Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 054
  • 592
  •   1
Отговори
# 345
Оооо, айде да не се връщаме назад във времето и в училищните уроци, за да си обясняваме защо и как се формират семействата и обществата. Ако пък се върнем до тях, ще изходим и защо полигамията не е проработила за толкова години и не се е превърнала в световен ред.

# 346
  • сф
savii_, какви училищни уроци, там почти нищо няма за отношенията в двойката. или вие нещо друго визирате?

# 347
Поли полиамори , доколкото разбрах, ти си предложила отворена връзка, ама това стана, след като си разбрала за любовницата на мъжът ти, нали? Да не останеш по назад, да не пропуснеш нещо, да не се минеш. Или, от самото начало му каза - хайде да заживеем заедно, ама всеки е свободен да си ляга  когото си иска? И той как реагира? Любопитно ми стана просто.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 18:38 от Прекрасная Василиса

# 348
Написахте ти да четеш фолклор, там всичко си е казано. Съжалявам, но светът нито започва, нито свършва с теб. От векове хората са имали такива драми.

# 349
Толкова назад във времето интеракциите са главно за онождане и разплод, пък и Вие сте духовна личност, ще се съгласите, че сме я прехвърлили тая бариера.

Сега се сетих и нещо друго, като се замислих за миналото. Ясно е, че полигамията тръгва от патриархата. Вие обаче говорите за чувства. И е много интересно да се отбележи, че мъжете не влагат толкова чувства в секса, каквито жената, сама казахте, че без емоции - не става. Ама това не е така за мъжете, нали? Та, пак са го измислили, топват чушлето без ангажименти, пък жената се чуди кой партньор повече обича.

И преди да сте ме подхванали, има много мъже, които дори не биха погледнали друга жена и са верни на съпругата си, защото са намерили своя човек. Ама гарантирам, че в повечето случаи жената си помни бившите и секса с тях, отколкото мъжете, което е показателно за това кой как възприема 'плътските удоволоствия'.

# 350
  • София
Аз написах аз как го разбирам. Пък всеки си шета на акъла.
За мен, когато едни отношения не са пълноценни, достойнството изисква да бъдат прекратени и после всеки да си преценява дали да стои сам, да почва друга връзка или нещо друго.
Търпяната неудовлетвореност не става по-малка от това да продължаваш да стоиш. Не намалява и с намирането на други партньори, докато съжителстваш с този първия.
Много непълноценни партньори едновременно не правят един пълноценен.

# 351
  • сф
Поли полиамория, доколкото разбрах, ти си предложила отворена връзка, ама това стана, след като си разбрала за любовницата на мъжът ти, нали? Да не останеш по назад, да не пропуснеш нещо, да не се минеш. Или, от самото начало му каза - хайде да заживеем заедно, ама всеки е свободен да си ляга  когото си иска? И той как реагира? Любопитно ми стана просто.
когато се събрахме, знаехме че и двамата сме с поли нагласи. отворихме връзката 3г по-късно, преди който и да било от нас да е бил в контакт с друг човек. съжалявам, че картинката в главата ви не се покрива с реалността в случая.
Скрит текст:
Толкова назад във времето интеракциите са главно за онождане и разплод, пък и Вие сте духовна личност, ще се съгласите, че сме я прехвърлили тая бариера.

Сега се сетих и нещо друго, като се замислих за миналото. Ясно е, че полигамията тръгва от патриархата. Вие обаче говорите за чувства. И е много интересно да се отбележи, че мъжете не влагат толкова чувства в секса, каквито жената, сама казахте, че без емоции - не става. Ама това не е така за мъжете, нали? Та, пак са го измислили, топват чушлето без ангажименти, пък жената се чуди кой партньор повече обича.

И преди да сте ме подхванали, има много мъже, които дори не биха погледнали друга жена и са верни на съпругата си, защото са намерили своя човек. Ама гарантирам, че в повечето случаи жената си помни бившите и секса с тях, отколкото мъжете, което е показателно за това кой как възприема 'плътските удоволоствия'.
твърдите ли, че това болднатото е така за всички, ама всички мъже?
съжалявам за неприятната опитност, която сте добили. да си знаете обаче, че има и друг начин да се случват нещата.

Аз написах аз как го разбирам. Пък всеки си шета на акъла.
За мен, когато едни отношения не са пълноценни, достойнството изисква да бъдат прекратени и после всеки да си преценява дали да стои сам, да почва друга връзка или нещо друго.
Търпяната неудовлетвореност не става по-малка от това да продължаваш да стоиш. Не намалява и с намирането на други партньори, докато съжителстваш с този първия.
Много непълноценни партньори едновременно не правят един пълноценен.
т.е ако хипотетично намеря единствения дисни принц и нещо му се случи и спре да може да ме удовлетворява - примерно сексуално или битово (да кажем че се инвалидизира) или по някакъв друг начин, трябва да го зарежа доблестно. не да поискам да отворим връзката или да си наемем помощ. защото така няма да е пълноценно. разбрах.

# 352
Ако принцът ти се инвадилизира, последна грижа ще ти е кой да ти го слага.

# 353
  • сф
не бе, питам нещо конкретно. и този въпрос, и предишния ми коментар към вас избягвате. защо?

# 354
Ко точно питаш? Дали си го слагаме с други ли? И дали го намираме за правилно ли?
Увереният в действията си човек няма нужда от чуждо одобрение.

# 355
Ама мъжът ти импотентен ли е, или само с теб не му става? И с предния ли така?
Поне сте се намерили...

# 356
  • сф
Ко точно питаш? Дали си го слагаме с други ли? И дали го намираме за правилно ли?
Увереният в действията си човек няма нужда от чуждо одобрение.
да ви изглежда сякаш тук получавам някакво одобрение?
Ама мъжът ти импотентен ли е, или само с теб не му става? И с предния ли така?
Поне сте се намерили...
пак ще ви разочаровам, нито едното, нито другото. ама много сте доброжелателна към мен, забележително е!

# 357
  • София
Ако човекът е Единственият и е зле, изобщо няма да ти пука нито за секс, нито за привличания.
Същото ще важи и ако ти си зле.

Между другото при правилните хора и при сексуален проблем у единия може да се намери как другият да бъде задоволен. Сексът не е само механика и техника, а любов и желание да удовлетвориш другия. Не е само туй в онуй.

# 358
  • сф
Ако човекът е Единственият и е зле, изобщо няма да ти пука нито за секс, нито за привличания.
Същото ще важи и ако ти си зле.

Между другото при правилните хора и при сексуален проблем у единия може да се намери как другият да бъде задоволен. Сексът не е само механика и техника, а любов и желание да удовлетвориш другия. Не е само туй в онуй.
не знам защо автоматично решихте, че никой от нас никога не е бил зле и не го знам от собствен опит.
обаче аз не ви говоря за временно зле, а за.. зле завинаги. което е напълно реална перспектива. тогава цял живот ли не ни пука за секс или за каквото друго вече не можем никога да правим с партньора (имайте предвид, че живота не е само секс и може нещо друго важно да ни бъде отнето)? или доблестно го зарязваме, защото сме неудовлетворени? или какво беше, стоим си неудовлетворени?

# 359
Чудих се от къде идват термините, а то от антропологията. ОК. В научните книги изследователите си измислят термини, които хем да звучат научно, хем да не са обидни. Затова се говори за етична немоногамия, а не за хора със слаб ангел и други обиди.

Общи условия

Активация на акаунт