Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 171
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, кой лазер е наистина ефективен при руси косми?
Писах и в темата за естетичните корекции, но не получих отговор, затова се надявам тук да намеря.

Няма такъв. За руси косми - електроепилация

# 661
  • Melmak
Лошото е, че електроепилацията е крайно неразвита в БГ. Аз исках за лицето - нещо не успях да намеря специалистка.

Русите косми все пак имат някакъв пигмент, не са бели. Само белите косми са абсолютно невъзможни да бъдат премахнати от лазер, там няма пигмент.
Александритният лазер се смята за по-подходящ за руси косми. Като цяло и ефектът е различен при всеки човек, аз ако не правя поддържащи, космите пак избиват. И не съм с руси, но и не съм с тъмни косми.

# 662
  • София
Руси косми кола маска. Пробвах пакет 6 процедури ефект 0-лев

# 663
Защото все по- рядко има специалисти, които да прилагат този метод.

Не са все по-рядко, а все по-често. Преди 10-15 или дори 20 г., когато търсех трескаво и ми беше изключително важно да намеря специалист - нямаше почти никой. 2-3 практикуваха в цяла София, дали и толкова, а от техните услуги не бях особено доволна. Направо ми се ревеше.
Сега, особено с прилива на украинки, тази услуга доста се разпространи. Вече електролоджистките, за които аз знам, са поне към 20. Вероятно има и повече - просто няма как да съм чувала за всички в цяла България, все пак.
Ако навремето имаше толкова практикуващи операторки, колкото сега, никога нямаше да се подлагам на лазерна епилация с години. Ама минало - свършено. Яд ме е, де, няма как, защото виждам резултатите от единия метод, сравнени с този от другия... Ако електроепилацията се извършва правилно, космите нерядко се премахват завинаги от първото третиране.

# 664
При нас няма, питала съм.

# 665
Руси косми кола маска. Пробвах пакет 6 процедури ефект 0-лев
Оххх, наистина ли…
А с кола маска поне намаляват ли с времето? Какви са наблюденията ви?

# 666
  • София
Намаляват при мен драстично, остават много слаби и разредени. Предимство е че дори да нямам час за кола, а съм на зор мога да мина всичко за 20мин с епилатор. Последния ми лазер с бръснене беше април, от тогава направих две коли и виждам че заради бръсненето са се увеличили но поне все още са тънки. Ще ги оправим за половина една година. Пълен провал и загуба на време и пари тоз лазер за мен. А също усещането след кола ми харесва много повече. Уж трябваше да ми изглади кожата лазера, ефект не видях. Колата си прави и пилинг

# 667
Момичета, моля, обърнете внимание на заглавието на темата.

Мисля, че поне в дискусия с такава насоченост е излишно да си обясняваме как със скубане космите щели да намалеят. Това са някакви фантасмагории. Случва се с много малък процент хора, като въобще няма категорични доказателства, че се дължи на това.

Скубането е тотално противопоказно, особено ако ще се прави лазерна или електроепилация!

# 668
  • Melmak
Ако така намаляваха, след 10+ години кола маска, трябваше да съм като охлюв…

# 669
  • София
На фона на поддържащи процедури с лазер на 3-6 месеца при цена 300лв цяло тяло за мен колата си остава единствен вариант. Тена ми е светъл,космите и те . Приятелка е по тъмна и с тъмни косми при нея ефекта е уау с лазер

# 670
Момичета, моля, обърнете внимание на заглавието на темата.

Мисля, че поне в дискусия с такава насоченост е излишно да си обясняваме как със скубане космите щели да намалеят. Това са някакви фантасмагории. Случва се с много малък процент хора, като въобще няма категорични доказателства, че се дължи на това.

Скубането е тотално противопоказно, особено ако ще се прави лазерна или електроепилация!

Аз влязох със запитване в темата за ефективен лазер за руси косми.
Нямат пигмент и затова събирам мнения кой лазер може да се справи с такива.

# 671
  • Melmak
Потърсете александритен лазер.

# 672
Не знам на каква мощност го настройват, но космите падат, а болка няма.

При мен така е с Александритния ("GentleLase Pro") - болка няма никаква, а всичко опадва.

Къде правите вашата епилация с Gentle Lase Pro?

# 673
  • Mediterraneo
На фона на поддържащи процедури с лазер на 3-6 месеца при цена 300лв цяло тяло за мен колата си остава единствен вариант. Тена ми е светъл,космите и те . Приятелка е по тъмна и с тъмни косми при нея ефекта е уау с лазер

Спокойно можеш да си пишеш в темата за кола маската тогава. 3-6 месеца не са поддържащи процедури, изобщо никак.

# 674
Една дерматоложка ми беше казала, че е масово това окосмяване по шията и брадичката (и лицето като цяло) и много рядко всъщност е хормонално обусловено.
Абе, да ти кажа, не слушай подобни глупости - нито е масово, нито е нормално жена да има косми по лицето и шията. Определен проблем с хормоните е налице със сигурност.

Къде правите вашата епилация с Gentle Lase Pro?
На различни места са ме работили с "Gentle Lase Pro", но най-много сесии съм правила във "V Derm", защото там цената за цяло тяло беше най-ниска едно време - сега не знам дали е така.

По отношение на светлите косми - за мен няма никакъв смисъл човек да се подлага на лазерна, ако космите му не са добре пигментирани. Не само русите, но според мен, и умерено кестенявите косъмчета не се повлияват никак добре. Поне това е моят опит. В моя случай единствено черните косми изчезнаха след доста процедури лазерна. Всички други си останаха с непроменена структура.
Все пак, може би е най-добре всеки да опита сам за себе си и да си прецени дали резултатите го устройват.

Общи условия

Активация на акаунт