Помощ Хламидии.........

• 152 323
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря Ви много за информацията. Значи няма нужда да си правя и за IgM антитела. Защото може да съм хванал тази гадост преди около 1 месец. А нали имено IgM е за ранен отговор и незнам дали при тези възпаления към дадения момент IgA телата биха показали коректно.  
     Питам, за да знам дали в понеделник да ходя да си пускам изследване само за IgM или са достатъчни само IgA i IgG и има ли нужда от PCR изследване.

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 20:20 от Ivanov85

# 676
  • София
Благодаря Ви много за информацията. Значи няма нужда да си правя и за IgM антитела. Защото може да съм хванал тази гадост преди около 1 месец. А нали имено IgM е за ранен отговор и незнам дали при тези възпаления към дадения момент IgA телата биха показали коректно.  
     Питам, за да знам дали в понеделник да ходя да си пускам изследване само за IgM или са достатъчни само IgA i IgG и има ли нужда от PCR изследване.

Няма нужда от Иг М / ти си изследвал ИгА - той е за лигавиците и е по-добрия показател за Хламидия/
От ДНК тест също нямаш нужда - той засича свежа инфекция.  
Пусни МБ - тя ще засече, ако има Хламидия / от която толкова се притесняваш/ - но по-важно е да се разбере дали няма друг патоген.
Както вече ти писах Хламидията не дава такива симптоми.
Според мен излишно се притесняваш от нея
 Резултата от кр. тест показва, че никога не си бил заразяван с Хламидия.

Пиши какво е казал лекаря и какъв е проблема
Дано да няма нищо сериозно

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 20:53 от denis_d

# 677
Привет отново Denis_d! След среща с двама уролози и един кожно-венерически резултатите са следните: Стерилна урина - няма растеж. Сперма - няма растеж. Хламидите и те са отрицателни, както писах в по-горния коментар. Даде ми съвет да си пусна МБ - (предполагам означава микро биограма? Но на какво? ) След 2 дни ми предстои да ми вземат секрет от уретрата и май това са всички изследвания. Направо съм бесен - лекарите ме гледат умно и не назначават никакви изследвания. Температурата продължава вече 10 ден - само в следобедните часове и достига до 37,4-5.  И най-плашештото е, че от 3 дни започнах да се оплаквам и от доста осезателни болки в таза, кръста и тазобедрените мусколи. Единия уролог ми каза, че това няма нищо общо с инфекцията ми и ми изписа Ксоримакс за уретралната инфекция. Другото мнение на втория лекар беше следното: Възможно е изследването за хламиди да не е точно, като следствие на инфекцията да има синдром на Райтер. Като тои се проявявал 1-3 седмици след инфекцията. Просто вече съм тотално объркан.

# 678
здравейте,

ще съм ви багодара за малко помощ:

през годините неколкократно съм си правила кръвни изследваня за хламидия и резултатите ми винаги са бл в т.нар "гранична зона". за съжаление, в момента откривам само едно "старо" от юли 2009. там е посочео следното:

изследване хламдия трихоматис IgА;
серологичен резултат: /-/ отрицателна проба

изследване хламдия трихоматис IgG;
серологичен резултат: титър 1:32 /граничен титър 1:32/

миналата седмица пуснах отново изследванята и резултатът е както следва:

хламидия IgM; резултат: 2АЕ; долна гр:9; горна гр: 11
хламидия IgG; резултат: 14AE; долна гр:9; горна гр: 11

бях помолила да пуснат и директен тест и за съжаление, той също е положителен.
------
през януари т.г ходих за изследване на влагалищен секрет. бяха изолирани candda albicans; количество: >10*5 (не мога да намеря точния символ м/у 10 и 5 и затова сложих звездчка)

назначеното ми лечение беше кандизол и гиназол крем. за партньора ми - само кандизол

------
резултатите от микробиология от миналата седмица са както следва:

резултат: липсва бактериален растеж при аеробно култивиране
микроскопски препарат: lactobacillus app., плоски епителни клетки, единични дрожди, сегментоядрени левкоцити
отдолу на листа пише "забележка: изолират се единични колонии candida spp."

------

в момента назначената ми терапия по повод резултатите ми от изследванията за хламидия и влагалищен секрет, е както следва:

сумамед: 1гр на 1ви, 7м и 14ти ден
гино-дактарин: по 1 гл вечер вагинално
дифлукан: 150х1к. на 1ви, 3ти и 7ми ден.

възрастта ми е 27 години, нямам раждания, аборти и бременности до момента. чувствам се като цяло здрава  и добре. цитонамазката ми от януари 2012 е 1ва група (в миналото през годините винаги е била 2ра)

въпросите ми са:

- според вас, адекватно ли е назначеното лечение спрямо горните резултати? наложително ли е да повторя изследванията  и да потърся мнение от още един специалист?

- мога ли да разбера какви са пораженията на ВПО от хламидията? поптах гинеколога, който ми прочете изследванията и тя каза, че срастваня при мен не се напипват при преглед с ръка. чудя се може ли сраствания да се установят при такъв преглед? 

- възможно ли е да  запушване на тръбите поради хламидалната инфекция да се установи по различен начин от тест за проходимост и цветна снимка?

- освен запушване на тръбите и срастваня, какви други евентуални рискове крие хламидалната инфекция (в смисъл репродуктивни проблем, не усложненя със ставите, очите и евентуални поражения на плода при бременност при нелекувана инфекция)?

- при стойностите от двете изследвания за хламидия, според вас възможно ли е да страдам от хрончна хламидална инфекция (нямам други симптоми, освен проблем с едната колянна става, задържаща течност)

- има ли начин да се разбере от колко време страдам от хламидалната инфекция?

- кое е най-доброто което партньорът ми може да направи, за да установи дали и той страда от хламидалната инфекция - директен тест, кръвен, ДНК? при какъв лекар да отиде?

- ако назначеното ми лечение е адекватно, може ли да превя секс докато то трае?

съжалявам за хаотичния пост и многото въпроси, но имам нужда да се успокоя. 
радвам се много, че мам възможността да ви попитам иблагодаря ви предвартелно за отговора!

# 679
Здравейте! Бях обещала да пиша какво става с гадинките. Е, след като в Цибалаб изследванията показаха, че имам и то високи стойности /22АЕ/, 20- дни по-късно пуснах изследвания в Кандиларов. И за моя изненада резултатът показа, че нямам никакви хламидии. През това време не съм пила антибиотик, тъй като с лекарите умувахме какво мога и не мога да пия. Тъй като съм Тома неверни, изчаках още 20 дни и пак пуснах кръвни изследвания в Кандиларов, отново ми показа, че нямам инфекция - нито аз, нито партньора. Та ако мога да бъда от полза на някой искам да Ви кажа - при възможност пускайте изследванията си в повече от една лаборатория! Иначе остава риска да се тъпчеш с антибиотик, а проблем да нямаш всъшност!   

# 680
Аз затова си пуснах изследване в Националния център по виросология и изобщо не се усъмних в резултата...........

# 681
  • София

Привет отново Denis_d! След среща с двама уролози и един кожно-венерически резултатите са следните: Стерилна урина - няма растеж. Сперма - няма растеж. Хламидите и те са отрицателни, както писах в по-горния коментар. Даде ми съвет да си пусна МБ - (предполагам означава микро биограма? Но на какво? ) След 2 дни ми предстои да ми вземат секрет от уретрата и май това са всички изследвания. Направо съм бесен - лекарите ме гледат умно и не назначават никакви изследвания. Температурата продължава вече 10 ден - само в следобедните часове и достига до 37,4-5.  И най-плашештото е, че от 3 дни започнах да се оплаквам и от доста осезателни болки в таза, кръста и тазобедрените мусколи. Единия уролог ми каза, че това няма нищо общо с инфекцията ми и ми изписа Ксоримакс за уретралната инфекция. Другото мнение на втория лекар беше следното: Възможно е изследването за хламиди да не е точно, като следствие на инфекцията да има синдром на Райтер. Като тои се проявявал 1-3 седмици след инфекцията. Просто вече съм тотално объркан.

МБ е Микробиологично изследване /или Микробиология/ - ще установи дали има някакъв патоген.
Не ми се вярва да е синдром на Райтер - той се развива след години при нелекувана Хламидиална инфекция, като не е задължително това да се случи.
ТТ е показател, че има възпаление - някъде. Може да е пикочо-полова с-ма, но може да е и нещо друго. Търси причината - ако един лекар не ти помогне, търсиш друг.
Понякога е трудно да се постави точната диагноза - проблема е на едно место - а симптомите на друго.
Пиши как се развиват нещата и дано скоро да откриеш причината

# 682
  • София
.............

- според вас, адекватно ли е назначеното лечение спрямо горните резултати? наложително ли е да повторя изследванията  и да потърся мнение от още един специалист?  - не е редно ние да коментиране назначено лечение

- мога ли да разбера какви са пораженията на ВПО от хламидията? поптах гинеколога, който ми прочете изследванията и тя каза, че срастваня при мен не се напипват при преглед с ръка. чудя се може ли сраствания да се установят при такъв преглед?   - сраствания може да се констатират при лапароскопия, коремна операция, ЦС или Хидротубация - но не и чрез мануален преглед или УЗ

- възможно ли е да  запушване на тръбите поради хламидалната инфекция да се установи по различен начин от тест за проходимост и цветна снимка?-  отговорих

- освен запушване на тръбите и срастваня, какви други евентуални рискове крие хламидалната инфекция (в смисъл репродуктивни проблем, не усложненя със ставите, очите и евентуални поражения на плода при бременност при нелекувана инфекция)? - http://www.medicine.bg/bolesti/hlamidiya/uslojneniya

- при стойностите от двете изследвания за хламидия, според вас възможно ли е да страдам от хрончна хламидална инфекция (нямам други симптоми, освен проблем с едната колянна става, задържаща течност) - да, все още имаш хламидия

- има ли начин да се разбере от колко време страдам от хламидалната инфекция? - не

- кое е най-доброто което партньорът ми може да направи, за да установи дали и той страда от хламидалната инфекция - директен тест, кръвен, ДНК? при какъв лекар да отиде? - кръвен тест

- ако назначеното ми лечение е адекватно, може ли да превя секс докато то трае? - секс  -след лечението

съжалявам за хаотичния пост и многото въпроси, но имам нужда да се успокоя. 
радвам се много, че мам възможността да ви попитам иблагодаря ви предвартелно за отговора!

# 683
В бързината съм постнала темата си тук. Главно, защото тук има най-много писано.
Преместих я на правилното място,  но ако все пак някой има съвет, моля, не се колебайте.
Ще съм Ви благодарна.

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 00:03 от sara-new

# 684
  • София
В бързината съм постнала темата си тук. Главно, защото тук има най-много писано.
Преместих я на правилното място,  но ако все пак някой има съвет, моля, не се колебайте.
Ще съм Ви благодарна.

Отговорих

# 685
  • София
Ох,айде пак да питам...След цитонамазка 2ц в ЦК,и търсене на причината,микробиология,ЧПВ,колпоскоп(имам раничка)нищо не открихме,накрая от вагинален секрет излезе хламидия:(След лечение 10 дни 2x500mg.Oflocsin и след него на 11-тия,18-тия и 25-тия ден те. 3 седмици,през 7 дни 2x500mg.Sumamed и изчакване месец и половина след последното хапче,резултатът отново е положителен:((((
Цитонамазката още не е излязла,направо съм в шок,а мъжът ми в още по голям,държи да си сменя гинеколога.Съвети.....какво да правя,не искам отново да гълтам месец антибиотици без  да знам,дали ще помогнат.Не ми е правен кръвен тест,и не ми е ясно за какво се прави той,ако някой обясни на разбираем език,каква е разликата м/у секрета и кръвната проба?  И кой е по достоверен?
Благодаря

# 686
  • София
Ох,айде пак да питам...След цитонамазка 2ц в ЦК,и търсене на причината,микробиология,ЧПВ,колпоскоп(имам раничка)нищо не открихме,накрая от вагинален секрет излезе хламидия:(След лечение 10 дни 2x500mg.Oflocsin и след него на 11-тия,18-тия и 25-тия ден те. 3 седмици,през 7 дни 2x500mg.Sumamed и изчакване месец и половина след последното хапче,резултатът отново е положителен:((((
Цитонамазката още не е излязла,направо съм в шок,а мъжът ми в още по голям,държи да си сменя гинеколога.Съвети.....какво да правя,не искам отново да гълтам месец антибиотици без  да знам,дали ще помогнат.Не ми е правен кръвен тест,и не ми е ясно за какво се прави той,ако някой обясни на разбираем език,каква е разликата м/у секрета и кръвната проба?  И кой е по достоверен?
Благодаря

Кръвните тестове
Иг.А и Иг.Г

Дай да ги видя? - първите резултати и след лечението

ДНК теста улавя живи бактерии, а кръвните тестове антителата, които са се образували в резултат на заразяването.

Ако имаш нелекувана Хлам. инфекция - ДНК теста ще е отрицателен, а Иг.-те ще са положителни.

# 687
  • София
Благодаря ти за отговора,но не ми е правен кръвен тест,само секрет...вагинален,който е положителен и след лечението!Незнам кое е ДНК тест???
Да взема да отида в някоя лаборатория и да си пусна тези-Иг.А и Иг.Г ???
Какво ще ме посъветваш?
Благодаря ти още веднъж  bouquet

# 688
  • София
Благодаря ти за отговора,но не ми е правен кръвен тест,само секрет...вагинален,който е положителен и след лечението!Незнам кое е ДНК тест???
Да взема да отида в някоя лаборатория и да си пусна тези-Иг.А и Иг.Г ???
Какво ще ме посъветваш?
Благодаря ти още веднъж  bouquet
А теста на място ли ти го направиха и отчетоха резултат или го изпратиха в лаборатория?
Да, добре е да си пуснеш Иг.А и Иг.Г  / кръвен тест , от вената/

ПП.  
ДНК тест /или PRC тест/
При PRC тестът за Хламидия Трахоматис /или ДНК тест/ се търси ДНК на микроорганизмите в цервикален секрет

# 689
  • София
Ходя във Вита,там си имат лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт