Хайде пак на почивка в Сандански - 6

• 6 621
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
  • Beyond the stars
На нас за студио  2+1 като синът ми е на 14г. би ни излязло със закуска и вечеря по 420лв на вечер и то, ако се резервират 5 нощувки поне. Аз мисля, че си е скъпичко доста. Това е 2100лв за 5 нощувки без обяд. Просто се възползват, че няма много варианти за басейни наоколо и си слагат по-високи цени.

Пробвали ли сте хотел Русковец в Добринище..? В момента предлагат много добра оферта, на нас ни излезе около 200 лева нощувката със закуска и вечеря (за тричленно смейство). Не е Сандански, но пак е в подножието на Пирин. Басейна също е с минерална вода (има и детски басейн, но няма външен). Добринище е малко, но също е приятно за разходка.

На мен пътят до Сандански ми е доста по-приятен за шофиране от Сф. И по този критерий винаги печелят Сапарева баня и Сандански.

# 16
  • В.Търново
Сандански го харесвам като град, забележителности. Приятно ми е там! Вече три пъти съм била там. Бих отишла отново. Simple Smile

# 17
  • Русе
lubito, вървете в Кордопуловата къща в Мелник и си купете от тяхното вино.

Купихме за нас и за подарък от Широката мелнишка лоза - много вкусно, предвид че не съм фен на червено вино.

В Сандански бяхме за 2 нощувки в апартамент Елеганс /от Букинг/ - една спалня и дневнен тракт с ъглов разтегателен диван. По принцип вземаме с две спални, но сега просто търсехме нещо за междинни нощувки по пътя за Халкидики. Кооперацията, където собствениците имат няколко апартамента, се намира на горната улица над стъпълцата към центъра и Интерхотела. Има вътрешен гараж, оборудвани са с всичко, има и кафе машина на Нескафе Долче густо.
Сандански ми хареса като цяло. Вечеряхме в "На врътката" и "Голчев", които са на практика долепени. Препоръчвам. Храната беше вкусна и бързо пондесена на нормални цени. За справка на обяд седнахме на една пицария в центъра и за 3 порции паста, 1 пица и 4 лимонади оставихме 82 лв. А в тези 2-те по 100лв. за много по-големи поръчки.
Втория ден се разходихме до Мелник и Рупите.
Беше си жега, но в Русе сме свикнали на такива температури. Smile

# 18
Който покрай почивка в Сандански ще ходи до Мелник може да отиде и до Роженски манастир, който е съвсем близо до Мелник.
Споделям и нещо, което малцина знаят, а именно, че освен Мелнишки пирамиди, които се виждат навсякъде в Мелник, има и Роженски пирамиди.
Роженските пирамиди на практика са част от Мелнишките, но са от тази част, която е към манастира, което са няколко километра от Мелник.
До тях се стига по черен път, който се намира между манастира и паркинга пред манастира. Пътят по-скоро не е удачен за малки деца, тъй като на места е стръмно, но е много красиво. Като се стигне на края на Роженските пирамиди се падате върху тях и от тях се вижда съседен Мелник.

П.С. Тъй като мястото е открито, то подходящо време за посещение е пролетта и есента, но не и лятото, тъй като там са 35-40 градуса.

+1 за широката мелнишка лоза от Кордопуловата къща. Наистина това вино би се харесало и на хора, които не пият червено вино по принцип.

Тук има снимков материал и повече обяснения за Роженските пирамиди
Скрит текст:
https://readmytravelnotes.wordpress.com/2020/11/01/melnishkipira … ozhenskimanastir/

Това дърво е крайната точка на достъпните с ходене Роженски пирамиди, буквално сте върху тях https://readmytravelnotes.wordpress.com/wp-content/uploads/2020/ … 3-copy.jpg?w=1024

Пътят на места изглежда така, затова ако сте с деца или трудно подвижни хора категорично не
https://readmytravelnotes.wordpress.com/wp-content/uploads/2020/ … strip=info&w=2000

Но който може да иде там ще се радва на тази красота. На снимката долу отляво се вижда храста, който по-нагоре посочих като крайна точка, а тук виждате как се стига до него
https://readmytravelnotes.wordpress.com/wp-content/uploads/2020/ … 3-copy.jpg?w=1024

И още красота
https://readmytravelnotes.wordpress.com/wp-content/uploads/2020/ … strip=info&w=2000

# 19
  • В.Търново
Ние ходихме до Роженския манастир. Мястото е забравено от Бог, както се казва. Почти нямаше посетители, а може да се развие мястото, както е с Рилския , Троянския манастир.Не е голям манастира, но е тихо и спокойно. Имаше някакъъв цивилен мъж, който стоеше там в църквата и може би продаваше дребни неща като картички и не обърнах внимание какво друго. Няма магазинче за сувенири, нищо няма там.
По поляната преди манастира някакъв частен продавач продаваше дранкулки и магнитчета. Това е. Нищо няма там.

# 20
Каква странна гледна точка. Какво трябва да има в един манастир?  Сергии, магазини и гащи? Точно затова не харесвам вече Рилския. Търговци на всяка крачка включително и от страна на самия манастир.  Само тоалетната не беше платена по спомен..
Вярно, че трябва да се издържат по някакъв начин, но търговията ми идва в повече в големите и много посещавани манастири.
Извинявам се за отклонението.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 12:37 от Пролетно цвете

# 21
Относно Роженския манастир под него в село Рожен има място за хапване точно до пътя за манастира и продават обичайните за такива места мед, билки, сладка и пр. То си е село все пак, няма какво много да има. И до манастира се намира гробът на Яне Сандански, което го прави място с историческа значимост. Относно посетителите в манастира не е като в Рилския манастир със сигурност, но са ми попадали организирани автобуси до там. Веднъж срещнах една група от Враца, повечето видимо идваха за първи път и им беше интересно. И като цялото лятото там много пече, хората ходят повече пролетта и есента, а и самите хора лятото си го плануват предимно за море.

# 22
  • HH
Ще си позволя да дам още един съвет , за който търси развлечения около Сандански.
С две ръце и два крака препоръчвам село Долене. На около час път от Сандански, просто една част от пътя е без асфалт и може би не е удачен за много ниски коли. Но пътят се подържа и е проходим.

Друга близка до Сандански дестинация е Преподобна Стойна. Да, мястото има своят чар, но там определено си личи, как всичко новонаправено е с цел да се изнудват посетителите за пари.

# 23
И около Петрич има много места, които си заслужава да бъдат посетени.

# 24
  • В.Търново
Какво странна гледна точка. Какво трябва да има в един манастир?  Сергии, магазини и гащи? Точно затова не харесвам вече Рилския. Търговци на всяка крачка включително и от страна на самия манастир.  Само тоалетната не беше платена по спомен. Търговците вън  е казал Господ.
Вярно, че трябва да се издържат по някакъв начин, но търговията ми идва в повече в големите и много посещавани манастири.
Извинявам се за отклонението.
Имах друго предвид.

Ето и видео от нашата разходка до Сандански и околностите.
https://www.youtube.com/watch?v=SKQ66_3z1YA

Ако погледнете на 26 мин ще видите какъв голям хотел строят точно до оградата на Коплекс Ванга. Край със спокойствието и тишината на това място. Ще бъде опорочено всичко.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 21:09 от Русалка_1

# 25
  • Beyond the stars
Последно ходихме март и си имаше хора. С точно противоположно впечатление съм - добре поддържан китен манастир, със зеленко, гледка и атмосфера. Напомня ми Соколския до Габрово, също много приятно място.

# 26
  • София
Ще бъдем в Мантар - Марикостиново и искам да обиколим интересни места. Избрах си Самуиловата крепост, Преподобна Стойна. Парк Врач има ли нещо интересно - четох за ботаническа градина, но някои пишат, че вече я няма.
 Препоръчаха ми Лебедово езеро в Македония за хапване. Там в каква валута се плаща - знаете? От прочетеното в темата препоръчвате за хапване в Сандански - Голчев и На врътката. Ако има ии друго наоко интересно, ще съм благодарна да споделите. На Рупите, Мелни и Роженски манастир сме ходили вече.

# 27
Исторически музей Петрич. Семейният дом на Ванга в Петрич, село Долене, Чуриловски манастир. За Македония- левове и евро.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 15:44 от mariat

# 28
  • В.Търново
В Македония вземат ли български левове наистина?!
С коя валута е най-изгодно да се плаща там?

# 29
Все тая. Колко пък да изхарчите, че да видите кое е по- изгодно?

Общи условия

Активация на акаунт