Хайде пак на почивка в Сандански - 6

• 7 930
  • 70
  •   2
Отговори
# 60
Здравейте. От Студиа Криси някой има ли впечатления?

# 61
Здравейте, ще бъдем на почивка в Сандански и искам да питам дали някой може да препоръча добър детски фризьор за малко момче в града (късно прецених и няма свободни часове при нашия фризьор в София). Благодаря предварително!

# 62
Трябва да пренощуваме в Сандански. Колебая се между хотел Елит и хотел Ангелов. Може да предложите и място , от което сте доволни. Не търсим място за дълга почивка.

# 63
Здравейте!Може ли да ми препоръчате хотел с външен басейн?

# 64
Здравейте!Може ли да ми препоръчате хотел с външен басейн?

Интерхотел Сандански. Hands Ok Hand

# 65
Трябва да пренощуваме в Сандански. Колебая се между хотел Елит и хотел Ангелов. Може да предложите и място , от което сте доволни. Не търсим място за дълга почивка.
В Елит сме отсядали много пъти,прилично е на удобно място 🙂

# 66
  • Сред мелниците
Края на януари в Сандански само за две нощувки, ще отседнем с приятелка на път за по-далечна дестинация.
Била съм в Сандански преди 20+ години. Настаняването го движи тя,  но ще  е някъде около големия парк. Самия парк струва ли си през зимата? Поддържан и спокоен ли е в този сезон?
Къде да отидем за нещо, което не бива да се пропуска? П
И добро място за вечеря, по възможност по-оживено.
Благодаря!

# 67
Аз имам сантимент към Интерхотел Сандански. Има и приятен топъл минерален басейн, масажчета.... В близост до него /500 м. мах/ на пешеходната улица покрай хотела /май в едната си част е такава/ има добър ресторант "Оазис", поне беше такъв през последните 3-4 г. Миналата година юли месец бяха отпуска /ремонт?/ та не успяхме да опитаме отново кухнята им. Паркът е непосредствено до хотела. За зимата не знам как ще бъде за разходки има и пауни, ама дали са там заради времето, не знам. Иначе близо до Сандански е и Мелник и Роженския манастир, но пак зависи от времето. Петрич с Рупите, църквата на Ванга - все ще намерите какво да правите.

# 68
Посещение в парка на Сандански си заслужава целогодишно, включително зимата.

Да, поддържат парка, има и хора, и в същото време е спокойно и приятно.

След като не сте били там 20 години, мога да препоръчам да посетите зоокъта и манастира. И двете са в една посока, на около километър от края на парка ако тръгнете пеш към тях веднага след края на езерото. До тях се стига и с автомобил от улицата над езерото. Има къде да се паркира и до зоокъта, и до манастира.
В зоокъта има алпака, няколко кенгурчета, сърни, кози, черни прасенца. Зоокътът така е направен че пътеката за наблюдение е над самото място, в което са животните, така че ги гледате отгоре, не през ограда. Безплатен е - общината го поддържа. Манастирът е малък, но е в същата посока, отворен е до 16:00 ч. В него има и чешма, от която тече питейна пиринска вода и може да си налеете за пиене. До парка има и нещо като мини парк с къщичката на баба Яга. В парка има и лунапарк с виенско колело със затворени кабини, от които се вижда целият град и планината. Освен езерото с различни птици, в парка има и кът с пауни.

Понеже Рупите бяха споменати, ще пиша и за тях. По-конкретно, ако решите да идете до Рупите, на 2 км от тях с автомобил се стига до Хераклея Синтика. Хераклея Синтика е голям античен тракийски град (град на Херакъл / Херкулес), открит преди около 20 години. Преди това учените са знаели че съществува, но не са знаели точното местоположение. Казват че това, което в момента е открито от античния град и е видимо и достъпно за посетители, е около 2-3% от целия античен град, който все още е под земята. Там постоянно работят и откриват нови и нови неща. Една част от откритите артефакти са откарани и налични за виждане в музея в Петрич, включително 2 големи статуи (Хермес и Херакъл).

Снимки от Сандански (google maps)
Скрит текст:

[/img]

Снимки от Хераклея Синтика до Рупите (google maps)

Приятна ваканция!

# 69
  • Сред мелниците
jfjallen
Zzr
Много ви благодаря за идеите и подробните напътствия!
Желая ви да си прекарате страхотно на следващото си пътуване!

# 70
А в хотел Спартак спести става ли? От снимките басейна ми се струва малък, дали няма да е пълен? Иначе пък гледам, че предлагат инхалации и други процедури, а аз бих се възползвала. Гледах на Аква Сън басейна на снимките и ми се струва голям, някой бил ли е там? Може ли да препоръчате спа хотел с балнео в Сандански, не много скъп и с достъп без автомобил ? Периодът за който се интересувам е началото на пролетната ваканция, без великденските празници.

Общи условия

Активация на акаунт