Отчуждаване след раждане

• 4 278
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Здравословно не е добре. То това го повтаряме като грамофон и вече не се гледа сериозно, но да отиде на лекар и да си види хормоните. Може и в някаква депресия да е.

Да беше в някаква депресия. Получаваше паник атаки. Ходи на психолог. Започна да приема Алора и Диенксид и за определен период от време отношенията и бяха добри, но всичко е отново по старо му. Вечно е на тръни, настръхнала и изнервена. А желанието липсва. Не знам с Lady Era капки и таблетки дали няма да се пооправят нещата?

# 31
  • София
Когато в едно партньорство двамата започнат да са взаимнозаменяеми и да правят всичко заедно, а не да си помагат. Когато разберат, че битовизмите, постоянното вманиачаване в ежедневието и еднообразието съсипват отношенията и започнат да правят интересни и приятни неща заедно. Когато се сетят, че те не са просто родители, а и партньори, приятели, любовници и т.н. Нещата рязко си идват на мястото. Не успеят ли, само си губят взаимно времето, а животът им преминава покрай тях.

# 32
  • Далечният изток
А, не знам. Аз таблетки и капки не предписвам. За това има лекари. Ми ето - жената има здравословни проблеми. Човекът обаче си иска секса...

# 33
  • волно калдъръмче
Да беше в някаква депресия. Получаваше паник атаки. Ходи на психолог. Започна да приема Алора и Диенксид и за определен период от време отношенията и бяха добри, но всичко е отново по старо му. Вечно е на тръни, настръхнала и изнервена. А желанието липсва. Не знам с Lady Era капки и таблетки дали няма да се пооправят нещата?
Подчертала съм ти най-важното. Тази жена определено крещи за помощ, ти омаловажаваш състоянието й, за което вероятно пак си отговорен и продължаваш да си искаш своето. С егоисти до там се стига - първо обясняваш, те си рупат, при жената се натрупва и избива в един момент. Нещо си сговнил, идея нямам какво. Оправи нещата, преди да се включи следващия защитен механизъм. Тогава вече я губиш и ще трябва да си търсиш друга за секс.

# 34
Аз от приятелки знам, че след родилната депресия е реално нещо и някои много трудно илзизат от нея, други не успяват изобщо без странична помощ . Мъжете са много праволинейни и за всичко избират най-прекия път или най-лесния вариант, така че да не се зорят много много. Сигурна съм, че и ти би предпочела да излезеш с приятелки на шопинг примерно, както той предпочита да играе PS с приятели, но ти вероятно не го правиш заради детето, докато той го прави защото знае, че ти гледаш детето по дифолт. И аз съм на мнение, че трябва да му се оставя бебока да го гледа по час -два примерно на ден, в които ти да се изкъпеш , понагласиш и да отпочинеш. След това взимай бебо и ти излизай . Дразнещо е, разбирам . Дано се оправят нещата скоро и по най-приятния начин.

# 35
  • София
Хапчетата са само временна патерица. Трябва да се лекува източникът на психичното страдание. Разбирам, че липсата на секс гнети много, но жена ти има нужда на първо място да се погрижиш за нея, психически, вероятно физически, всякак. Тя е човешко същество, личност, а не кукла, която е винаги готова за действие.

Говорил ли си с нея, коментирали ли сте какво я мъчи? Хубаво е, че се включваш активно вкъщи, но трябва да разбереш от какво точно има нужда тя, за да се чувства добре. Когато това стана, желанието за секс ще се върне. Но да се тъпче с лекарства не е решение, а в даден момент ще стане проблем само по себе си. Много от хапчетата, освен всички други странични ефекти, подтискат и либидото. Трябва да се реши проблемът, не да се тушират симптомите с разни химии.

Жена ти има ли си приятели? Хобита? Излиза ли навън, ходи ли на разкрасителни процедури? В какво се състои ежедневието й? Възстановила ли се напълно физически след раждането? Преди ходила ли е на работа? Ето ти няколко въпроса, по които можеш да помислиш. Липсата на социална среда, на време за себе си без детето, физическата промяна след раждането, загубата на реализацията в работата, всички тези неща мога да се отразят много негативно.

# 36
Може да го оставите на някоя баба , ако има , да си почине , ако детето е постоянно при нея .

# 37
  • София
Здравейте.
При нас е нещо подобно (с дете вече на 5 години), но липсата на желанието за секс е при жена ми. След раждането, което беше секцио тя се промени драстично, като стана доста по-сприхава и избухлива. За всяко нещо свързано с отглеждането на малчугана и помагам, дори и с къшната работа. При всеки опит за някаква интимност, получавам отговор от сорта на: нямам никакво желание за секс.

Ако за 5 години не се оправила, на твое място не бих разчитал да се промени нещо. Няма да намериш отговор на въпроса за това, как да съживиш сексуалността на жена ти, нито в книга, нито тук. За да се съживи трябва тя  самата да го поиска. Щом за 5 години не го е поискала, значи не е важно за нея, вероятно и не осъзнава, че е важно за теб. На твое място бих си намерил друга жена за секс, без да го крия, а тази жена ще я оставя да домакинства и да гледа детето, щом това иска да прави.

# 38
  • волно калдъръмче
Лоцмане, направо я пускай да си живее без теб - за всички ще е по-хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт