Малка ЮНСКА буболечка превзема света лека-полечка

• 13 797
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Моя зъболекар се отложи за утре и аз съм много щастлива newsm44 newsm68
Ноел, радвам се че всичко при вас е минало както трябва,а разтройството на Моника сигурно е от упойката newsm78 За Зиртека,аз давах на Тея когато беше с обрив от АБ,и веднъж когато имаше хрема,наистина помагат тези капки,но трябва да се внимава с прилижението им,все пак е  антихистаминов препарат.
На всички болнички  Praynig Praynig Praynig бързо да оздравяват!

# 166
Здравейте мили мами и бебета. Ние вече като че ли сме по-добре. Йоанка снощи имаше температура и аз и сложих свещичка ефералган. Свали я и сега няма и нощес нямаше. Сега обаче имаме друг проблоем. след едно падане оня ден не иска да ходи и като я пусна само стои на едно място. Мадявам се скоро това да мине и да позабрави. аз тъкмо си мислех да правим прощапулника тая седмица ама Ц. Много ме е страх да не се е уплашила много  и да се закучи с ходенето. Че едно познато детенце така проходи само на 10 месеца и след едно падане- на 1г и 4 месеца започна да ходи пак
За бисквитите закуска-аз давам такива и Йоана много ги харесва. А и си мисля че от тия Е-та трябва да ги пазим когато са малки. А те децата вече са си порастнали. Не знам де, може и да греша...
Лек ден ви желая и дано болните хлапета бързо се оправят

# 167
Здравейте и от мен...........най-после малко спокойствие на компа,че иначе все се дебнем с мъжо ....това не им харесвам на почивните му дни Mr. Green......
Стискам палци на всички болнички дечица-да се оправят и да не повтарят......
Ние сме здрави и беснеем....даже на моменти ми идва в повечко...но пък не мога да си изкривя душата,че вече почна и да се заиграва сам.....направо  ми идва да се размажа от кеф,като седне на пода и почне да си разглежда играчките/опитва ги ,прехвърля ги от едната ръка в другата.....абе идилия Laughing/...та има надежда,май........ Thinking
26-за вечерята питаш-ами изяде се....ефекта-не точно очаквания....ама карай....да е за сефте.... та да се ядосвам............ Whistling
зори,аз лично яйца и мляко не бих купувала от пазара-колкото и да  не се пазват нормите от производители и търговци-все пак поне се упражнява някакъв контрол....и се съхраняват според правилата......../само да вметна ,че преди години на нашия пазар бяха "заловили" прясно мляко-продавано от една миловидна бабичка с туберкулозен бацил вътре....,за яйцата пък на по-топло време може да има лепната салмонелка...та Stop/
Тинтири,ако ти се виждат скъпи бебешките/макар,че турските са приемливи като цена-още повече,че ги има и в големи кутии-по три пакета вътре и цената пада надолу/,можеш да даваш и обикновенни,"Закуска" ,но аз лично те съветвам да минеш през няко диетичен магазин или щанд-има разнообразие от бисквитки с по-малко захар/но избягвай тези с подсладители-че те са още по-опасни от захарта/.......Таби,аз ти предлагам да вземеш кафява /нерафинирана захар/но и бяла да е...все пак важно е Иванна да яде.....пък и не можем вечно да ги пазим......Анни-за съжеление в БГ цената не определя качеството-просто се довери на някой по-голям производител.....тези които са сертифицирани и работят и за външен пазар се надявам да спазват поне хигиена и технологични изисквания........
Мимик-не се плаши....не е задължително да се уплаши и да спре да опитва с ходенето...пък и от мен акъл-колкото по-късно....толкова по-добре/за теб/
Корни-  bouquet,дано скоро се разпишеш по-обстойно...и по-позитивно....и да се похвалиш с хубави новини.......
Сигурно пропуснах някой...ама ще ме прощавате/че Ивчо се наигра...а и трябва обяда да му правя....а косата ми още мокра си капе на клавиатурата.....прахусмукачката също ме зове.......
Затова-Честито на месечковците.....и на мамите им.....от мен лек и слънчев ден пожелавам и много усмивки  bouquet  bouquet  bouquet

# 168
Здравейте!
И аз искам кафе!! Simple Smile
Пишете ни и нас в отбора на недоспалите, и то не за друго, а защото щерката заспа в 20.30 и в 2.30 реши че е време за игра Sad. В резултат на което ми стъжни живота с мрънкане докато заспа, но не преди да пропълзи надлъж и шир целия апартамент и да провери защитата на контактите с/у бебета дали действа...
Емси, стискаме ви палци да се нормализират нещата при вас и бързичко да оздравеете. Освен вит. Ц може да вземаш и бирена мая (ако не ти е предпсал лекаря Невробекс с антибиотика). А и от опита знам, че медец сутрин и чесънец вечер (по разбираеми причини Simple Smile) могат да ти спестят някоя и дуга болест.
Анита, ние не бяхме ходили до момента на ортопед понеже педката каза, че Деница няма луксации и всичко и е наред. Обаче миналата седмица отидохме за наше успокоение и наистина беше наред. Само че докторът каза, че без ехограф не може да се каже със сигурност дали детето няма луксация. И другото, което каза е, че бебета които пълзят по-късно прохождат (едва ли важи за всички, но все пак..)
Корни, що не си направите комуна с другите майчета, които не са доволни от квартирите си?  Joy Joy Joy Joy В нашата компания сме го замислили вече, само чакаме да ни подарят 20тина дка земя и голяяяма къща с басейн, като американската на снимката, ама в БГ.
И да се изкажа и аз по темата за чужбината Simple Smile - Много ми се скита, ама на екскурзия; искам да живея тук, и да правя всичко възможно за да бъдат нещата каквито на мен ми харесват. Където и да отида, все с моята си глава  отивам; докато аз не се променя, нещата си остават същите, навсякъде. Всеки трябва да преследва собствената си мечта за да се чувства в хармония със себе си. Затова и сте ми толкова сладки  bouquet
За сухарите - аз предпочитам да си ги направя. По този начин си гарантирам че няма излишни добавки в тях. Все още не съм давала на Деница, специално за нея няма да правя, но скоро ще закусим и ние с попара.
Изчезвам, че прането няма да се простре само Wink

# 169
Здравейте момичета.
Много ви благодаря на всички които се отзовахте на моята тема за чужбинско. И ви благодаря че не ме корите, че ми се иска да замина извън БГ. Явно имам такова желание защото не съм ходила никъде извън БГ и не съм видяла как живеят там хората. Вярно че като се замисля там ще ми липсват роднините. А за приятели няма да говоря че последно време се напатих такива "приятели" дето те търсят само като имат нужда от нещо. Нямам вече такива които ще ми се обадят ей така да ме чуят как съм, и да се видим на по кафенце. Преди година се виждахме с едно приятелско семейство (колега на мъж ми и жена му) ама като се роди Вики и нещо престанахме, ние им звъним те на нас не. Уф май ми липсва истинското приятелство и затова съм се замислила за чужбинско. Единствените ми приятели останахте Вие.
Знаете ли ако миналата година някой ме попиташе какво искам най-много щях да кажа дете. Днес на този въпрос ще отоговоря, искам моето дете да не живее "моя" живот. В смисъл искам да му дам нещо на Вики, някакъв първоначален старт от който да тръгне да гради нещо някой ден (нямам предвид възпитание), а не като нас да започва от нула.

Дано всички болнички деца и мами бързо да оздравяват! прегръщам ви всички!
Емси по-добре ли сте днес. Като четях постингите ти ми стана много мъчно за тебе и Боби.
Корни добре че се разписа, дано по-бързо се оправите и вие.
Ноел радвам се че сте пак при нас.

Пак ме налегнаха мрачни мисли. Няма да ви тормозя повече

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 13:02 от ~Поли~

# 170
  • София
Здравейте, дами   bouquet

Хубаво слънце е пекнало навън, но въздухът щипе, та ние с Ени сме си у дома. Да ви се оплача, ама само мъничко - госпожицата все по-трудно заспива вечер. Дори когато едва гледа, докато не прекопае цялото креватче няколко пъти и не отлепи всички обиколници, не мирясва. Приспиването вече е около 30-40 минутно минимум, а това ме изнервя доста. Не знам какво й става напоследък. Колкото повече пораства, толкова по-своенравна става. То е хубаво да има характер госпожицата, ама понякога ми идва повече. Всъщност, всичко е наред, само споделям промените в поведението й Simple Smile

За сиропите за кашлица - нашата педиатърка също каза, че Мукопланта не бил добре за бебета, по-добре Проспан. На Ени й помогна, когато бухаше. Зиртек не съм давала.

Ноел, радвам се, че нещата са добре при вас. Да сте здрави и усмихнати и двечките с Моника!   bouquet

Анни, какъв е този оризов грис, за който пишеш? Стана ми интересно, пък и нали търся разнообразие в менюто на Ени, а тя е малко капризничка... та дано това го хареса. А и за фруктозата - откъде може да се купи? Не бях чувала, че може вместо захар. Иначе си права за сухарите - солени са повечето. Ще пробвам тези, които си препоръчала, да видим. Пожелавам ви успешно и приятно пътуване със Стефи и после да разказваш в снимки Wink

На всички болни бебчета и майки стискам палци бързо да оздравеят и да са слънчеви и готови за разходки много скоро!   bouquet

# 171
Таталинко, то е нормално бе душо! Нали искат да открият света и не искат да губят време за сън. Даже се разтройват като им се доспи! Grinning

Днес пак ходихме на лекар, и двамата продължаваме с АБ и с бухането на ужасна кашлица. Яд ме е че го заведох на първото покашляне, а стигнахме до тук. Sad А и днес докторицата ни каза, че това е вирус и просто организма сам трябва да се пребори. А тия скъпи АБ защо ги продават? #2gunfire И да не сме опитни зайчета само да ни сменят лекарствата от едно на друго, а междувременно да ставаме по-зле. Те нали за това са лекари, да преценяват.
Айде, изкарах си го на лекарите.... Party

Изписаха ни лечебна Хумана, защото Боби не иска да яде почти нищо. Като знам с какъв апетит беше... Сега изяда за цял ден толкова, колкото преди за едно ядене. Но пък май се научи да пие.. Е, наистина е кисело мляко или оризова вода, обаче как си смуче от шишето, направо ми скрива шапката. А си мислех, че никога няма да пропие.

Корни, успех с местенето и бързо оздравяване.  Hug А аз се радвам като дете на новия ни 17'' монитор... Laughing Че ти на телевизор работиш, направо с тия 21'', в сравнение с нас.

Съгласна съм с a wtch за чесъна и медеца. Ама при нас вече е много сериозно за профилактика. На моменти едва преглъщам, а като кашлям, свят ми се завива.

Ноел, радвам се че всичко е вече минало! Дъщеря ти наистина е с прекрасни очичики!

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 13:54 от emsy

# 172
  • Варна
Здравейте милички!
Честита месечинка на наборката Тея!. Ама тя много е пораснала и май мама скоро ще тича след нея  running
Всички бебоци са станали много големи и ще по-големи сладурчета! На всички болнички с Дари изпращаме целувки и положителна енергия.
Дано всички, които имат жилищни и квартирни проблеми скоро да се похвалят със собствено жилище. Желая ви го от сърце милички.
Нямам много време да чета и да пиша, но страшно много ми липсвате.

Анитка прости за дългото отсъствие, надявам се скоро тати да се прибере и ние с него. Е тогава като се видим ще има и реванш от моя страна.

Камбанска вече ме е срам от теб - в Асеновград сме вече 4 месеца, а още не съм ти се обадила да се видим. Имам огромно желание, но не мога да се престраша да се кача на влака като знам винаги с колко багаж тръгваме на разходка. Надявам се скоро да се срещнем.

ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ И ДОСКОРО!!!  newsm51
ОБИЧАМ ВИ СТРАШНО МНОГО

# 173
  • Варна
Хей, Мама Саси, ти се появи!   bouquet
Честита месечинка на Дари, честита и на Тея! /забравихме си гаджето, срам Embarassed/ Да са здравички, все така сладки и весели!

Дарито гледам, че доста е пораснала...и физиономийката една такава променена...на малка госпожица. А щом и в огледалото се оглежда вече  Simple Smile

# 174
  • Варна
Анита, благодаря!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Много целувки на сладкия Крис!

# 175
  • Бургас
Здравейте и от нас!
Гледам много болнички пак има. Нашата кака и тя повръща милата 3 дена и направо ми се късаше сърцето като я гледах така безпомощна и само лежи... Но сега, пу-пу, се оправи и днес е на училище.
Емси, хайде  Praynigдругия пост да си писала, че вече сте съвсем добре!
Поли, отново  Hug
Да ви кажа сега за Алекс - все още сам не може да се изправя / то и кошарата му е с мрежа, ама като е вътре само седи и вдига ръцете като иска да става. От няколко дена обаче много интересно нещо става - има си няколко фаворитки /какички/от рекламите, та като ги види и направо грейва LaughingЗапочва да им се смее с глас и да протяга ръчички. Сигрурно си мисли, че на него говорят  hahaha Да ви пиша все пак кои са - Анди Макдауъл /май така се пишеше/, Наталия Симеонова, Една мацка, рекламираща пастата "Колгейт" и италианката, която рекламира вафлата на "Киндер". Татко му се радва, че детето имал вкус. Мен пък някои ми се виждат на годинки  #Crazy, ама нейсе...
Пак от скоро - като му пуснем фолк започва да играе - друска се в паяка и върти ръчички. За сега гледам, че проявява интерес към Гергана и Глория.
Някои питаха за разнообразяване на менюто - от вчера давам на Алекс фини овесени ядки - малко ги варя, пасирам ги и прибавям към тях АМ и плодово пюре/плод. Яде го с голям кеф. Другото, което правя е грис, пак с АМ и плод.
Дано скоро се оправи пак времето, че в къщи никак не ми се седи.
Чао за сега от нас!
Болничките бързо да оздравяват!

Предложение за заглавие на новата тема: Баба Марта бързала и на ЮНЧЕ първо мартеничка вързала!

# 176
  • Den Haag
Здравейте, ние сме малко подрискани тези дни  Tired, хабваме личебна Милупа и засега владеем положението. Иначе апетит си имаме пищиме викаме само махалата да ни слуша. Певец ще става Викторио  Naughty.
На имащите зъбчета честито, да са ви живи и здравички и все по лесно да ги изкарват. Grinning
На болничките бързо оздравяване.
Засега това е отнас, дриско ме викааааааааааааа  Mr. Green

# 177
Млечко, вие пак сте добре, щото вчера излових малката маймуна да се кефи на бабичката с космодиска! hahaha Joy
Толкова грейнат и захласнат, че направо ме доядя, че намерил по какво да се зазяпва! Mr. Green

И забравих да се похваля, че Боби от два дена съвсем осъзнато ме вика на "мамаааа" с рев и вдигнати ръчички! Направо ми къса сърцето! Хем болен, хем жаловит!
Лошото е, че мен ме вика само като не му изнася нещо, не да ми се зарадва, като на оная бабичка!
 Crazy
Имаме и две зъбчета, но те са от преди да заболеем... newsm47

# 178
  • София
Здравейте мамчета  Hug
честити месечинки на бебоците  Wink много здраве и щастие и да слушат мама и тати  Flutter
а сега и моя проблем:
вече проби и при нас първото зъбче, но работата е там, че явно ще избият в много скоро време и следващите 3 зъба и затова Алекс е много кисел и плаче и вдига tо и няма апетит и само сок пие и е нещо ужасно #Cussing out
бебчето ми плаче, аз знам какво го боли, но немого да помогна  #2gunfire
мажем венците с Calgel и вчера дадох 2 дози Panadol *4ml
та въпроса ми е: колко дена мога да давам Panadol и по колко дози на ден? на опаковката пише през 4h, но не повече от 3 дена, но това е за висока to, а за зъби?

# 179
Ха-ха Laughingбебенцата ни почват значи да гледат и тв. и да имат и предпочитания GrinningАни обича звука ,когато почват рекламите,лека нощ,часовника на новините в 20.00,Дидо от "Големия въпрос"...Спира като чуе  и гледа тв. и се радва...няколко пъти когато е на зор ми е казвала МАМ-МА,а от няколко дни говори по малко и на срички-да-да,га-га,дя-дя.
Снощи за вечеря и направих качамак-от царевично брашно с сиренце,масло и 1 лъж.каша "слънчо"хареса го и изпапа 200г. и като заспа в 21.30 се събуди за папу чак в 3.30ч.
Днес от кухнята десерта е ашуре  аз го пасирах и после ще и дам малко.
Сега спи,бяхме на разходка за 1 час ,но много духаше и се прибрахме тя като заспа.Сутринта пак излизахме за час,но беше по-топло времето.
Хареса ми заглавието на Млечко за новата ни темичка-Баба Марта бързала и на ЮНЧЕ първо мартеничка вързала!
Сега да направя едно бързо почистване на част от апартамента преди Ани да е скочила...че като я оставя да си играе тя след извесно време почва да се катери по масата по другото легло и може да падне ако не съм наоколо.За сега я оставям на леглото оградена с възглавници отстрани за да не слиза от него,а тя ме дебне и се катери по масата hahaha
Сладки месечинки,не съм ви забравила!Да растете и много да слушате!
лек ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт