Малка ЮНСКА буболечка превзема света лека-полечка

• 13 797
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • на брега на Дунав
Здравейте душички. Направо ви зарязах тая темичка, ама нещо хич не ми е до писане в много гаден период съм и все не ми идва насторението да се разпиша  Sad.
Попрочетох от тук от там тая вечер, че доста сте писали.
Емси миличка добре че си се окопитила от неприятното изживяване с мъничето. Виждам, че момичетата много са те подкрепили и това много ме радва. Въобще вие сте страхотни знаете ли?  Hug
Какво да ви кажа за нас. Вече незнам какво съм писала и какво не съм  ooooh!, но ще гледам на бързо да ви запозная със ситуацията. Еми беше болна хвана я някаквъ вирус, от нея прихвана Сами, но мина много бързо само с даване на сиропче няколко дни. Аз като войн се държах на Упсарин цяла седмица докато ги лекувах тях и накрая като спрях лекарството и яко се разболях. Кашлица, ама ужасна такова нещо не ми се беше случвало. От толкова кашляне главата ме болеше ужасно, да не говорим за мускулната треска в корема, накрая така се бях изтощила, че единия ден се наложи да остана в майка ми с децата, за да могат да ме полекуват, че така бях отпаднала от леглото не можех да стана  ooooh!. Под едното ми око дори ми се бяха спукали капиляри и имах кръвоизливче, предполагам от кашлицата. Сега съм по-добре , но още се лекувам. Сами миличкия май  яко го хванаха зъбките. От седмица е с някаква много странна хрема, която е само като водичка. Не мисля, че е болен. Днес се позакашли и вдигна температура, но после изведнъж не беше толкова топъл. Отказа ми да яде, което още повече ми говори, че е от зъби всичко и като прибавя, че се лигави повече от обикновенно съвсем натам отиват работите.
За капак, преди два дни хазяйката се обажда и заявява да сме се изместили до 03. март и моя мъж се съгласил без да сметне, че това е другата седмица. Аз като чух направо   Shocked ... Добре, че след повторен разговор с нея склонила да останем поне до края на март.  И в къщи вече сем на вили и на могили, защото стягам багажа по малко, за тържественото местене при свеки  Cry. И тъкмо в тоя така напрегнат момент пък толкова работа ми се отвори, че по-цял ден съм на компа и работя, да мога да спазя срока на задачата. Не се оплаквам искам работа, че да не загубвам тренинг, пък и така май с паричките ще мога да си подновя, някой неща по компа (имам мерак за плосък монитор, че моята 21 инчова щайга е ...  Mr. Green). Спирам, че мъж ми пак ми направи забелжка, за дългия постинг Rolling Eyes. Мъжка му работа. Но наистина спирам, че да не ви досадя с мойте проблеми.
Прегръщам ви всички виртуално и ви изпращам много целувки от нас.  Hug Hug Hug. Когато мога пак ше пиша. Не ме забравяйте!!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 151
Здравейте милички Hug
Ох много болнички бебенца и мами Praynigдано бързо минава лошото.
Корнелия и при теб големи пробреми имаш една  Hugмного голяма от мен.
Муцунка как го приготвяш този кус-кус?Не се ли дави като го даваш или го мачкаш с някаква течност?
кокомама за кухнята дето питаш...основното го давам на обяд,следобяд я кърмя,давам плодове,а за вечеря супичката...където се налага защото е рядко дробя хлебче.Крема в повечето случаи не го давам защото няма кога.А понякога на другия ден за закуска с бисквити,като предварително си разтапям бисквитите с малко гореща вода и после ги прибавям към крема.
И Ани се беше леко запекла тия дни ама и дадох тиква и след тиквата вода и после цял ден си ака жълтичко Laughing
 Днес исках да си купя пресни яйца от пазара за бебето и продавача вече ми ги слагаше в пликче,когато друг продавач му вика "какво правиш тя ги взима за бебето,не ги давай стари са"оказа се че просто ги е взел от магазина и е изтрил печата за да минават за пресни #Cussing out #2gunfireнаправо безобразие нямам думи......не мога и яйца да си купя CloseЗа сега няма да и давам.....
 Спокойна нощ и  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes

# 152
Здравйте момичета Hug  bouquet Hug
Първо май трябва да се извиня,че отдавна не съм се разписвала при вас,за което BlushЗа съжаление и аз нямам настроение меко казано.Причините са няколко,но главната е,че Марти е болен.Вече 3 седмици  е с някаква ужасна кашлица,която няма лекуване.Кашля като някой дърт пушач и направо сърцето ми се къса.Гледам го и не мога да му помогна с нищо.През нощта кашля най-много и изобщо не може да спи,както и ние TiredВече минахме през 2-ма лекари и съответно един куп сиропи,а подобрение-никакво.Утре мисля да го заведа при 3-ти лекар...и аз не знам вече какво да правя ooooh!
Мога да се похваля с това,че вече има един зъб,който изобщо не усетихме в предвид безсънните нощи от кашлицата.Освен това Марти вече прави по няколко крачки сам. много е смел.Изобщо не иска да го дръшам да върви,пуска се и тръгва сам.Като пиян морков е Crazy
Надявам се скоро да се оздравее и да наваксам с любимата темичка Heart Eyes

# 153
Карабанче    bouquet...., а как мина специалната вечеря? Joy
Мамета, чета си аз и ви се чудя как смогвате с по две деца и работите през това време, а някои от вас и учат, и се отчитате и във форума...евала ви правя на организацията.
Бебенца, оздравявайте и започвайте да правите бели за радост на мама и тати.
МОята беба днес, докато чистех с прахосмукачката, реши че ми е време да спра и взе, че ми дръпна щепсела  hahaha грижи се за мама  Joy!

# 154
Добро утро от мен!
  food010 kaffeetrmker_2 Coffee топло и ароматно,за всчики негови почитатели!
Корни, Hug Praynig от мен и да оздравявате бързо,а това за местенето-дано да е за последно и следващото да е във ваш дом Peace
Пинк, и на вас бързо оздравяване Praynig и вече да минава тая зима че малко да си отдъхнем от болести Close
Аз след малко отивам на зьболекар и направо ми иде да се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire,но няма как,неизбежно е.
Зори, аз купувах пресни домашни яйца за Тея само първите 2-3 пъти,след това купувам от магазин,дори те са по-сигурни защото са изследвани и хлорирани,а тези от случайни хора купувани по пазарите са под въпрос,ти сама си се убедила,така че ако нямаш сигурен източник за домашни,по-добре си купи от магазина!
Хубав ден и много усмивки  bouquet

# 155
Зори,ами не се дави,яде си го в захлас,даже супичките вместо фиде слагам куску,забравих да кажа че за закуска давам и грис(направо го обожава).Аз тук купувам organic яйца( 5 долара и нещо-12 на брой).Айде лека от нас.

# 156
  • Варна
Добро утро!
Котето, благодаря за   food010, вземам си с удоволствие  Grinning

Кокомама, за кухнята да ти кажа и аз как я давам -основното на обяд, от десерта (най-често кисел с есенции) давам само около 1/3 и добавям банан, ябълка или плод от компот. Той е за следобедното хранене. Не ми се иска да го тъпча само стия нишестета.. Супата я давам на другия ден- слагам я в микровълновата да заври и заливам с част от нея 1-2 сухара. Нещо като попара се получава.

Пинк, тази нелечима кашлица да не би да е израз на някаква алергия? Не съм добре запозната с вида кашлица, но на една приятелка на детенцето така откриха...  Дано отшуми бързо  Hug

Корни, чудех се къде се изгуби. Дано вече всички сте здравички вече и леко местене. А за новия дом- знаеш, всички стискаме палци да се осъществи в най-скоро време.

Аз да ви се оплача малко съм притеснена /даже е много май.../ Ще водя тези дни Криско на ортопед. Понякога като е седнал и иска да се изправи започва едно щракане от дясното коляно. Слагам ръка и усещам как мърда. Нещо като разхлабена става ли е, какво ли  newsm78 В голяма чуденка съм....дано не е сериозно.

Хайде хубав ден от нас   bouquet

# 157
  • Ямбол
Добро утро и от мен!/бебка спи с тати, след като се събуди в 06,30 и цяла вечер мрънка/
Емси, Корни, Пинк, по-бързо да оздравеете!Дано сте по-добре!
За яйцата-аз давам домашни.Свекърва ми ги дава от село.Зори, тези "търговци" са направо за #2gunfire
Кус-кус правих веднъж и Кари не го хареса.Сварих го, прибавих АМ и сиренце и после пасирах.
Кокомама,основното ядене от кухнята давам на обяд, а кремчето следобяд.Супата я давам сутрин.Прибавям сухар, сирене и масълце.И става като попара.Че иначе попара не иска да яде/с водичка/, а така си хапва.Вчера и направих с чайчето на Хип, което пие и така май й хареса.
Приятен ден!

# 158
  • София
Много е неприятно това с болестите! Стискам палци всички болни бебчовци и мами бързо да оздравяват!
Момичета, да ви питам, давате ли бисквити "Закуска"? Взех ги с идеята да спестя малко, че специалните бебешки са много скъпи. Ама тези "Закуска" много Е-та има в тях бре! Стреснах се и сега се чудя да давам ли, или да взимам други някакви  newsm78
Дайте идеи!

# 159
Здравейте от нас с Иванна   bouquet

Ние сме добре. Зъби нямаме, но много ни мъчат.
Зори аз купувам яйца от магазина... сварявам ги на силен котлон и ги оставям да врът 15 минути.
Таталинка и Иванна не хареса кус- куса и днес ще я пробвам пак да видим какво ще прави... аз й сложих масълце и сирене ама и така не го иска та днес съм решила малко захар да сложа и ще видим  Peace
Пожелавам на всички болни мами и бебоци бързо оздравяване  Hug Hug Hug
За запека: като усетя, че Иванна се е запекла й давам сок от синя слива или круша и след няколко часа е готова... тиквата също й помага.
Корни много съжалявам, че така стоят нещата при вас, но може да е за добро  Peace Много гушки от нас и скоро да напишеш, че вече сте в новия дом и сте добре и щастливи  Hug Praynig Peace

Лек ден от нас, че онова джедайчето пак мрънка и днес е яхнала  jedi jedi jedi

# 160
Анитка, това щракане на коляното на Криско сигурно е от халтавите им стави,това е нормално,дори четох наскоро в др.Нивея бейби точно такъв въпрос на една мама и отговора беше този,но наистина е най-добре да го види специалист.Стискам палци и целувки на Криско Heart Eyes Hug

# 161
Здрасти и от нас!

Можем да се похвалим с първи зъб! tooth bowuu Майка ми (на която бях оставила детето за събота и неделя) както го хранила с метална лъжичка в събота открила, че лъжичката тропа! newsm78 Joy

За съжаление само това е добрата новина. И ние се включвме в отбора на болните майки и бебчета ooooh!
Пинк и ние сме същата работа Close Борко буха от 2 седмици и само пием някакви сиропи, но подобрение няма.. Утре пак ще ходим при педката да видим какво ще ни прави.

Това е от мен: сега отивам да си боледувам и почивам от почивката Crazy

Весел ден ви желая!

# 162
добро утро

Анитка, стискам палци за Криско, дано не е нищо сериозно  Hug

Корнелийка, успех. Ще дойдат по-добри дни   bouquet

Тинтири, вчера за първи път прочетох какво има в "Закуската", бях на пазар. Аз лично не бих давала. Лично мнение. Ако питаш за даване на закуска, по-добре сухари със сирене. Но понеже и на сиренето не мога да се доверя, ще почакам още някоя и друга седмица. А като реша, ще купувам от най-скъпото краве сирене. Дано цената е мерило за качеството. Колкото по-евтино е сиренето, толкова по не е сирене.

Дирдрие, честито заъбче на Борко! Все здрави и бели да ги подреди  Wink

Преди седмица купих оризов грис и днес за 1 път дадох на Стеф за закуска в комбинация с плодово пюре, стана много вкусно и леко. Стеф хапна цели 200 гр. Май се улях. Но сега съм толков напръщяла...Колкото и да ми се иска да разнообразя менюто, ще поотложа закуската и на този етап ще закусва кърма, мисля че е достатъчно.

# 163
ОООО, колко много съм изпуснала за последните 4-5 дни.
Момичета, направиха сонда на Моника и на двете очички. Цялата процедура беше за 15 мин, но после малката трудно излезе от упойка, много плака и беше доста изплашена. Дано поне да има резултат  и повече да не секретират красивите й очички.  Praynig
В събота след сондата пък вдигна температура 38.5 и цял ден не можахме да я свалим. После и някакво разстройство..... И за капак дупето й се възпали болезнено много, чак до кръв. Абе кошмарно беше тези дни.
Въпреки всичко малката е доста жизнена, постоянно бърбори, иска да става.
Справя се супер с ходенето, вече се пуска смело сама да върви без да се държи. Е, пада след няколко крачки, но важното е, че не й пука. Grinning Купихме й обувчици вече, за да може да ходи и навън.Проходилка не съм ползвала, не я намирам за необходима в нашия случай.Моника не обича да е ограничавана в пространството  Laughing
Чудя се дали да не давам от време на време попара.  newsm78 А какъв сухар се слага в нея?
Pink разбирам те с тая кашлица, и ние го изживяхме. Оздравявайте по-бързо. Между другото Мукопланта не помага. Малката се оправи със Зиртек, що така не знам  newsm78
Стискам палци всички болни бебчета да се оправят по-бързо  Praynig
Мили мами, а вие давате ли Зиртек?

# 164
Таби, защо вместо захар, не даваш фруктоза. Фруктовата захар е къде по-добре, от рафинираната бяла захар.
Пинк, по-скоро да се похвалите с Марти с по-добри новини  Hug
Ноел, всичко е добре, когато свършва добре  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт