да го избегна.

# 648
  • Melmak
Изследвали ли сте андрогени?
Моето е хормонално, аз си го знам. Иначе и аз съм с редовен цикъл, но нередовният цикъл не е единствения симптом на хормонален дисбаланс.

# 649
Хммм, ами може би наистина имам известен дисбаланс. Изследвала съм ДХЕА-С и тестостерон, уж ми бяха в норма, но последния път - миналата година - ми бяха малко завишени. Тогава дори бях при Начев в Майчин дом и нищо ми нямало УЖ.
Ще ги пусна пак, като ми дойде, но не знам какво мога да направя по въпроса, без да пия хапчета.

# 650
Аз съм много доволна от лазерната епилация на лицето. Съжалявам, че не съм я направила по-рано. Имам 8 процедури на вежди и горна устна и 5 на брадичка. Сега лятото правя почивка вече 3 м. Има останали само руси, къси мъхчета на горната устна. На брадичката има по-дълги, но все пак нежни косми. Всички дебели и тъмни са изчезнали. На веждите се чудя дали да продължавам, вече няма нищо, а те ми бяха най-големият проблем. Като се събудех сутрин първо хващах пинсетата, а кожата ми там беше вечно разранена и възпалена. После задължително трябваше да сложа грим. Сега даже не се поглеждам в огледалото. Измивам лицето, слагам крем и коректор под очите и излизам. Най-накрая на 45 г. видях бял ден. Повече от 30 г. съм се мъчила с тези вежди.
Правила съм и като ученичка еднократна електроепилация на веждите. Тогава нямаше друго. Първо трябваше да се затворя за месец вкъщи, докато избият повечето косми. После се получи голям отток, защото са много гъсти и се боде с игла в основата на всеки косъм. Процедурата отне повече от час. Ефектът беше около 2 месеца и постепенно избиха всички косми - дебели и черни както са били. Знам, че са необходими няколко процедури, но повече не се наканих.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 21:13 от ice_sparky

# 651
Аз съм много доволна от лазерната епилация на лицето. Съжалявам, че не съм я направила по-рано. Имам 8 процедури на вежди и горна устна и 5 на брадичка. Сега лятото правя почивка вече 3 м. Има останали само руси, къси мъхчета на горната устна. На брадичката има по-дълги, но все пак нежни косми. Всички дебели и тъмни са изчезнали. На веждите се чудя дали да продължавам, вече няма нищо, а те ми бяха най-големият проблем. Като се събудех сутрин първо хващах пинсетата, а кожата ми там беше вечно разранена и възпалена. После задължително трябваше да сложа грим. Сега даже не се поглеждам в огледалото. Измивам лицето, слагам крем и коректор под очите и излизам. Най-накрая на 45 г. видях бял ден. Повече от 30 г. съм се мъчила с тези вежди.
Правила съм и като ученичка еднократна електроепилация на веждите. Тогава нямаше друго. Първо трябваше да се затворя за месец вкъщи, докато избият повечето косми. После се получи голям отток, защото са много гъсти и се боде с игла в основата на всеки косъм. Процедурата отне повече от час. Ефектът беше около 2 месеца и постепенно избиха всички косми - дебели и черни както са били. Знам, че са необходими няколко процедури, но повече не се наканих.

Ооо, супер, страхотен отзив, благодаря Ви. Значи има надежда. Че аз все се притеснявам, че дори да почна да ги махам, няма да има ефект. Разбира се, ясно, че все ще има по някой и друг косъм, но...

А от кой център сте доволна?

# 652
То е малко на рулетка на кого ще му стимулира лазерът повече косми. Няма как да се знае. Но има доста случаи, в които лазерът прави това, което е мъх по лицето направо на тъмни косми.

И да е на хормонална основа, и да не е, щом веднъж космите са станали дебели и черни, няма как да се върнат назад, та и двата случая решението е да се махнат с електроепилация. Хормоните могат просто да направят нови косми да станат дебели и черни, но и да си решите хормоналния проблем, сегашните косми ще си стоят.

На някои жени просто кожата им е по-чувствителна на мъжки полови хормони дори те да са в нормални количества и това е

# 653
  • Melmak
Хммм, ами може би наистина имам известен дисбаланс. Изследвала съм ДХЕА-С и тестостерон, уж ми бяха в норма, но последния път - миналата година - ми бяха малко завишени. Тогава дори бях при Начев в Майчин дом и нищо ми нямало УЖ.
Ще ги пусна пак, като ми дойде, но не знам какво мога да направя по въпроса, без да пия хапчета.
Бих добавила и андростендион, 17-oh-progesterone. При мен андростендиона е висок.

# 654
  • Mediterraneo
Напразни са притесненията относно лазер на лице, но всеки сам си преценява. С 1 процедура годишно си решавам проблема и увеличителното огледало ме харесва даже.

# 655

Ооо, супер, страхотен отзив, благодаря Ви. Значи има надежда. Че аз все се притеснявам, че дори да почна да ги махам, няма да има ефект. Разбира се, ясно, че все ще има по някой и друг косъм, но...

А от кой център сте доволна?
Студиото е във Варна, казва се "Импулс". Не съм ходила на друг александритен лазер, за да кажа, има ли разлика.

# 656

Извинявам се въпросът може да е глупав, но веждите изцяло ли си ги махате или само косъмчетата извън желаната форма? Или между веждите?

Иначе и аз ходя в Импулс. Страхотни са мацките Simple Smile

# 657
Не, не изцяло. Между веждите и около половин см. от горната им страна. И пак остават сравнително плътни.

# 658
Момичета, кой лазер е наистина ефективен при руси косми?
Писах и в темата за естетичните корекции, но не получих отговор, затова се надявам тук да намеря.

# 659
Момичета, кой лазер е наистина ефективен при руси косми?
Писах и в темата за естетичните корекции, но не получих отговор, затова се надявам тук да намеря.
Според мен никой. Лазерът е насочен към пигмента (меланин) в луковицата, а при руси косми такъв няма.

Общи условия

Активация на акаунт